20 Yıl Önceki Panel, Sergi ve Söyleşiler

Hakan Alpin

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
24 Şub 2015
1,781
15,130
Fotoğraflarını paylaştığım İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan ve elimdeki ilki 22 sayı numaralı Mart 1997 tarihli, sonuncusu da 48 sayısını taşıyan Mayıs 2000 tarihli Kültür-Sanat dergiciklerinin yayınlandığı üç yılı aşkın dönemde Taksim'deki Atatürk Kitaplığı salonunda her ay düzenli olarak çizgiroman sohbetleri-panelleri yapardık.
Arada da önemli bir kısmı kitaplık girişinin fuayesinde olmak üzere çizgiroman temalı sergiler organize ederek, çeşitli eski dergiler eşliğinde sunumlar yapıyorduk.
Suat Yalaz'dan Şafak Tavkul'a, Tan-Mine Burak'tan Erol Üyepazarcı'ya ya da Darkwood Sakinleri kadrosundan arkadaşlara kadar pek çok konuk ağırlamıştı Atatürk Kitaplığı salonu çizgiroman sohbetlerinde.
Kimbilir, belki bu paylaşımı okuyan arkadaşlardan bazılarıyla da o sohbetlerde buluşmuşuzdur.
Bu dergicikleri ve birkaçına ait sayfa detayını hem o günleri yad etmek, hem de o söyleşilerde bulunan Diyar dostları çıkarsa onların anılarını canlandırmak için paylaşıyorum.
Atatürk Kitaplığındaki etkinlikler sadece bizim çizgiromanlarla ilgili olanlarla sınırlı değildi, o dönemlerde çok zengin bir etkinlik programı olurdu mekanda.
Mesela İhsan Kabil'in sinema sohbetleri veya Hasanali Yıldırım'ım taşplak dinletileri ve felsefe sohbetlerini de denk geldikçe dinleyici olarak katılmışlığım çoktu.
Aradan 20 yılı aşkın süre geçmiş.
Daha dün gibi...
Zaman ne hızlı akıyor...













 
Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,338
hiçbiryerde :)
90'lı yıllar kültür-sanat etkinlikleri
bakımından daha mı zengindi diye
düşünmeden edemiyor insan...
Üç yıllık sürede yapılmış bu önemli
buluşmaların da bir şekilde tarihe
kaydedilmiş olması güzel...
 

misterno

Onursal Üye
7 Ara 2009
2,378
17,695
Sevgili Yeryüzü 90'lı yıllar kültür-sanat etkinlikleri
bakımından kesinlikle daha zenginmiş.Malesef geçen yıllar yozlaşmayı arttırmış görünüyor.
Sayın Hakan Alpin hazır geçmişe bir pencere açmışken bende 1998 yılında Matbuat dergisinde Teks in 50 .yılı dolayısıyla yayınlanan makalesini paylaşayım nostalji olsun.

 
Üst