Haftalık Kızılmaske Tay Yayınları Fasikül 3.Seri Sayı 001 - Tehlikeli Görev

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,122
Kızılmaske 3.seri sayı 001 Tek sayfa Düzenleme Tay yayınları

TEHLİKELİ GÖREV

Sevgili dostum Tafamus'un çift sayfa taramasını tek sayfa olarak düzenledim.
Bir TAFAMUS_ZAMANGEZGİNİ ortak çalışmasıdır.

Kızılmaske, İngilizce 'The Phantom', 17 Şubat 1936'da gazete stripi olarak Lee Falk tarafından yaratılmıştı. Çizgi roman dünyasının 'ilk özel kostümlü' kahramanıdır.
Lee Falk 28 Nisan 1911'de St.Louis-Missouri, ABD'de doğmuş ve 13 Mart 1999'da New York'ta ölmüştür. Falk aynı zamanda Mandrake'nin de yaratıcısıdır.

Efsanenin başlangıcı

400 yıl önce gemisi korsanların saldırısına uğrayan genç bir adam, Bengalipigmeler bulur ve iyileştirir. Genç adam, babasının katilinin kafatası üstüne yemin eder: Bütün hayatımı korsanlık, haksızlık ve zalimlikle savaşmaya adıyorum. Oğullarım da benim yolumdan gidecek... sahillerinin ıssız bir köşesinde karaya çıktı. Onu
Tüm denizciler ve yerliler Kızılmaske'yi ölümsüz sanmakta ve hatta ondan 'Ölümsüz Ruh' diye bahsetmektedirler. Adı ormanda bir efsanedir ve bu efsaneyle ilgili olarak
Sadece ormanda Fantom diye seslenin. O sizi bulur!
Fantom on kaplan gücündedir...
Fantom herkesle anladığı dilden konuşur... rivayetleri vardır.

Kızılmaske

Bengali Ormanı'nın derinliklerinde yaşamaktadır. Asıl adı Kit Walker'dır. Kimselerin yerini bilip bulamadığı Kafatası Mağarası'nda yaşayan Fantom, rüzgâr gibi koşan atı Kahraman ve sadık kurdu Şeytan ile kimsenin karşı koymaya cesaret edemediği yenilmez bir üçlü oluşturmuştur. Çok hızlı hareket etme, bir anda ortaya çıkıp bir anda ortadan kaybolabilme, kim olduğunun bilinememesi gibi özelliklere sahiptir.
İki adet yüzüğü vardır, iki elinin orta parmaklarına takmıştır onları. Birisine yumruk attığı zaman, bu yüzükler kötü adamın çenesinde asla çıkmayan kurukafa işaretleri bırakır. Kızılmaske bir bölgeye bu kurukafa işaretini bırakmışsa, o bölge Kızılmaske'nin koruması altında demektir.
Mowitan Bengali ülkesinin başkentidir. Kızılmaske'nin dinlenmek için gittiği yer ise Eden Adası'dır. Bu ada bütün hayvanların barış ve huzur içinde yaşamakta olduğu bir adadır.
Kızılmaske Diana Palmer ile evlidir ve ikiz çocukları vardır.

Karakterler

Başkan Luaga: Bengali devlet başkanı
Başkan Goranda: Komşu ülke Ivory-Lana'nın devlet başkanı
Diana Palmer: Kızılmaske'nin eşi
Bayan Tagama: Tomm ve Reks'in öğretmeni
Tomm ve Reks: Kızılmaske'nin yetiştirdiği gençler

Kızılmaske'nin Türkiye'deki yayın hayatı

Kızılmaske Türk okuruyla 1939 yılında tanıştı. Çocuk Sesi ve Afacan dergilerinin birleşmesinden oluşan yeni dergide yayımlanmaya başlanan Kızılmaske'ye verilmiş olan ad Dev Adamdı. 1940'ların başlarından itibaren 1001 Roman Dergisi'nde de yayımlandı; bu maceraların dördü (ABD'deki orijinal yayın tarihleri: 1938-1940'lar) daha sonra 1965'te, Bilge Şakraks'ın çıkarttığı Red Kit dergisinde dolgu malzemesi olarak kullanıldı. Ayrıca eski 1001 Roman'ın yayıncısı olan Tahsin Demiray'ın 1952-53 yılları arasında yayımladığı (her dört sayfasından ikisi renkli olarak basılan) Haftalık Albümlerde Maskeli Süvari ve Mandrake'nin yanı sıra zaman zaman Kızılmaske'nin de maceraları yer aldı.
Kızılmaske'nin bağımsız bir dergi olarak okuyucuya sunulduğu ilk tarih 1968'dir.
Tay Yayınları'nın 13 Ağustos 1973'te yayınlamaya başladığı seri, Türk çizgi roman okuruna Kızılmaske'yi yaygın olarak tanıtıp sevdirecek seri oldu. Bu seri, 1970'ler ve 1980'ler boyunca devam etti.

Dünyada Kızılmaske

Kızılmaske dünyanın pek çok ülkesinde yayınlanmış ve yayınlanmaya da devam etmektedir. En uzun süreli yayın rekoru 64 yıl ile İsveç'e aittir.İsveç'te Christmas Albums tarafından 1944'ten beri yayınlanmaktadır. Almanya'da Kızılmaske Hethke Verlag tarafından 1976 yılında yayınlanmaya başlamış ve halen devam etmektedir.


Kızılmaske 3.seri sayı 001 Tek sayfa Düzenleme Tay yayınları cbr 28mb boxca:


Kızılmaske 3.seri sayı 001 Tek sayfa Düzenleme Tay yayınları cbr 28 mb mediafire:


KIZILMASKE Hakkında Görseller boxca:


KIZILMASKE Hakkında Görseller rapishare:


newpdfdocument3pdf000dzd.jpg


newpdfdocument3pdf002sjs.jpg


newpdfdocument3pdf007gcg.jpg


newpdfdocument3pdf043ufu.jpg


kingphantom022fb.jpg


BAYHUN ÖNTÜRK_ZAMANGEZGİNİ VARÜLKE'DEN
 

Mehmet Ali

Süper Üye
1 May 2009
3,351
53,657
TAM 35
Bulaşıcı mıdır nedir? Aman dostum dikkat et çift sayfa bir şey görürsem ben hemen tek sayfa yapıyorum.Emeğin için sonsuz teşekkürler.
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,122
kare kare hemde müzikli

:dNeden olmasın sevgili dostum,denemeyi düşünüyorum.
Müzik eklemeyi de ciddi ciddi düşündüğüm oldu.Sonra şaşırıp söylemedi demeyin sakın...
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,046
Sarıyer
Hem güzel, hem hemşire hem de sporcu olup aynı zamanda Kızılmaske'nin eşi olan Diana'dan eksik saymadıysam (uçak-postakutusu-çocuk-adam-koşucu zenci-posta maymunu) 6 el değiştirerek Kızılmaske'ye ulaşan bir mektup sonrası başlayan ve kendisinin Şeytanı sırtına alarak önce kostümlü olarak bir duvara tırmanması, bir kaç sayfa sonrasında bu sefer pardesüsünü giyip yine Şeytanı sırtlanıp bir duvardan inmesi ile devam eden ama sonu bir sonraki sayıya kalan güzel bir macera. Tarama için tafamus'a, düzenleme ve ayrıntılı bilgilendirme için zamangezgini dostuma teşekkür ederim.
 

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,229
4,833
Siz böyle on kaplan gücünde tek sayfalara devam edin:), emeği geçen herkesin eline sağlık.
 
12 Şub 2010
15,006
543,712
İki sayfalık mektup yazacağım:) yöneticimiz bakunin'e, ingilizce
olacak

Ya Mehmet Ali ya da zamangezgini tek sayfaya çevirir nasıl olsa

Çeviri balonlamacı arkadaşlar da gerisini halleder:D

Diyarı emekleriyle güzelleştiren arkadaşlara şilt vermesi için

Töreni İzmir'de Pasaport'ta yaparız:D
 

özgür yürek

Kıdemli Üye
15 Eyl 2009
133
260
Fantom ensonunda hapisane düşecek.Çünkü hiç yetkisi olmadıgı halde polisin yetkili oldugu alanlara giriyor. Bu düpedüz suç.Ayrıca ruhsatsız silahla gezmek silahla uçaga binmek. İnsanların yüzünde silinmeyen işaretler bırakmak cilt bozma. Gariban zencilere kendini ölümsüz tanrı diye yutturmak. Kimliksiz ve pasaportsuz uluslararası seyahat etmek. Çeşitli ülkelerde ayaklanma tezgahlamak. İnsanlara tehdit işkence darp uygulama.Yetkisiz ateşli silah kullanmak ve insanları yaralamak hatta öldürmek. Fantom efendi sen hangi yetkiyle bütün bunları yapıyorsun. Fantom çoktan yakalanıp bir seri katil olarak kodesi boylamalıydı. Fantom efendi herkes polisin hakimin savcının yerini almaya kalkarsa dünyanın hali ne olur. Hep kötülere karşıyım diyorsun ama sende enaz onlar kadar kötüsün. Hem ne o parmagındaki nazi sembolu. Nazi sembolunu iyilik mührü diye gösterip nazilik yapıyorsun. Sen nazilikten ceza almalısın.Zaten akıllı bir adam olsan o lastikten naylondan şeyin içinde dolaşmazsın.
 
Üst