Our Fighting Forces - The Losers (Oneshot - 2010) - Türkçe

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
Eksik balon tamamlanıp link yenilenmiştir.


bwdv2q53rrqplcm7l.jpg


Değerli dostum Savok'a bir kaç ay önce savaş serileri çevireceğim sözünü vermiştim, dolayısı ile bu sayı günahı ve sevabı ile kendisi içi hazırlanmıştır

Biraz da Çizgi roman ve kahramanları hakkında bilgi verelim.

2. dünya savaşını konu alan pek çok çizgi roman olmasına rağmen, belli kahramanların seri maceralarını konu alan 2. dünya savaşı temalı çizgi romanlar çok azdır. Benim ilk aklıma gelenler Sergeant Rock ve The Losers ekibidir.

Bugün sizlerle paylaşacağım The Losers'ın 2010 da DC Comics tarafından yayınlanmış B.Clay Moore tarafından yazılmış ve Chad Hardin tarafından çizilmiş tek sayılık bir macerası.

2 deniz piyadesi, (Gunner ve Sarge), bir tek gözlü - tek bacaklı hücumbot kaptanı (Storm) ve bir Navajo asıllı savaş pilotundan (Cloud) oluşan ekibin asıl seri maceraları yine Dc tarafından 1970 den itibaren yayınlanmış Our Fighting Forces 123. - 181. sayılar arasında devam etmiştir. Ayrıca ekibi oluşturan kahramanların tek başlarına serileri de var. Cloud maceraları All American Men of War de 33 sayı, kaptan Storm 18 sayı ve ikili bir takım olan Gunner & Sarge maceraları Our fighting Forced'da 50 sayı yayınlanmış. Kendi maceralarında ve The Losers serisinin başında Kaptan Storm'un bacakları ve gözleri sağlamdır, ta ki patlayan bir bomba sonucu yaralanana kadar.

Grubumuz Afrika - Avrupa ve Pasifik'de maceradan maceraya koşar, arada Sergeant Rock'la da buluşurlar. Seri 2004 de bir süre de Vertigo tarafından devam ettirilmiştir.

İyi akşamlar.
 
Son düzenleme:
P

panda78

19. sayfada boş bir balon var. Kullanılan font ve boyutu göz yoruyor. Tahminim font Anime Ace font kalınlığı 13 kullanmışsın, font wild words font kalınlığıda 15 olsaydı daha iyi olurdu,sonra balonlar ile kutularda aynı font kullanılmış kutularda farklı bir font kullanılması mesela lafayette pro gibi daha iyi olurdu.(Ha bu arada unutmadan teşekkürler)
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,019
denize sıfır
rengarenk bir keyif oldu.yazılar sanki gölgeli gibi duruyor ama zorda olsa okudum keyif aldım teşekkür ederim.:)
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Paylaşım için teşekkürler.
Daha önce okumadığım bir çizgi roman.
Tanıtımını da beğendim.
Lakin font göz yoruyor. Farklı birşey tercih edebilirsin.
Çalışmalarında kolaylıklar dilerim.
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
Dostum panda78,

Eleştirilerin için teşekkürler, bundan sonra kutular için ayrı ayrı font kullanırım. Eksik balonu tamamlayıp yeniden upload ettim.



Font olarak CC serisini kullanıyorum, bunda kullandığım "CCCutthroat" boyut 10. Elimde çok fazla font yok, çünkü profesyonel bir adobe kullanıcısı değilim. İşin aslı bu programla ilk balonlamaya başladığım gün tanıştım. Kendimce çizgi romandakine benzer bir font bulmaya çalışıyorum. Cutthroat da elimdekilerin en uygunu geldi bana.

Aşağıda benim yaptığım ve orjinal var, yaparken bana hiç kötü gelmemişti. Hala da oldukça benzer olduklarını düşünüyorum.

bwdztzr8vmb4a4z1t.jpg
bwdzvned0f5xabcz5.jpg
 
P

panda78


Not: Resmin büyük hali için üstüne tıklayın.

Açıkçası kullandığın fontun orjinalindekine benzediğini söylemek zor, aynı sayfanın wild words 13 ile yapılmış hali yukarıda, gördüğün gibi bu hali daha çok benziyor.
 
Üst