scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,232

Swallow Me Whole
Nate Powell
İngilizce
Top Shelf Productions, 2008
(Buradaki 2010, 2. baskı)
214 sayfa, 106 MB, CBR


Bu grafik roman "2009 En İyi Grafik Roman Eisner Ödülü" de dahil birkaç ödül birden almış, birkaçına da aday gösterilmiş. Eleştirmenler kitabı düş gibi tarifi zor, karanlık, huzursuz, örselenmiş, korkutucu, esrarlı, gerçeküstü vb. gibi sözcüklerle tarif etmişler. Kitap "şizofreni" hakkında çizilmiş/yazılmış görkemli bir kurgu roman. Şizofreni hastalarının 'iç dünyaları' kadar, onların bakımını üstlenmiş insanların 'dış dünyalarını' da resmediyor. Hikâyenin merkezinde iki genç şizofrenik var, bunlar üvey kardeşler: Ruth ve Perry. Bunlardan biri tedavi altında, diğeri değil. Okuyucu kardeşlerin halüsinasyonlarını (sanrılarını) bizzat onların bakış açısından izliyor, dışarıdan bir gözlemci olarak değil. Kitabı yorumlayan bir sağlıkçı, bu kitabın hastalar, hasta yakınları ve sağlıkçılar için de çok yararlı olabileceğini yazmış. Kitabın adının Türkçe anlamı "Beni bütün bütün yut".


file

(Mega)

file

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,726
25,910
ordu-turkey
Günümüz insanında da varolan şizofreninin belki çizgilerle en güzel ifade edildiği bu harika yayını paylaştığın için sağol scanfan.Ayrıca biraz inceledim.Eğer vakit bulursam çevirmeyi düşünüyorum.214 sayfanın çevirisini yapıp eğer balonlamak isteyen olursa metinleri yollarım.Balonlamacı üstadlara belirteyim zamanım çok yok belki 2-3 ayda anca çeviri işi bitebilir.İsteyen olursa özelden görüşebiliriz.
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,726
25,910
ordu-turkey
Serdar hocam, siz çevirin, çeviri bittiğinde balonlayacak kimse çıkmazsa biz ne güne duruyoruz? :)

(Kör istemiş bir göz, Allah vermiş iki göz dedikleri bu olsa gerek, paylaşımı ilk gördüğümde keşke biri çevirse de Türkçe okusak demiştim)
Shoryuken kardeşim haftanın altı günü sabah 9 akşam 7 işteyim sonrası ev yemek şu bu birde bu ara sınava hazırlanmaya çalışıyorum.Arada kafa dinlemek için foruma gir derken zaman kalırsa biraz da çeviri yapmaya çalışacağım.O yüzden çeviri ne zaman biter ben diyeyim 3 ay siz deyin 4 ay olabilir.Ama çevireceğim o kesin merak etmeyin.Çeviri metni tamam olduğunda burdan da duyururum.
 

pam

Aktif Üye
27 Kas 2009
170
504
Herkese göre olmadığı kesin ama benim beğendiğim bir grafik roman oldu. Başta içine girmesi biraz zor olsa da az biraz sabırla hüzünlü ve depresif öyküye kapılıyorsunuz.
''Perry ve Ruth adlı şizofreni hastası iki kardeşin yaşamlarını, "normal hayat" içinde var olma, uyum sağlama ve hayatta kalma çabalarını anlatıyor.''
İlaçlar, hayaller, böcekler ve 'normal'e tutunabilme çabasıyla akıp giden kareler...
 
Üst