Miss Don't Touch Me (Eng)

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,631
cuwyskojnrsn6w90b.jpg


 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,322

Sabahtan bu yana bu grafik romanı sunmak için hazırlık yapıyordum. ÇD'nda olacağını tahmin etmemiştim. Biraz önce arama yaptırınca sevgili "gandor08"in aynı kitabı, hem de 8 ay önce yüklemiş olduğunu gördüm. Boşa gitmesin diye benin yazımı onun açtığı konunun altına ekliyorum. Güzel bir grafik romanmış. Teşekkürler sevgili "gandor08"..


Miss Don't Touch Me - HUBERT & KERASCOET
Miss Pas Touche (Fransızca adı)
Hubert & Kerascoet
İngilizce, Grafik Roman
NBM Publishing, New York, 2014
Fransızcada Dargaud, 2006-2009
Yazan ve renklendiren: Hubert Boulard
Çizenler: Kerascoët (Marie Pommepuy ve Sébastien Cosset)
Fransızca-İngilizce çeviri: Joe Johnson
194 sayfa, 321 MB, CBR


Bu grafik romanın konusu 1930'lu yıllarda Fransa'daki sosyetik bir genelevde çalışıp orada yaşayan bir grup insanın ve bu genelevin müdavimi olan müşterilerin arasında geçiyor. Tam da bu nedenle romana 18 yaş sınırı konmuş. Satışı yapan kitabevleri, "çıplaklık, kan ve şiddet sahneleri ile seks sahneleri nedeniyle 18 yaş üzerindeki okuyuculara tavsiye edilir" ibaresi koymuşlar. Kitapta kadın merkezli bir gerilim hikâyesi anlatılıyor. Romanın başlığı "Bayan bana dokunma" anlamına geliyor. Blanche ve kızkardeşi Agatha gündüzleri bu Paris genelevinde hizmetçi olarak çalışmaktadırlar. Blanche daha ağırbaşlı biriyken, Agatha onun aksine eğlence düşkünü bir kızdır. Ortalarda bir de seri katil dolaşmaktadır: "Danslı Partilerin Kasabı". Kurbanlarından biri de Agatha olacaktır. Herkes bunun bir intihar olduğunu ileri sürerken Blanche kardeşinin cinayete kurban gittiğine inanmaktadır. Bir gün patronu Blanche'a bir iş teklifinde bulunur. Blanche, çok özel istekleri olan müşteriler için 'çok özel' bir kız olacaktır, mazoşist müşterilerine şiddet uygulayacak ama asla onlarla ilişkiye girmeyecektir. Ona artık, kitabın adında olduğu gibi, "bayan bana dokunma" denecektir, çünkü o müşterilerinin kendisine dokunmasına izin vermeyecektir. Blanche'ın amacı katili bulmaktır.

Senaryosunu Fransız Hubert Boulard yazmış. Çizer olarak "Kerascoet" geçiyor. Bu bir isim değil. Kerascoet Fransız karı koca grafik sanatçıları Marie Pommepuy ve Sébastien Cosset'in ortak takma adlarıymış. Roman Fransa'da "Miss Pas Touche" üst başlığı ile 4 cilt halinde çıkmış (her yıl bir cilt, her cilt 46 sayfa). Buradaki İngilizce cilt tamamını kapsıyor (194 sayfa).

Miss_kapak.jpg

(Yandex) İngilizce, tek dosya (4 cilt bir arada, 194 sayfa)

Fransızca orijinali 4 ciltmiş.
Miss_FR_kapaklar.jpg


 
Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,612
hiçbiryerde :)
Olağanüstü bir hikaye bence.
Ahh! bir çevirmen talipli olursa
ben seve seve balonlama işini
üstlenebilirim, yani çok isterim,
yani n'olursunuz biriniz çevirin bu
kitabı, ben ya da başka bir arkadaşım
balonlar ve okuma şansı buluruz bu
kitabı...Teşekkürler, sevgi ve saygılar...
 

haakankeles

Yeni Üye
4 Ocak 2018
3
3
Merhabalar, forumdan yeni haberim oldu ve cennete düşmüş gibiyim, herkese çok teşekkürler.

Filepi uzantılı dosya linklerinin çoğu ölmüş. Buradaki iki paylaşımda da öyle. Elinde olan tekrar upload etse çok sevinirim :) selamlar..
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,612
hiçbiryerde :)
Bu konuya bakarken, nerede yorum yazdığımı
hatırlamaya çalışıyordum ki, motion üstadım
uyandırmış oldu beni de. Bu arada "Kerascoet"
adıyla tanıdığım "çizer"in bir değil iki kişiden
oluştuğunu burada scanfan üstadın mesajında
okumuş ama gözden kaçırmışım demek ki.
Tekrar teşekkür ederim dostlarım, var olun.

Bu arada ikinci not, iyi sallamışım, "balonlama
yapabilirim" diye. Çok zor benim için çünkü,
neyse ki oks03, melih41 ve altan üstatlar bu
işi de halletmişler :).
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,322
Merhabalar, forumdan yeni haberim oldu ve cennete düşmüş gibiyim, herkese çok teşekkürler.

Filepi uzantılı dosya linklerinin çoğu ölmüş. Buradaki iki paylaşımda da öyle. Elinde olan tekrar upload etse çok sevinirim :) selamlar..


Bu sayfada bulunan "Hubert & Kerascoet"in İngilizce "Miss Don't Touch Me" grafik romanının kırık olan "Filepi" linklerini sağlam Yandex linki (tek doya halinde) ile yeniledim. 321 MB'lık oldukça hacimli bir eser. Bu arada, eğer ilgilenirseniz, Çizgi Diyarı'nda aynı eserin Türkçe çeviri ve balonlaması da mevcut, sizi oraya da yönlendirecektim ki sevgili "Motion" üstadım yukarıdaki mesajında linkini vermiş bile. Forumu beğendiğinize sevindim, size iyi okumalar dilerim. Tiryakisi olacağınızdan eminim. Saygılar.

Not: Sevgili Motion'ın verdiği link silinmiş, o nedenle albümlerin tek cilt halindeki Türkçe çeviri/balonlamasının linkini buraya ekliyorum. "Bayan Bana Dokunma"yı Oks, Melih41 ve altan birlikte hazırlamışlar.

 
Son düzenleme:
Üst