Box Office Poison - ALEX ROBINSON (grafik roman)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Box Office Poison
Alex Robinson
İngilizce
Top Shelf Productions, 2001
606 sayfa, 234 MB, CBR


600 küsür sayfalık bu hacimli kitabı Alex Robinson (d.1969) yazıp çizmiş. Grafik roman haline getirilmeden önce bölümler halinde de yayımlanmış. Kitapta herhangi bir ana tema, dramatik bir sonuç vb bulunmuyor. Bu epik grafik romanda New York'un Brooklyn semtindede yaşayan ve aralarında pek de güçlü bağlar olmayan bir grup genç insanın hayatlarından kesitler anlatılıyor. Romanın merkezi karakteri bir kitapçıda çalışıyor (yazar da böyle bir işte uzun süre çalışmış. Yazarın alter-egosu olmasın?). Roman sıkıcı işler, comics kitapları, aşk, seks, pasaklı apartman daireleri, kız arkadaşlar (veya onların yokluğu), ifşa edilmemiş geçmişler ve huysuz yaşlı profesyoneller hakkında. Bir de medyaya ve çizgi romanlara bir selam duruşu olarak nitelendirilmiş. Peanuts'tan Blondie'ye (Fatoş), Laurel&Hardy'den The Beatles'a çok sayıda pop kültürü, medya ve ÇR karakterine göndermeler yapılmış.

"Box Office Poison" grafik romanı aralarında Harvey, Ignatz ve Eisner ödüllerinin de olduğu birkaç ödüle aday gösterilmiş, ama kazanamamış. Onun yerine romanın çizeri Alex Robinson'a bir Eisner ödülü vermişler. "Box Office Poison" İngilizcede çok da resmi olmayan bir deyim ve önceden başarılı ve saygın olan fakat bir süre sonra önceki başarılarının çok gerisinde kalan kötü filmler yapmaya başlayan sinema oyuncuları için kullanılıyormuş (sonunda "Ahududu Ödülleri"ne doğru gidiyormuş bunlar!). Kitap sitelerine yorum yazanlar arasında romanı sıkıcı bulanlar çoğunlukta.

file

(filepi)
(filepi)
(filepi)

Alternatif link:
(sendspace)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
12 Şub 2010
15,006
543,642
Diyar'ın yoğun paylaşımlarından şikayet etmem gerekecek.
Kuru bir teşekkür için bile zaman ayırmak zor oluyor yoğun paylaşım nedeniyle
Hangisini indireceksin, hangisine kuru da olsa bir teşekkür yazacaksın şöyle dursun like butonuna basmak bile zaman alıyor yoğunluk yüzünden.

Şu var ki, grafik çizgi roman serisi çok daha büyük ilgiyi, coşkulu teşekkürü hak eden paylaşımlar ve scanfan üstadın birikim ve nitelikli paylaşım azmini yansıtan, Diyar'ın değerli mücevher köşelerinden.

Yazamasak, like butonuna bile basamasak da bu değerli paylaşımlar için daimi şükran duyguları içindeyiz.
 
Üst