Black River - JOSH SIMMONS (grafik roman)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Black River
Kara Nehir
Josh Simmons
İngilizce
Fantagraphics, 2015
114 sayfa, 126 MB, CBR


Kıyamet sonrası bir dünyada hayatta kalmaya çalışan bir grup kadın, bir erkek ve iki köpek 'vaadedilmiş toprağı' aramak üzere yola çıkmışlardır. Burası mahvolmuş dünyada hâlâ elektriği, suyu ve uygarlığa ait diğer olanakları olduğu rivayet edilen bir kenttir. Sert, uzun ve maceralı yolculuk boyunca gördükleri yanmış yıkılmış kentler, abartılı bir biçimde betimlenmiş kuzey ışıkları ve kurşuni bulutlar, kasvetli yoğun dumanlar gerçeküstü bir manzara teşkil eder. Hepsi stres dolu bu depresif insanlar yolda bir komedi kulübüne girerler, "sakızlı şeker" adı verilen uyuşturucu ilaçtan alırlar, aklını yitirmiş insanlar, sadist psikopatlar, katillerle karşı karşıya gelirler. Terörün her biçimiyle tanışırlar. Hakkında eleştiri yazanlar bu grafik roman için kasvetli, acımasız, korkunç, gaddar, çılgın, manyakça, sadistik, mide bulandırıcı, iğrenç, çirkin, alaycı, iğneleyici, kaba, hissis, insafsız... gibi sıfatlar kullanmışlar ve bu kabus gibi grafik romanın insanlık dışı bir umutsuzluk aşıladığını belirtmişler. Buna da şaşırmamak gerekir, zira Josh Simmons "Fantagraphics"in çizerlerinden biri. Grafik romanın siyah beyaz çizilmiş olması da sinir bozucu etkisini güçlendiren bir unsur.

file

(Mega)

file


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,143
İstanbul
Teşekkürler sevgili scanfan dostum...
Paylaşımlarınızı elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum ve sorgusuz sualsiz arşivime alıyorum...
Kitabı henüz indirdim ve kabaca bir baktım...
Tabi hemen "Keşke Türkçe olsaymış" dedim...
Ancak bu haliyle bile anlattığı kaotik dünya hakkında yeterince ipucu veriyor...
Tekrar teşekkürler bu sıradışı işleri bizlerle buluşturduğunuz için...
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
576
speedforce
Çok karanlık çizimler sanırım ruh halinden kaynaklı. Bazı renkli çizimleri de çok abes. Ben daha çok Bahadır Baruter'e benzetiyorum hem tarz hem de çizim olarak.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Okuduğum en kasvetli, acımasız, korkunç, gaddar, çılgın, manyakça, sadistik, mide bulandırıcı, iğrenç, çirkin, alaycı, iğneleyici, kaba, hissis, insafsız ve kabus gibi grafik roman için;
teşekkürler sevgili scanfan.
 
12 Şub 2010
15,006
543,638
İki saattir aralıklı olarak denedim, linki indirmeyi başaramadım. Linkte sorun yoksa denemeye devam edeceğim.
 
Üst