Bilgisayar İşletim Sistemi Hakkında Yardım

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,392
Sayın Arkadaşlarım,

Ben Wın XP (SP3) TR ,işletim sistemini kullanmayı seviyorum.Şükür bir bilgisayar alabildim,(torunum rahat edecek onun bilgisayarını kullanıyordum.)Yeni bilgisayar wista yüklü.Çok ağır bir program.Hiç beğenmedim.Bende XP vardı,Kurayım dedim,cd bozulmuş.İnternetten arayıp buluyorum.İndiriyorum.CD ye yazıyorum,ancak kaç tane cd ziyan ettim bilemeyeceğim,hepsi bozuk çıkıyor.
Acaba ,her hangi bir siteden indirip,kurduğunda çalıştırabilen varsa , bir zahmet bana adres verebilir mi?Lütfen denenmiş olsun,bir de ne olur XP 'mi kaldı demeyin,bana yetiyor.

Şimdiden teşekkürler.Sağlıcakla kalın, sonsuz sevgi ve selamlarımla.



 

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,880
52,458
Kendi Koltuğunda
Üstadım indirdiğin iso uzantılı dosyayı iso prg veya nero yazılmıyla cd veya dvdye kalıp dosyası yazdıracaksın ki ilk açılışta cd den başlasın diğer yönleri anlatmadım her halde biliyorsun diyeindiğindosyayı o şekil veri dosyası olarak yazdırırsan cd çalışmaz ve sistemi kuramazsın.
Özel mesaj gönderdim bak
3. linke tıkla indir
 
Son düzenleme:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,019
denize sıfır
Necdet abi, XP güzeldir ben yıllarca kullandım. Sonra win7 yükledim keşke daha önce yükleseydim diye kendime çok kızdım.
Tavsiyem win7, hiç kasmaz çok dua edersin.:)
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,954
ordu-turkey
Necdet abim win 7 derim başka demem win 8 ve win 10 denemiş biri olarak ayrıca vista kurup ana avrat küfredip sildiğim bir sistemdir.sevgiler abim.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,322
Necdet abi, XP güzeldir ben yıllarca kullandım. Sonra win7 yükledim keşke daha önce yükleseydim diye kendime çok kızdım.
Tavsiyem win7, hiç kasmaz çok dua edersin.:)
"büyük beyaz"ın sözlerine kelimesi kelimesine katılıyorum. Geçen ay ben de nihayet Win7'ye geçtim, neden daha önce geçmedim diye şimdi çok kızıyorum kendime. (bilgisayarım oldukça eski olduğu halde win7'den sonra sanki daha da rahatladı gibi). XP'yi uzun yıllardır kullanıyodum. Zaten Microsoft o yazılıma destek vermeyi bile kesmiş. Geçmişte de Windows'ın her yeni çıkan sürümüne böyle kuşkucu ve tedirgin yaklaşıp hepsine de çok geç başladım, herkesten bir iki yıl sonra yani. Hatırladığı kadarıyla Windows 3.1 kullanırken de Windows 95 çıkmıştı (adı üstünde 1995'te), ben korkmuş bir türlü geçememiştim (korkum mevcut yazılımlarımla uyum sağlayıp sağlamayacağıydı. Hepsini baştan yüklemek filan de eziyet geliyordu) Sonunda cesaretimi toplayıp geçmiştim. Windows'un bazı versiyonlarından pek verim alınamadı, dolayısıyla da pek tutulmadılar. Vista da onlardan biri (tıpkı 2000'de çıkan Windows ME gibi, şimdi Windows 8 için de öyle diyorlar). Ama Win 7 bir harika. Hiç uyum problemi yok. XP kullanan biri onu kullanırken hiç yabancılık çekmez. Siz 7 yükleyin. Göreceksiniz memnun kalacaksınız (güvenilir bir siteden indirin! Ya da en iyisi tanıdık bilgisayarcınız varsa o sizin için yüklesin.) Şimdiden kolay gelsin Necdet bey.
 

hayaletaslan

Yeni Üye
17 Tem 2010
45
55
işletim sisteminin kralıdır win7 pro kasmaz çogu yazılımlarla uyumludur bide internet için google crome yükledimi süper
 

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,392
Yanıt verip,yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlarıma yürekten teşekkürler.XP istememin bir nedeni acronis (herhalde doğru yazdım) diye bir programım var.Şayet bir şey yüklerken bilgisayarımda bir bozukluk olursa,daha önceden,bilgisayarın her şeyini yedeklediğim yerden 4 veya 5 dakikada geri getiriyor olabilmem tercihimin başlıca sebebidir.
Yanlış hatırlamıyorsam wın 7 kendine biraz yer ayırıyormuş.Benim o programım o zaman çalışmaz sanırım.Ancak başka yedekleme formülü belki vardır.(Hiç bir şey kaybolmadan,dosyalar ve işletim sistemi ilk yedeklediğin gibi geri geliyor.)
Ancak arkadaşlarımın tamamının beğenisi bu yönde olduğuna göre bana denemekten başka çare kalmıyor.Tekrar tekrar hepinize teşekkürler.Selamlar.
(Bu arada sitemizi bu akşam çok zor açabildim.Açılsa bile yazısız açılıyor )
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,019
denize sıfır
Ağabey programı kurduğunda yedekleme oluştur bir sıkıntı olduğunda yedekleme yaptığın günkü hale dönersin. Bu yedeklemeyi ben yapmıştım ama 5 yıl gerekmeden kullandım.
Sıkıntı olursa zaten tüm sistemlerde aynı durum olacaktır.
Geç win7'ye biz kefiliz.:)
 
Üst