Filepi.com: Sağlam Bir Dosya Barındırma Sitesi

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Sağlam Bir Dosya Barındırma Sitesi
Filepi.com
Dosyaları Silmiyormuş

Sevgili diyardaşlarım, nette tesadüffen yeni bir dosya barındırma sitesine rastladım, adı "Filepi.com". Barındırma siteleri konusuna daha önce ÇD'nda çeşitli defalar değinmiştik. Bunun nedeni de bu tür sitelerin çoğunda dosyaların sonsuza kadar muhafaza edilmemesi sorunuydu. Aradan bir-iki yıl geçmeden, özellikle de Türkçe adları olan yerli? sitelere yüklediğimiz dosyaların yerinde yeller estiğini üzüntüyle görüyorduk. Aslında sizlerin de farkettiği gibi forumun yöneticileri mesailerinin büyük kısmını linkleri kaybolmuş konuların linklerini yenilemekle geçiriyorlar. Daha önceki sohbetlerimizde dosya barındırma sitelerinden "MediaFire" ve "Mega"nın bu açıdan en sağlam ve güvenilir siteler olduğunda mutabık kalmıştık. Bu konuda "Yandex" de oldukça güvenilir duruyor. Resim yükleme sitelerinden de "postimage.org" ile "imgur.com"un en sağlam siteler olduğunda hemfikir olmuştuk. Dosya ve resimlerimizi yüklerken bu siteleri seçersek katkılarımız kalıcı olur ve yöneticilere de az iş çıkar diye de lafı bağlamıştık.

Şimdi tesadüfen bulduğum bir dosya barındırma sitesi de görünüşe göre, özellikleri açısından Mega ve MediaFire'a benziyor. Dosyaları sonsuza kadar barındırmayı sürdüreceğini vaad ediyor. Diğer ikisinde kapasitemin sonuna gelmiş olan ben ucundan kıyısından bu siteyi de kullanmaya başlarım diye düşündüm. Sizlerin de fikrini almak istedim. Aşağıda sitenin ana sayfası ve linki var.




File_Pi_Dosya_bar_nd_rma.jpg

 
Son düzenleme:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
Alternatifler her zaman iyidir.
İlk yüklememde diğer seçenek olarak kullanacağım abi.
İnternette sınırsız yoktur diye düşünüyorum ama en azından süreyi uzatmış olmak bile güzel olur.
Teşekkürler.:)
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,726
25,910
ordu-turkey
burayı biliyorum scanfan özellikle küçük dosyalarda harika hızı var.Yalnız seri indirme konusunda kısıtlama var mı onu bilmiyorum.ayrıca boyut sınırlaması olabilir denemek lazım.
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,464
26,953
Umarım upload ederken hızı iyidir.Dosya.co ile mediafire de zaman zaman çok ciddi sıkıntı yaşıyorum.
Teşekkürler üstat...
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
Umarım upload ederken hızı iyidir.Dosya.co ile mediafire de zaman zaman çok ciddi sıkıntı yaşıyorum.
Teşekkürler üstat...


Sevgili "prince", demin denedim, upload hızı tıpkı "Mega"daki gibi. Tabii bu sizin internet bağlantınızla da çok yakından ilgili. Benim bağlantım öyle süper/fiber/hiper filan değil, sıradan bir bağlantı, ama bana "filepi"nin upload hızı çok makul geldi. Bu arada "Dosya.co" ve "dosya.tc" gibi sitelerden kesinlikle uzak durmanızı öneririm. Eskiden ben de çok kullanmıştım bu siteleri. Yüklediklerimin neredeyse tamamı silinmiş. Hep yeniden yüklemek zorunda kaldım. Kalıcı olmak adına benim yukarıdaki mesajımdaki sitelerden vazgeçmemenizi öneririm.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,481
Enteresan olan tarafın yükleme kotası veya üyeliğin olmaması. Yanılıyormuyum.

Bi tane yükleyeceğim şimdi.

Teşekkürler.
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,464
26,953
Sanırım yükleme maksimum dosya boyutu 100 mb. Şimdilik beklemeye aldım.Dosyaları parçalarsam, karıştırırım kendimi biliyorum. :)
 

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,143
İstanbul
Siz tavsiye ettiğinize göre mutlaka incelemiş, araştırmışsınızdır biliyorum.
Ancak iki şeyden rahatsız oldum...

Birincisi her dosya indirme için doğrulama kodu istenmesi ve 10 saniye bekleme süresi olması... Denemedim ama toplu kitap indirmeleri için (bilhassa jdownloader gibi indirme yöneticileri kullanarak) uygun mudur bilemiyorum...

İkinci ve şahsi olarak daha çok rahatsız olduğum husus da, indirme ekranında boy boy, renk renk arz-ı endam eden genç kadınların teşhiri...
Tabii, site işini doğru-düzgün yapıyorsa bu görmezden gelinebilir ama ne bileyim, rahatsız etti beni...
Sevgiler, saygılar...
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Sevgili "hggurak" dostum, bu reklâm uygulaması yöreden yöreye değişiyor olabilir. Benim başkalarının yüklediği (ve kendi yüklediğim) dosyaları indirirken karşıma gelen sayfalarda hiçbir reklam yok, sayfalar bomboş görünüyor (belki şimdilik!). Dediğiniz gibi başka bazı hoşa gitmeyen yönleri de var. Bir doğrulama kodu istiyor ama bu çok kısa sürede halledilebiliyor, 10 saniye bekleme süresi de katlanılabilecek bir süre, muhtemelen "bot"lara karşı alınmış bir önlemler bunlar. Benim yukarıda atladığım bazı eksiklikler de var. Örneğin "Mega"daki veya "MediaFire"daki gibi çok sayıda dosyayı upload edip yükleme sırasına (queue) sokamıyoruz, tek tek yüklemek lazım. Ayrıca, şayet not almadıysak yükleme bağlantısını sonradan bulmak imkansız. Diğer iki sitedeki gibi yüklediğimiz dosyaları kategorize edip klasörlerde muhafaza edemiyoruz. Keşke ücretsiz üyelik gibi bir seçeneği de olsa ve bize dosyalarımızı düzenleme imkanını verseydi daha iyi olacaktı. Bir de "prince"in işaret ettiği gibi 100 MB'ın üstündeki dosyaları desteklemiyor. İyi yönlerini yıkarıda yazmıştım. Pratik bir yönünü daha şimdi keşfettim, : dosyayı select file tuşunun üzerine taşıyıp bırakırsak hemen yüklemeye başlıyor, klasörler arasında dolaşmamız gerekmiyor. Yeni bir site mi bilmiyorum (ben yeni bulduğum için bana yeni geldi!) ama her zaman olduğu gibi buna da "temkinli" yaklaşalım. "Alternatif ikinci linkler"i oluşturmak için kullanabiliriz şimdilik. Özetlersem şimdilik dosyada "Mega", MediaFire", "Yandex" resim yüklemede de "postimage" ve "imgur"dan şaşmayalım. Bunu da temkinli kullanalım derim ben.

 
Son düzenleme:
Üst