Arşiv paylaşımı

halgzl

Yeni Üye
18 Nis 2012
39
94
Daha önceden arşivlerin torrent üzerinden paylaşılmasının hoş karşılanmadığını okumuştum,bir süre önce keşfettiğim bir oluşum bu konuyu bir kez daha gündeme getirmem gerektiğini düşündürdü.

meritokrasi çizgi ağı diye çizgi roman paylaşım kanalı oluşmuş, üyeler torrent üzerinden birbirlerinin çizgi roman arşivlerine ulaşabiliyor.


Ben sayenizde oldukça büyük bir arşive sahibim ancak bunu hiçbir zaman kendimin olarak görmedim,Örneğin arşivimde Teks Renkli (361 adet 31.5 Gb) var ama daha öncede belirttiğim gibi bunları Daltas,Yaşlı kurt gibi ustaların çocukluğumuzda yaptığımız gibi ödünç verdiği kitaplar olarak görüyorum ,dolayısı ile bunları başkalarına vermek aklıma bile gelmez.
Forum yönetimi ve emek ,zaman ve para harcayarak bizle paylaşma nezaketini gösteren ustalar bu konuda ne düşünüyor merak ediyorum.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,946
denize sıfır
Merhaba, hoşgeldiniz.
361 kitap almışsınız ve mesajınız 2 adet görünüyor.
Sadece bu bile bu konuda aksi düşünmemize yol açıyor.
Bizim dileğimiz bunun muhabbete dökülmesi.
Bu sebeple arşiv paylaşımı sözkonusu olmuyor bizde.
Ama muhabbetimize katılın, tanışalım kaynaşalım zaten aramızda toplantılarımızda birbirimizde olmayanları paylaşıyoruz.
Umarım derdimizi anlatabilmişimdir.:)
Selamlar, saygılar.:)
 

daniltbilek

Yeni Üye
29 Ocak 2023
31
24
Abiler selamlar. Birkaç mesaj yazdım. Yavaştan, ağırdan çözüyoruz. Bir arkadaşın birkaç saat önce bir yorumunu okudum. Başka bir konudan bahsetmişler. Büyük bir abimiz de " Forumdakiler ile düzgün bir iletişim içerisinde olursa seve seve arşivlerini paylaşabilirler seninle" gibilerinde bir muhabbet geçmiş.. Konuya çok hakim değilim ama bir abimin, bir büyüğümün benimle arşivini paylaşmasına çok memnun kalırım doğrusu. Burada mesaj sistemi, direkt mesaj gibi özellikler var mı çözemedim. Ağırdan ağırdan yavaştan yavaştan. :) ama ana meseleye gelirsek elinizde Marvel Comis-Dc Comics arşivi olan, iyi sohbeti de olan bir abimden kadim koleksiyonunu benle paylaşmasını çok isterim abiler. Birkaç arkadaşa yazdım ama pek dönüş alamadım. Yoğunlar sanırım. Dert değil. Aynı şekilde kardeşlerimin de böyle birşey yapması beni mest eder. Sadece nasıl iletişim kuracağız burdan yazarak mı yoksa özel mesaj vs var mı tam anlayamadım. Mesela bunun üzerine ben bir entry açmak istemiştim ama şimdi yanlış anlaşılmak ta istemedim doğrusu. " Yav geldiği gibi post açmış" tarzı bir durum uyandırmak istemedim. Burada çok kadim dostluklar kardeşlikler bağlar olduğunu görüyorum. Ve saygı duyuyorum. Muhabbet sohbet etmek isteyen insanları beklerim. Sevgiler saygılar.
 

oldboy07

Yeni Üye
15 May 2010
27
56
Baskalarinin olusturdugu arsivleri hic bir emek harcamadan sahiplenmek yerine, kendiniz emek harcayarak arsiv olusturabilirsiniz. Sitemiz basli basina koca bir arsiv zaten. Tek yapmaniz gereken foruma girip, merak ettiginiz icerikleri takip etmek ve indirmek, ve de tabi en azindan mütevazi bir tesekkür.
 
Son düzenleme:

daniltbilek

Yeni Üye
29 Ocak 2023
31
24
Baskalarinin olusturdugu arsivleri hic bir emek harcamadan sahiplenmek yerine, kendiniz emek harcayarak arsiv olusturabilirsiniz. Sitemiz basli basina koca bir arsiv zaten. Tek yapmaniz gereken foruma girip, merak ettiginiz icerikleri takip etmek ve indirmek, ve de tabi en azindan mütevazi bir tesekkür.

Sevgili Oldboy07
Öncelikle mesajıma ilk cevap yazdığınızda çok sevindiğimi ve umutla sizden mediafire linkini beklediğimi ama gel zaman git zaman bu cevabınızı gördüğümde hayal kırıklığına uğradığımı beni "Emek Hırsızı" olarak nitelendirdiğinizi ve bunun normal hayatta hiç hoş bir karşılığı olmadığını söylemek isterim. Bu size yazıp sildiğim 3. Mesaj. Çünkü her bir diğeri sizin bakış açınızın oldukça ötesinde kelimeler taşıyor. "Ben yoruldum zorlandım. Sen yenisin. Sen de sürün" mantığının bizi bir yere taşımayacağını, yeni üye olan birine böyle bir tavır sergilenmemesi gerektiğini, forumdan beni soğuttuğunuzu söylemek isterim. Haftalardır burada yeni yeni kaynaklar indirirken zaten Bilgisayarımın olmamasından dolayı android ve çok eski IOS cihazlar ile zorlanmakta ama "Kişisel emek ve zaman harcadığım bir arşiv" yapmaktayım. Egonuzu bir kenara bırakmanızı, rahatlamanızı, bunun bir çizgi roman paylaşım platformu olduğunu unutmamanızı hatırlatmak isterim. Burası bir hapishane hiyerarşisi içinde değil "Abi kardeş, usta çırak, deneyimliden deneyimsize" aktarım yeri olduğunu gözlemlediğimi söylemek isterim. Yardımcı olmak istemiyorsanız kırıcı olmanıza veya egoist bir tavır takınmanıza gerek yoktur. Ayriyetten mesajlarıma, yazdıklarıma, yorumlarıma ramen. Moderatçr, adminler, içerin editörlerinin ve diğer yönetici kadrosunun hiç birinin bana cevap yazmamasını ve bu gibi bir yorum karşısında beni desteksiz bırakmalarını kınamaktayım. Ülkemizde çizgi roman çok pahalı. Ve bir aylık kahvaltılık gıdalar ile eşdeğer fiyatlar içermekte tek bir sayı satın aldığınız zaman. Sorun değil. Hevesim kırıldı ama dert değil gerçekten. Elimdekilerle yetinip bir daha bu siteye adımımı atmayacağım. Kendinize iyi bakın.
 

oldboy07

Yeni Üye
15 May 2010
27
56
Sizi kirdiysam üzgünüm, belki daha anlayisli bir dil kullanabilirdim. "Yenisin ve sen de sürün" demedim ya da ima etmek istedigim bu degildi, ki arsiv yaparken neden sürüneyim ki, bilakis keyif aliyorum. Sonucta burasi online bir platform ve birbirimiz hakkindaki fikirlerimiz sadece yazdiklarimizla sinirli, farazi olarak varsayimda bulundum ve fikir belirttim. Bu kadar hassas olmayalim lütfen, ben kimim ki benim yazdiklarima dayanarak siteye tavir aliyorsunuz, yapmayin.
 
Üst