"CDisplay"deki Büyüteç Aracı Çalışmıyor

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

"CDisplay" Yazılımında Büyüteç Aracı
Bende Çalışmıyor

"CDisplay" .CBR sonekli çizgi roman dosyalarını açarken/okurken en yaygın kullanılan "comic reader" yazılımı. Küçük hacimli, ücretsiz ve hızlı oluşu, reklâm vs içermemesi gibi avantajları ve bu alanda en eski programlardan biri oluşu bu yaygınlığın nedeni olabilir. Kütüphane rafları gibi kendilerince lüzumsuz gördükleri eklerden arındırılmış olduğu ve temel işlemlere odaklanıldığı için hızlı ve kullanışlı. Ancak galiba geliştiricisi 2003'te ölmüş olduğu için de o zamandan veri program hiç güncellenmemiş, geliştirilmemiş.

Benim sorunuma gelince: Son zamanlara kadar uzun yıllardır kullandığım bu yazılımdan hiç şikayetim olmadı. Ancak "Çizgi Diyarı"nda paylaşılan büyük boyutlu mizah dergilerinin "birleştirilmiş orta sayfalar"ındaki yazıları okumakta güçlük çektiğimi farkettim (aslında hiç okunmuyorlar). Bu dergiler büyük boyutlular ve güzel okunuyorlar, ancak birleştirilmiş orta sayfalar (8-9) yazılım tarafından ekrana sığdırılırken haliyle küçültülüyor ve böylece yazılar okunmuyor ya da zor okunuyor. Üstelik kullandığım monitör "19 inç"lik olmasına rağmen. Yazılımın "configuration" (ayarlar) kısmında bir "zooming" ayarı var ama bu çalışmıyor. Ayarlarda bir "büyüteç aracı"na da rastlamadım. Ben XP(SP3) kullanıyorum.

Sizlerde de benzer sorun(lar) var mı? Yada şöyle sorayım, siz bu küçük yazıları nasıl okuyorsunuz?
Not: Windows'un kendi "büyüteç" aracı pek verimli çalışmıyor. "CDisplay" içinde bir çözüm arıyorum.
Not2: "Gözlüğünü değiştir" cevabını kabul etmediğimi peşinen bildireyim!
Not3:Orta sayfaları şöyle okuyorum: cbr'yi rar dosyası haline getirip ilgili sayfayı dışarı çıkartıyorum ve "ACDSee" gibi bir viewer/image browser yazılımında istediğim gibi zoom yapıp okuyorum! Ama bu çok dolambaçlı bir uol, yani pratik değil.

 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311
cddisplay'da bir kitap okurken ctrl f'e basmayı denediniz mi?


Sayın "sinameki", CTRL+F "ekrana sığdır" komutu. Benim verdiğim örnekte görüntü zaten ekrana sığmış durumda (Fit Width-CTL+W). Yani zaten alabileceği maksimum boyutu almış durumda. Oysa "Program Settings" sekmesinde "Zooming" diye bir komut var. İşte o çalışmıyor. "Lup" aleti de yok galiba.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311
Üstadım (+) ya da (-) butonları ile büyütüp küçültmeyi denediniz mi?


Ne yazık ki bu da işe yaramıyor, sevgili "shoryuken". İnternette "CDisplay EX" diye bir yazılıp gördüm, çok popülermiş ve "CDisplay" üzerinden bir fan tarafından geliştirilmiş. Daha doğrusu benzetilerek yeniden yazılmış, zira "CDisplay"i yazan David Ayton 2003'te öldüğünde kaynak kodu ortada yokmuş. Bu fan da baştan yazmış programı. Orada "Ctrl + Mouse whell up" zoom yapar diye yazıyor. Merak ettim, deneyen var mı acaba? Zira "CDisplay"de de bir zoom fonksiyonu var ama çalışmıyor.
 

kadirnip

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Kas 2014
4,654
22,314
Adana
Sevgili Scanfan, ben CDisplayEX programını kullanıyorum... Örneğin bahsettiğiniz tarz büyük sayfalı dergi yada çizgi roman okurken, sağ tuş yapıldığında, seçenekler kısmı çıkıyor ve buradan hem''Yakınlaştırma'' hem de ''Büyüteç'' seçenekleri çıkıyor... Ve istediğiniz kolaylığı sağlıyor... Bu programı indirip deneyebilirsiniz... Ben çok memnunum...
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311
Sevgili Scanfan, ben CDisplayEX programını kullanıyorum... Örneğin bahsettiğiniz tarz büyük sayfalı dergi yada çizgi roman okurken, sağ tuş yapıldığında, seçenekler kısmı çıkıyor ve buradan hem''Yakınlaştırma'' hem de ''Büyüteç'' seçenekleri çıkıyor... Ve istediğiniz kolaylığı sağlıyor... Bu programı indirip deneyebilirsiniz... Ben çok memnunum...


Artık ben de sizinle aynı fikirdeyim sevgili "kadirnip" dostum. Zira bu ücretsiz yazılımı şimdi indirip kurdum, denedim ve "CDisplay Ex"in çok iyi olduğuna karar verdim. "CDisplay"in bütün eksiklikleri düzeltilmiş. Artık bunu kullanacağım. ÇD dostlarına da tavsiye ediyorum. Konuya katkıda bulunan dostlara da teşekkür ediyorum.

Yazılımı şuradan edinebilirsiniz


 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Abi haklısın gerçekten güzel hoş program ama o CDex i pek sevemedim ben yahu. Tamam cidden güzel bir program hele ki özellikle de Türkçe desteği olması muazzam bir şey. Ancak benim çok kullandığım sayfanın gerisine gitme olayı sıkıntılı( farenin tekerleğini yukarı sürükleyerek) bazen oluyor olsada çoğu zaman takılıyor. İkincisi ve en önemli sorun farenin imleci kocaman sayfanın önünde duruyor acayip uyuz oluyorum. Herhangi bir şey seyrederken bile farenin gözükmesinden acayip uyuz olanlardanım anlayacağınız. Halbuki eskisinde sadece büyüteç yok ve cidden sinir bozabiliyor. Fakat diğeri gibi fareyi çoook dikkat etmezseniz göremiyorsunuz çünkü minnacık bir nokta halinde ve sizi hiç rahatsız etmiyor. Üstüne üstlük kesinlikle bir önceki sayfaya gitme sorunu da asla olmuyor. Sonra okuduğunuz sayfada hakim renge göre arka plan rengi de sayfaya göre ayak uyduruyor. Ki bu karanlık atmosferli sayfalarda çok güzel oluyor. CDex te beğendiğim bir nokta ise otomatik renklendirme mevzusu manganın ya da çizgi romanın tarama ile kaybolmuş ve hafif soluklaşmış o rengi gerçek rengine kavuşturuyor. Ben sadece büyüterek okuyacağım bir şey olduğunda ya da CDisplay okumadığında kullanıyorum. Ama güzel bir alternatif tabi bu eksiklikler giderilirse daha harika olur. Ha baktınız onda da sorun çıktı ya da farklı bir seçenek daha isterseniz yine çok seyrek kullandığım MangaMeeyaCE var.

Hatta az önce bir daha baktım canavar gibi çalışıyor, valla sen bahsetmeseydin bulamayacaktım ha unutmuşum bu özelliğini, hatırladım daha öncede kullanıyordum çok kullanmayınca unutmuşum, yani büyüteçde varmış. Sağ tık>configure>Program Settings den orda ki zooming e tıklaman yeterli ^_~ ha sayfayı değiştirince büyüteç sapıtıyor o ayrı konu tabi :d
 
Son düzenleme:

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,357
12,892
iskenderun-Hatay
CDisplay ve CDisplay Ex'i kullanışşsız bulduğumdan son derece kolay kullanımlı ve gelişmiş olan Gonvisor'u, bazen de Sumatra PDF Reader'ı kullanıyorum.Sumatra PDF Reader sadece PDF değil Cbr de okumaktadır..
 
Üst