Harddisk durumum vahim; ne yapayım sizce?

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Hard Disk Durumum Vahim
Harddisk Dayandıramıyorum!

Hacminin büyüklüğüne güvendiğim Hard Disklerimden biri olan 2TB'lık HD'imin kapasitesinin de sonuna gelmiş bulunuyorum. 3 TB'lık harici diskimin de üçte ikisi dolmuş. 500 MB'lık olanı ise bitmek üzere. Birkaç tane daha 500'lük disk dolu halde kitaplık rafında öylece duruyor. Anakart ve kasa daha fazla HD takmama müsaade etmiyor. Zaten eski olan anakartım 2 TB'ın üzerini de desteklemiyor, SATA girişlerinin sayısı da kısıtlı, zaten SATA girişlerinin yarısını adaptörle temin etmiştim. Harici disklere çok bel bağlamak da istemiyorum, çünkü istediğim an istediğim dosyaya anında erişebilmeliyim, her şey derli toplu olmalı, hem harici disk kullanmak, tak çıkar eziyetli iş. Benim diskleri dolduran dosyalar video dosyaları filan da değiller hani (onlar DVD'lerde kayıtlı). Çok büyük kapasiteli diskler çok pahalıymış (6 TB=1.500-2.500 TL). Yer kazanmak için dosyaları küçültmem söz konusu bile olamaz, zira kalite benim için hep ön plânda olmuştur. Ne yapacağımı şaşırdım. Son bir hamle olarak kasadaki küçük disklerden birini çıkartıp yerine 2 TB'lık yeni bir disk takacağım. O da dolarsa yeni bir bilgisayar, yani büyük bir masraf beni bekliyor olacak. Bir zamanlar bilgisayar dergilerinden birinde, "Ne kadar çok megabaytınız varsa, harddiskiniz de o kadar çabuk tükenecektir" mealinde bir "Murphy kuralı" okumuştum. Önerilerinize açığım!

Bunları yazma sebeplerimden biri de şu: ÇD'ndaki paylaşımların büyük kısmını (hattâ mümkün olursa tamamını!) indirmeyi çok istiyorum. Ama yukarıdaki nedenden dolayı seçici davranıp bazı paylaşımlara öncelik veriyorum. Bu diğer paylaşımları beğenmediğim anlamına gelmiyor. İndirmediğim dosyalara "like" da veremiyorum. Çünkü "like" verdiğim paylaşımlar benim o dosyayı indirmiş olduğumun bir işareti oluyor, yani "like tuşu" benim için karışıklığı önlüyor. Örneğin, ilk fırsatta Tex, Mister No ve Martin Mystere'leri indirmeyi çok istiyorum, ama yapamıyorum. Like da veremediğim için bunları paylaşan dostlara ayıp oluyor gibime geliyor. Umarım yanlış anlamazlar, zira aralarında benim her paylaşımıma "like" veren ve yorum yazan bazı dostlar da var ve ben onların paylaşımlarına "like" bile veremiyorum (indiremediğim için). Aslında ÇD'ndaki her paylaşım benim için çok değerli.


HD_durumu_Vahim.jpg

 
Son düzenleme:

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,824
52,194
Kendi Koltuğunda
Üstad bende harici disklerle beraber 20 terabayt alanım doldu çizgi diyarındaki indirdikklerimi yedekleme için arayış içerisindeyin ve çoğu filmleri siliyorum hepside kaliteli kaliteden bende ödün vermiyorum en iyi çare senin için 3tb.lık western digital bu yeter sana şimdilik

6tb 1049 lira

4Tb 599

3Tb 350


3tb 300lira


3Tb 300 lira

.
 
Son düzenleme:

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
Sevgili Scanfan sakladıklarınızın, en iyi tahminle % 75 kadarının saklanmasına ihtiyaç olmadığından eminim. Yani, kesinlikle hepsi gereklidir (ayırdığınıza göre mutlaka bir işe yarıyordur); ama büyük çoğunluğunun saklanması gerekli değildir bence. :)

Tekrar bulamayacağınız şeyler eski fotoğraf ve videolarınızdır; onlar dışında her şeyi her zaman bulabilirsiniz.

Lütfen kızmayın, aynı sıkıntıyı zamanında yaşadığım için söylüyorum. :)

İnsan sildikten sonra çok rahatlıyor... :)
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Bu durum arşiv meraklısı herkesin başına gelebilir. Benim hariciler dolmaya başladığında, bazı dosyaları siliyorum bazılarını ise DVD lere atıyorum. Biraz zahmetli olacak ama eğer disklerinizde yer açmak istiyorsanız size tavsiyem okuyup bitirdiğiniz çizgi roman ya da diğer dosyalarınızı DVD ye aktarmanız olacaktır. Her ne kadar zahmetli olsa da şu ana kadar en ucuz ve pratik veri saklama yolu hala DVDler.
Ayrıca Western Digital i hiç önermem sağolsun zamanında arşivimi yalan etmişti ve internette okuduğuma göre tek kurban ben değilmnişim, eğer tercihiniz o olursa dikkatli olun derim.
 
Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,336
hiçbiryerde :)
Şimdi bu konu biraz özel olduğu için "tavsiye" vermenin çok anlamlı olacağından kuşkuluyum. Ben ilk bir iki yıl sadece okuyacağım kitapları indirdim. Sonra link yenilemek için mümkün olduğu kadar çoğu dosyayı indirdim ve iki yıldır "hemen hemen" her paylaşımı indiriyorum. Fakat benim handikapım da indirdiklerimin çoğunun 2 tb.lık harici harddiskimde iki yıl önce açtığım "son" adlı dosyada karışık halde toplanıyor olması:(. Bunları ayrı ayrı dosyalarına taşımam ne kadar zaman alır düşünmek bile istemiyorum:) (şunu düşünüyorum ve düzenleme işine başlamıyorum, ömrüm yeterse yaparım nasıl olsa. Sadece mister no, alaska, tex, zagor gibi sık baktığım ve okuyacağım seriler olduğu zaman "son" dosyasını tarayıp aradığım kitapları yerlerine alıyorum). Yabancı dilde kitap çok ilgi alanım değilse indirmiyorum.
Sadece türkçe çr.,mizah dergisi vb olan 2 tb.lık harddiskim dolmak üzere benim de.
Bazen sadece okuyacaklarımı indireyim diyorum ama bir şey hep dürtüyor lazım oluur yükle sen diyor :)...
 
Son düzenleme:

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Sizin çözümünüz bir nas sürücü edinmek olabilir. Aşağıdaki gibi ürünlere 4 adet 2 tb disk takılarak 8 gb kapasite ya da 4 adet 4 gb disk takılarak 16 gb kapasite elde edilebilir.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
Sevgili Scanfan sakladıklarınızın, en iyi tahminle % 75 kadarının saklanmasına ihtiyaç olmadığından eminim. Yani, kesinlikle hepsi gereklidir (ayırdığınıza göre mutlaka bir işe yarıyordur); ama büyük çoğunluğunun saklanması gerekli değildir bence. :)

Tekrar bulamayacağınız şeyler eski fotoğraf ve videolarınızdır; onlar dışında her şeyi her zaman bulabilirsiniz.

Lütfen kızmayın, aynı sıkıntıyı zamanında yaşadığım için söylüyorum. :)

İnsan sildikten sonra çok rahatlıyor... :)


Yerden göğe kadar haklısınız sevgili "hadon" dostum! Verdiğiniz %75'lik oran çok iyimser bir rakam, dosyaların belki %90'ını saklamak gereksiz. Örnek mi? 5000'e yakın sinema filmini DVD'lere kaydetmiştim, üstelik birkaç kere! Önce VCD'deydiler, modası geçince bu kalitesiz formattaki tüm filmleri çöpe attım. Sonra DVD formatına (satın alınmış veya kayıt) başladım. Sonra BluRay'ler geldi. DVD'de kayıtlı filmlerin önemlice bir kısmı da her biri 4-4,5 GB hacmindeki BluRay ripler. (Tek DVD'de tek film). Büyük zaman harcayarak koleksiyonunu yaptığım (kataloglayıp, itinayla kutuladığım) bu 5000 filmden ikinci bir kez izlediğim film sayısı 10'u geçmez. Aslında bu kadar asılmamak lazımmış. Zaten hesapladım bunları tekrar seyretmeye kalksam, günde 10 saat ekran önünden kalkmasam bunları tekrar seyretmek kesintisiz 3 yıl sürer. Şimdiki aklım olsa sadece klasik bazı filmleri muhafaza ederdim.

 
Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,480
Hepimizde malum disk sorunu var, bende had safhasında var.
2+2 tb doldu, bilgisayardaki 1 tb +500 gb ta başlamıştım. 100 gb filan kaldı.

2 tb lık hdd yanınca ne yapıyorsun diye sordum kendi kendime, frankofon haricindeki yabancı çizgileri tutmama kararı aldım, yükleyip belli periyotlarda siliyorum.

Çizgi diyarındaki paylaşımların hemen hemen hepsini alıyorum ama bende bazen cemil gibi bir klasörde toplayıp hep sonra hep sonraya bırakanlardanım. Bu sonra ne zaman olacak bilmiyorum.

Diyardaki listelerle hdd eşleştirmesinin anacak % 30 unu tamamlayabildim. Ama bu kışın tamamen birebir diyar ve hdd eşleştirmesini bitirmem lazım.

yakında bi 2-3 tb daha almam lazım.
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Fakat benim handikapım da indirdiklerimin çoğunun 2 tb.lık harici harddiskimde iki yıl önce açtığım "son" adlı dosyada karışık halde toplanıyor olması:(. Bunları ayrı ayrı dosyalarına taşımam ne kadar zaman alır düşünmek bile istemiyorum:)

:d Aynı dert bende de vardı abi ve aynı şekilde 500 GB lık hariciye format atmam gerekiyordu. Aceleyle aynı dosyaları yanmasın diye bir kaç kere kopyalamıştım. Bazıları hata verdi sanıp tekrar tekrar farklı yerlere kopyalamışım. Sonra bir temizleyim dedim bir baktım ki matruşka bebek gibi her yerden aynı dosyalar çıkıyor. aralarında çok ufak farklar var. Bir kaç sene böyle geçti ve nihayetinde bugün büyük çoğunluğunu temizledim. Öyle bir rahatladım ki anlatamam sana da bir an evvel girişmeni "tavsiye" ediyorum :d
 

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,444
8,365
İzmir
2000'li yılların ilk başında VCD öyle modaydı ki tüm film arşivimi VCD üzerine kurmuştum. Video film dönemini canlı olarak yaşayan biri olarak VCD bana cennet meyvesi gibi gelmişti o zamanlar... Düşünebiliyor musunuz tüm filmler VCD formatında çıkmaya başlamıştı o dönemler. İndiana Jones serileri, Back to the Future serileri, James Bond'lar, Yeşil Yol'lar, Cesur Yürek'ler... Neler neler... O dönemde yani 2000'li yıllarda korsan VCD de hortlamış oldu böylelikle... Orijinali alamayınca mecburen korsana yöneliyordum. Hiç abartısız film başına 3, 4 milyon ödüyorduk, çünkü her yerde bulunmuyordu bu filmler. Ödemiş'ten kalkar da İzmir'e alışverişe gelir mi insan yaa... Çocukluk yemin ederim. Ödediğim paranın haddi hesabı yok. Belki o zamanın parasıyla sadece VCDlere 5 milyar harcadım.

Sonraaa... DVD çıkageldi hayatımıza...

4.7 gb kapasitesi ile bana merhem olmuş bir mucize. Tüm filmlerimi DVDlere yüklemeye başladım. O zamanlar "boş DVD" kavramı da yeni çıkmıştı. VCDdeki filmler, hoop DVDye aktarıldı böylelikle. Tanesini 1 milyona aldığım DVDlere... Kaç bin tane aldığımı varın siz sayın...

Eee... Almış olduğun orijinal VCDleri ne yaptın dediğinizi duyar gibiyim... Amca oğlu, teyze oğlu, komşu oğlu, tanıdıklar diye tanımlanan "aç kurtlar" kurbanı oldum. VCDlere verdiğim paraya mı yanayım, tüm o filmleri DVDye aktarma zamanına mı yanayım!!!

Daha sonraaaa...

Orijinal DVDleri çıktı filmlerin... Daha yüksek çözünürlük, daha güzel görüntü, daha iyi ses... Mecburen orijinal DVD koleksiyonuna başladım. Tabii daha iyi görüntü seçeneği varken VCDyi kim takar! Paracıklarım bu kez de DVDye kaçtı haliyle. Kolay değil, tüm arşivi tekrar sil baştan yeniden DVD olarak toparlamak. Kaç yılımı böyle saçma sapan işlere harcadım ben bilirim. Hepsini seyredebildin mi bari diye sorarsanız, ne gezeeer! Bazılarını belki yeniden izlemişimdir, ama ya diğerleri? PUAH!!!

Sonraaaa...

İnternet ortamında film paylaşım forumları türemeye başladı yeni yeni... Divxlerim diye bir site vardı meşhur, hatırlarsınız belki. Önceleri oradan indirmeye başladım filmleri. Kaç saatlerim PC başında geçti yine. Sabahlara kadar download, download, download. Yok, bunun görüntüsü kötüymüş, sileyim. Yok, bunun daha iyi çözünürlüklü bir başka paylaşımı varmış, onu indireyim... Aynı filmleri tekrar tekrar indirdiğim oldu. Manyak gibi film indiriyordum (hoş, hâlâ indiriyorum) internetten.

Tabii yıllar geçtikçe insan "olgunlaşıyor!!!"

Bu kez de altyazılı filmlere taktım. Acaba sevdiğim aktörün kendi sesi nasıl acaba diye bu sefer de altyazılı olarak indirmeye başladım aynı filmleri... (Şimdiki halde tüm film arşivimİ orijinal dilde indiriyorum YIFY Torrentten.)

Demek istediğim...

İnsanoğlu gerçekten doyumsuz bir yaratık. Önüne ne koyarsan, daha iyisini arar her zaman.

Kendimden örnek vermek gerekirse... Elimde Türkçe dublajı olduğu halde, üşenmeyip 1080p ve ya 720p yabancı dilde film indiriyorum hâlâ. Hepsini izleyebiliyor muyum? Ne gezer! Arada bir klasik film izliyorum. Humprey Bogart, Clark Gable, Gary Grant, Alfred Hitchkock filmleri, Burt Lancester, John Wayne...

Çizgi roman arşivine gelirsek...

İnternet ortamında çizgi roman paylaşım durumu henüz çok yeni ülkemizde Bu hizmeti sağlayan site sayısı da bir elin parmağı kadar az. En meşhuru da Çizgi Diyarı malumunuz olduğu üzere.

2010 yılından beri düzenli olarak çizgi roman arşivi yapıyorum netten. Hesaplamadım ama yaklaşık 5 gb tutarında sanal çizgi romanım vardı bir dönem. Eskiler, yeniler, daha iyi taranmışlar... vb. Bunları indirdikten sonra düzenlemek ise, aylarını alıyor insanın.

SONRA BİR IŞIK GÖRDÜM!!!

BEN NE YAPIYORUM BÖYLE ARKADAŞ! HİÇ Mİ İŞİM GÜCÜM YOK BENİM? BUNLARLA VAKİT ÖLDÜRÜYORUM SAATLERCE PC BAŞINDA! ÇOCUĞUMA, EŞİME BU KADAR VAKİT AYIRMIYORUM!

VEEE....

OTURUP PC BAŞINA HEPSİNİ SİLDİM... ÖYLE RAHATLADIM Kİ İNANIN ANLATAMAM.

Arkadaşlar, hepimiz bir şeyler indiriyoruz. Ama inanın hepsi boş. Yok, yeri kalmadı, yok harddisk yandı, yok harddisk dolmak üzere... İnanın hepsi boş. O KADAR METARYALİ İNDİRİP DE DÜZENLİ OLARAK OKUYANINIZ VAR MI ACABA MERAK EDİYORUM. VEYA O FİLMLERİ DÜZENLİ OLARAK İZLEYEN?

SİLİN BAZILARINI RAHATLAYIN!!!
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,480
Hayat zaten kısa be kardeşim, bazen rahatlamak için saatlerce bir konuyu ararım bulamayınca daha da deli olurum sabahlarım bile.

Diyar beni sakinleştiriyor, yaklaşık 2,5 yıldır diyardayım, kendime geldim, araştırma, okuma alışkanlığıma döndüm.

Bu arada da mecburen arşiv yapmam gerekti. Geçen haftalarda darlaştım yerden nerdeyse e kitaplarımı siliyordum, sonra vazgeçtim, daha doğrusu kıyamadım. Halbuki nette binlercesini bulabilirim.

Mesele aslında yer değil, benim elimin altında olması. Ben bende olanları seviyorum.

büyükbeyaz ın paylaştığı disket sürücülerle başladık bilgisayara, sonra cd,dvd, hdd, şimdilerde 1 tb flash bellekler çıktı. Yakın zamanda 10-100 flashlar çıkarsa şaşırmam.

Muhtemelende alırız.

Aslında bu günde tartıştım güncel hayatımda, neden bizim adam gibi bir alt yapımız yok diye.

Adamlar arşivlerini büyük serverlerda güzel bir şekilde oluşturabilirken, yerli bir serverımız yok.

e devlete geçtik deniliyor, kesinlikle inanmıyorum alt yapısız bir e devlet olmazz.

Daha düne kadar e develet şifreleri cüzii bir parayla kişilere verildi. Ne işe yaradı. Bir hiçç.

Konu uzarda uzarya. Neyse boşverelim, aslında boşvermeyelimde.

3 ay sadece 3 ay yabancılarla ilişiğimizi kessek ne olur acaba?

Netsiz, cep telefonsuz, ev telefonsuz, uydusuz, televizyonsuz, yabancı olan hiç bir ürün kullanmasak, yabancı arabaya binmesek, yabancı olan petrol ofisinden mazot benzin almasak. Yabancıların elinde olan sigaradan içmeyip tütün sardak, Türk ismi olmayan hiç bir ürünü kullanmasak acaba

3 ncü dünya savaşını başlatırmıyız?
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
1,998
11,871
Sevgili Scanfan,
hemen herkes gibi ben de aynı dertten yakınırım zaman zaman. Depolama ihtiyacı için HDD satın almak kaçınılmaz bir durum, ama sizin de belirttiğiniz gibi bunları PC'ye entegre edecek boş SATA slotu bulmak dert oluyor belli bir noktadan sonra.

Meseleyi kısmen şöyle çözdüm ben.

Bir iki yıl önce HDD Docking Station edindim. Bu kutu yardımıyla dahili HDDleri USB port üzerinden PC'ye bağlamak mümkün oluyor. Kendi adaptöründen enerji çektiği için, harici HDDlerde görülen kablo mesafesi veya PC'nin USB çıkışındaki enerji (amper) yetersizliği gibi nedenlerle oluşan sorunları da aşmış oluyor insan. Makineye sürekli bağlı duruyor ve gerektiğinde sadece HDD'yi yuvasına oturtup güç düğmesine basmak kalıyor dosyalara erişmek için...

Satın aldığım dönemlerde bu ürünü ülkemizde bulmak meşakkatliydi, daha doğrusu oldukça tuzluya mal etmek gerektiği için Çin'den sipariş vermeyi yeğlemiştim. Artık ülkemizde de bolca bulunabiliyorlar. Kalitesine, HDD entegre sayısına, desteklediği SATA sürümüne (bazıları eski İDE diskleri de sürebiliyor), HDD kapasitesine ve tabi USB versiyonuna göre fiyatları farklılık gösterir, ama işinize yarayacak bir ürünü, (2 HDD SATA slot, USB 3.0 bağlantı) 100 TL gibi bir fiyata edinmek mümkün.

Edinmeyi düşünürseniz, USB 3.0 bağlantı içermesine dözen göstermenizi öneririm. Veri aktarım hızı 2.0 olanlara oranla hayli yüksektir 3.0'ın...
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,726
25,909
ordu-turkey
Değerli dostlar şu dijital arşivcilik tam anlamıyla kontrol edilmezse bir hastalık oluyor.Sizi asosyal yapıyor.Ben son iki yıldır bundan kurtuldum.Düşünün ki ne bulursan film dahil günlerce indirmek ama seyretmemek yada kitap indirmek ama okumamak çok anlamsız bir şeymiş bunu son bir yılda çok net anladım.Arşivim var mı derseniz var derim özelikle çzgiromanları ancak okuyabiliyorum.Sinema filmlerine ise çok eski siyah-beyazlar hariç hiç girmedim ve girmem de vcd devrini de bilirim,hatta kaset devrini de ama hiç arşivleme derdine girmedim.Çizgidiyarında varolan tüm kitap ve dergilerin toplam boyutu bence 6-8 terabyte tutar ki bunu da hem harddisklerde hem de dvdlerde depolamak en iyi yoldur.Ben indirdiğim tüm kitaplar da böyle yaptım.Çünkü tam 3 harddiskim ya yandı ya bozuldu.Ama dvd'lerde yedeğim olduğu için üzülmedim.Yarın hak vaki olursa ölmeden önce ya akrabalara yada bir kütüphaneye bu dvd'leri hibe etmeyi düşünüyorum.Dediğim gibi hayat kısa önemli olan biriktirmek değil paylaşabilmek ki bu diyar bunu çok güzel yapan harika adamlarla dolu.O yüzden az olsun okuduğunuz olsun ama sizin olsun derim.
 

CAN_AVAR

Kıdemli Üye
27 Ocak 2013
177
251


Abartman adlı üyenin de sözünü ettiği docking stationlardan birini kullanıyorum bir süredir. Haricilerdeki tanımama sorunu yada dvdlerdeki çürüme ve çizilme sorunları yok öneririm.
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa


Abartman adlı üyenin de sözünü ettiği docking stationlardan birini kullanıyorum bir süredir. Haricilerdeki tanımama sorunu yada dvdlerdeki çürüme ve çizilme sorunları yok öneririm.
Vaay sen şimdi resmini atınca daha harika geldi gözüme. Alacan bunun 5-6 slotluklarından ohh değme keyfine :d
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Gerçekten bu "docking station"ların ikiden fazla slotu olanları da var mı? Varsa mükemmel olur. Bir de galiba bunların çoğu 2TB'ın üzerini adresliyemiyormuş diye duymuştum. Bazıları 4 TB'a kadar destekliyormuş (ama windows 7'de). Bir de ısınma sorunu oluyor mu bunlarda? Zira fan filan gözükmüyor ortalarda (Ben kasanın içinden bir SATA kabloyu ve güç kablosunu dışarıya uzatıyordum, HD'i direkt bağlıyordum. Benim sistem "hot swapping"i desteklemediği için de diski çıkartmam için her seferinde bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyordu, eziyet yani. soğutma için de buz pillerini poşete ve havluya sarıp HD'in üzerine koyuyordum, bazen de mini bir vantilatör. Eziyetli işler olduğu için artık kullanmıyorum)

 

zagor-t

Onursal Üye
17 Eki 2012
1,464
20,849
Bu dünya fani dünya... Ben hem dijital hem de gerçekten var olan o kadar dergi kitap, eşya atmak zorunda kaldım ki, çevremde bugün bile böyle şöylere ''ah atılmasın ben alırım'' diyecek bir kimsem yok. Zamana yenik düştüğümüz bir gün, arkamızdan hemen çöpe gidecek şeylerin olduğunun bilincinde olup, en sevdiklerinizi tutun gerisini şutlayın, ya da hemen bir yerde paylaşın, çünkü onları indirip kopyalayan, hatta aynı gün başka yerde paylaşanlar var, gerektiğinde indirirsiniz. Yalnız bir tavsiye...
 
Son düzenleme:

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,824
52,194
Kendi Koltuğunda

Gerçekten bu "docking station"ların ikiden fazla slotu olanları da var mı? Varsa mükemmel olur. Bir de galiba bunların çoğu 2TB'ın üzerini adresliyemiyormuş diye duymuştum. Bazıları 4 TB'a kadar destekliyormuş (ama windows 7'de). Bir de ısınma sorunu oluyor mu bunlarda? Zira fan filan gözükmüyor ortalarda (Ben kasanın içinden bir SATA kabloyu ve güç kablosunu dışarıya uzatıyordum, HD'i direkt bağlıyordum. Benim sistem "hot swapping"i desteklemediği için de diski çıkartmam için her seferinde bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyordu, eziyet yani. soğutma için de buz pillerini poşete ve havluya sarıp HD'in üzerine koyuyordum, bazen de mini bir vantilatör. Eziyetli işler olduğu için artık kullanmıyorum)


üstadım bu senin işini görür

[url=http://hizliresim.com/YJv6Al][/URL]
 

muratusta

Süper Üye
14 Ağu 2012
570
2,146
İSTANBUL
Çizgi diyarı üyeleri,gerçekten çok doyumsuz galiba?
Çizgi diyarındaki bütün romanları indirmek niye?
Ben conan hastasıyım öncelik conan indiriyorum.Zagor,Mister no,Kızılmaske diğer beğendiklerim comics manga tarzı hiç sevmediğimden hiç indirmem ve okumam ama sevip okuyanada saygı duyuyorum.Öncelikle tarzınızla alakalı arşiv yapın bence, her ç.r ve çizgi diyarını komple arşivime alıcam derseniz bu işlere tb değil zerebayt bile yetmez.:)
Birde bizler zaten son ç.r okuyan hatta arşiv yapan dinazorlarız.Benim etrafımda ç.r okuyanı bırak merak edip eline alıp kapak resmine bile bakan yok.Pc min yanında 15 tane martin,8 tane conan,madrake ve kızılaskeler var.Evime gelen akrabaların bir dünya çocukları abi amca bunlar ne kitabı? diye merak eden kapağına bakan çocuk yokken.Ellerinde teknoloji canavarı cep telefonuna büyülenmiş gibi bakan çocuklar var.Kırmızı şapkalı kızı bile okuyan ben ordaki kurdu bile sevmiştim okurken.Şimdiki hangi çocuk dünya klsiklerini bilir acaba 1 tane bile sayamaz bence okulda tesadüfen öretmeni alın, okuyun diye eline verdiyse belki ondan bilirse bilir seksen günde devri alemi yada denizler altında 20 bin fersah'ı oda okumamış sadece eline tutuşturulmuş olduğundan kapağına bakmış ayy buda ne be demiştir belki.
Eskiden köşedeki bakkal mustafa efendide gazate haricinden gırgır,fırt ve ç.r larda satardı sırf Hayranı olduğum Aslan beyin kapak resimlerini beğenip aldığım ve okuduğum ç.r lar şimdi hangi bakkalda satılıyor HİÇ neden satılmıyor?
okunsa bakkal efendide satar memet efendide.Arz talep olmayınca satan bakkal da olmaz.
Yani demem şuki , tb lık arşivlerinizi sizden başkası okumayacak, sizinle birliktede o arşiv fosil olacak.O yüzden kendinizi kasmayın ,sevdiğinizi arşiv yapın okuyun.İndirip bir dünya ç.r okumayacaksanız niye bu kadar zahmet eziyet artı para neyse siz anladınız.Saygılar sevgiler
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
Bu dünya fani dünya... Ben hem dijital hem de gerçekten var olan o kadar dergi kitap, eşya atmak zorunda kaldım ki, çevremde bugün bile böyle şöylere ''ah atılmasın ben alırım'' diyecek bir kimsem yok. Zamana yenik düştüğümüz bir gün, arkamızdan hemen çöpe gidecek şeylerin olduğunun bilincinde olup, en sevdiklerinizi tutun gerisini şutlayın, ya da hemen bir yerde paylaşın, çünkü onları indirip kopyalayan, hatta aynı gün başka yerde paylaşanlar var, gerektiğinde indirirsiniz. Yalnız bir tavsiye...


Ara sıra kendi kendime "Bir rüyam var" der ve fikir yürütmeye devam ederim: Keşke bu "telif hakkı" denen olay hafifletilse ve bütün matbuat internet üzerinde serverlarda yüklü olarak dursa (örnek: "Milliyet arşivi", istediğimiz zaman ücretsiz ulaşabiliyoruz; Meselâ: "Wikipedia", meselâ ücretsiz yazılımlar ("Linux" vs). her geçen gün çığ gibi sayıları artıyor ve büyüyorlar!). İşte o zaman her kitabı dergiyi indirip muhafaza etmek zorunda olmayız, zaman kaybı da olmaz, hattâ çöpe atmak zorunda da kalmayız! Böylece belki de bir fikir rönesansı başlar dünyada (kağıt israfının önlenmesi ve ormanların korunması da cabası). Tabii ki emeğe saygılı insanlar olarak "telif hakkı tamamen kaldırılsın" gibi bir düşüncemiz olamaz. Ama kapitalist düzende bu iş o kadar abartılmış ki, Vikipedi'ye en ufak görüntü parçasını bile yüklerken akla karayı seçer, bir tek paylaşım için bir paragraf referanslı gerekçe yazardık, yine de o maddeden kaldırılabildi o dandik görüntü. Keşke bütün dünya üzerindeki internet kullanıcı hesaplarına belli bir fiyat artışı konsa, bunlarla bir fon oluşturulsa ve yazar çizerlerin hakları bu fondan ödenebilse, bir de devletler yazar çizere destek olsalar. Keşke telif hakkı süreleri kısaltılsa. O zaman bilgisayarlarımızda biriktirme gereği kalmaz, çünkü istediğiniz zaman istediğiniz bilgiye ulaşma imkânınız olur. Tabii bütün dünya ülkelerinin bu konuda fikir birliğine ulaşmaları gerekir. Devletlerin de yazarlara destek olması şart (eski SSCB'de, İran'da filan kitap- dergi bedavaya yakınmış). 70-80 yıl süreler neymiş yahu? 5 yılı geçmemesi gerekir bence (dergilerde 6 ay, gazetelerde birkaç günle sınırlanmalı bence). Absürd/komik şeyler de aklıma geliyor: Bir adam ortaya çıksa, "bu kabartmayı yazan benim büyük büyük dedemdi, bu da DNA raporum" deyip belediyeden, şehir meydanındaki eski bir Roma kabartma yazıtının telif hakkını istese (Cem Yılmaz'ın skecindeki gibi: Bu salon benim eniştemin, ben dolaşabiliyorum!). Buna benzer bir TV şakası (gizli kamerayla) yapılmıştı TV'de. "Şakacı" programını yapan "Çetin Çiftçioğlu" İstanbul'da deniz kenarına masa koymuş, üzerine de sözde resmi bir kıyafet geçirmiş, ve gelip geçenin karşısına dikilip, onların denize veya oradaki bir tarihi binaya baktığını ileri sürerek "bakma parası" istiyordu. Gelip geçen adamlardan biri de, inanmazsınız, "vallahi o tarafa bakmadım bile, ben aksi tarafa bakıyordum, şu adam da şahidimdir" mealinde bir şeyler söylüyordu. Oraya bakmanın ücreti mi olurmuş demiyor da mazeret üretiyor yani!

ozqYbvY4_250x250cutout.jpg

 
Son düzenleme:

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Kesinlikle haklısın muratusta, bence de tüm forumu arşivlemeye kalkmak zor iş. Bende sadece sevdiklerimi alıyorum öbür türlü başa çıkılmaz.
Bakkallarda çizgi roman satılmasının son yıllarına denk gelmiş bir çocukluğa sahibim çok şükür. Sizin gibi uzun yıllar o tadı yaşayamadım ama artık satılmamasının ve şimdilerde okunmamasının nedeni basit. çizgi roman yolculuğunda ya da başka yerde dinlemiştim 80 li yılların sonlarında ne hikmetse tüm basında çizgi romanı karalayan çok kötü bir şeymiş gibi ilan edilmiş. Ve tabi ki de bizleri çok seven ailemizde çizgi roman camiasına karşı cephe almışlar. Halbuki o yıllarda okullarda bile kendini yer etmiş yeni okumayı söken ya da okumayı seven çoğu insan için çizgi roman bu kadar çok önemli ve değerli olurken, sağolsun sanki verem mikrobuymuş gibi sevgili halkını korumaya çalışan (!) sevgili basın - yayın organlarımız sayesinde Türkiyede ki çizgi roman devri bıçak gibi kesilmiş.
Şimdilerde ise aynısını oyunlar, bilgisayarlar için yapıyorlar.
Hani biraz durup düşününce pek de mantıksız gelmiyor kulağa. İnsanların artık şu zevklerimize saçmalık, boş iş gözüyle bakmasından bıktım usandım. Cevap vermeye bile tenezzül etmiyorum artık.
 
Son düzenleme:

uluduz

Yeni Üye
4 Eyl 2013
83
258
Segili scanfan
Hemen hemen hepimizin sorunu bu,ben en iyi çözümü diğer arkadaşlarımın dediği gibi (harddisk'de oldukca yer kaplayan)filmleri Dvd ya da uygunsa BluRay disklere aktarman-ki benim 2500'e yakın filmimi bu şekilde düzenledim-çözüm olacak.
Saygılar
 

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,824
52,194
Kendi Koltuğunda
Bende şunu diyorum,İndirmeyeceksek, arşivlemeyeceksek linkler kaybolunca birileri arşivlerinden buraya koymayacaksa niye paylaşıyoruz...Hepimiz tabiri caizse %75 ini silelim.Ama paylaşılıyor..İndiriliyor...arşivleniyor..Dostluklar artıyor..Muhabbet artıyor..Sevgi,saygı çoğalıyorken gönül dostlukları tavan yapıyor..Hadi site çöktü diyelim veya hiç yedek yok,işte ozaman devreye giriyor arşivlerimiz.Gelecek nesile bırakmak istiyorsak arşivlemeliyiz ömrümüz yettikçe.selamlar,Saygılar,sevgiler.
 
Son düzenleme:

muratusta

Süper Üye
14 Ağu 2012
570
2,146
İSTANBUL
Sevgili beymelikli oturmuş habire kahve içiyorsun.Kalbine zarar limonata ve zoralet iç kalbine iyi gelir.
Siz yapabildiğiniz kadar arşiv yapın engel olan yok size.Bütçe ve zaman meselesi bunlar.
DEMİŞSİNİZKİ:Hadi site çöktü diyelim veya hiç yedek yok,işte ozaman devreye giriyor arşivlerimiz.Gelecek nesile bırakmak istiyorsak arşivlemeliyiz ömrümüz yettikçe.
Haklısınız ama site çökmedide kapandı diyelim ne yapacaksın o zaman eskiden çizgili forum diye bir site vardı şimdi yok.Bu site sonsuza kadar hizmet verecekmi sizce?
Başka siteler açılır orda paylaşırım dersin şimdi duyar gibiyim seni
ondada haklısın benim demek istediğim o değil.
Etrafında kaç tane ç.r okuyan var soruyorum sana 3 tane de elinden öpeceğim seni karşılaştığımızda.
Benim çevremde kolu komşuda bile 1 tane okuyan yok.
çizgi diyarı toplantısında sevgili Yıldırım ÖRER şöyle konuştu ayakkkabı bağı,masada duran ıslak mendili gösterdi hepsi 20 binden fazla satıyor 1 kerecik olsada ama ç.r neden 20 binden fazla satmıyor durup düşünmek lazım dedi.Haklı adam
Ç.D üyesi ne kadar acaba? 27840 galiba baktımda doğrudur inşallah kaç tanesi aktif okuyucu acaba.?
sana soruyorum arşivindeki indirdiklerinin hepsini okudunmu bence hayır.Burda bir bağ var oda ç.roman bağı ve kardeşliği onuda
yine ç.romana borçluyuz.Burdaki yazışmalar ve okumadan bile teşekkür ettiğimiz insanlarla ç.r adına kurduğumuz hoş sohbetlerle günün yorgunluğu ve stresinden bir nebzede olsa içimizdeki o çocuklarla yüzleşip eğleniyoruz.
Yeni nesil pc başında ve cep telefonu ile transa geçmiş bir vaziyette sohbet etmekten bile acizken sen ve ben onlara hediye olarak zagoru yada x bir ç.romanı hediye etsekte okumazlar.
Sevgili vkopuzoglu arkadaşıma katılıyorum basın,tv öğretmenler yıllarca ç.r kötülemiş tuuu kaka demişlerdir.Sonuç geldiğimiz nokta
Oysa ç.r ufku genişletir,okumayı geliştirir resim çiziyorsa çizgilerini geliştirir hayal gücü ile neler çizebileceğini keşfeder.
Sevgili Zagor 450 serilik kitapta toplasan 2 kadını kızara bozara öpmüştür.Sevgili AHYAAK bile AHLAAK kurallarına önem verip bizlere ahlaklı gençler olma mesajı vermiştir.
Ama şimdi tv lerde her türk dizilerindede öpüşme sahnesi vardır.Eski türk sineması filmlerinde bile öpüşme sahnesi olmazdı.
Yani üzülerek söylüyorum beymelikli senin ve benim 20 tb lık arşivimiz bile olsa yeni nesilin umrunda değil
Saygılar sevgiler.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
Hepimiz kendi çapımızda kesemiz elverdiğince koleksiyoncuyuz aslında.
Bunun nedenini (Kendi adıma) açlık olarak adlandırıyorum.
Kesem elverse herşeyi arşivlemek niyetindeyim.
Çünkü babam yapmamıştı.:)
 
Üst