Anti Virüs Sorunu

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,724
Değerli Dostlar..

Bir iki ay önce bilgisayara format attırdım.NOD32 anti virüsü yüklenmiş.İki gündür anti virüs mediafire dosyalarına virüs uyarısı veriyor.Hem de trojen!Dolayısı ile iki gündür mediafire'den çizgi roman indiremiyorum.Proğramı kaldırdım.Ama asıl virüs proğramın kendisi.Proğram kalkmadı.Çalışıyor.Hiç bir şekilde silemedim.Proğramlarda kalkmış görünüyor ama hala çalışıyor.Yarın bilgisayarcıya bilgisayarı götürüp bir çözüm bulmasını isteyeceğim.

Siz değerli üyelerimize ESET' in NOD32 anti virüs proğramını bilgisayarlarınıza yüklememenizi önemle arz ederim.Mediafire'den kesinlikle dosya indirmek mümkün değil.

Selam, sevgi ve saygılar sunarım..
 

Deejay

Onursal Üye
13 Kas 2009
310
2,844
Mersin City
İki ihtimal var; ya virüs programı diye internetten virüs indirdin..Ya da programı %100 kuramadın veya kurdun fakat bazı dosyalar diske yazılmadı...Program kalkmıyorsa "regedit"e gidip silebilirsin..
Tavsiyem Microsoft Security Essential'dır..Müşterilerime her zaman bu virüs programını yüklerim
 
Son düzenleme:

nicomedes

Onursal Üye
30 Nis 2014
880
3,912
İzmit
Arkadaşlar bende nod 32ile aynı sorunu yaşadım ve bitdefender'a geçtim arkadaşımızın sorunu işletimn sistemi ve nod 32 versiyonuyla alakalı olabilir ancak kişisel değil.
Eğer nod 32ye ödeme yapmadıysanız veya başkaca bir bağlılığınız yoksa en mantıklısı programı değiştirmek, bu arada programı kaldırırken be bir sorunla karşılaşmadım.
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,953
ordu-turkey
Sorun sadece chrome da olan bir sorun bende yaşamıştım opera veya firefoxta bu sorun olmuyor ayrıca bu tip programlar da korunma dışı bırakma komutu vererek sorun çözülüyor.
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,724
Değerli Dostlar..

Opera'yı indirip kurdum.Dosyalar sorunsuzca iniyor.İlginiz ve bilgilendirme için teşekkür eder selam, sevgi ve saygılar sunarım..
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,086
Kastamonu
Değerli dostlar:

İnsanların İnternet'e girmek, çizgi roman okumak, film izlemek, müzik dinlemek ve benzeri şeyler için kullanılan bir bilgisayarda, neden virüs, trojan, antivirüs, anti malware gibi sıkıntılarla boğuşmayı tercih ettiğini gerçekten anlayamıyorum.

Ortalama bir bilgisayar kullanıcısıyım, hiçbirinizden bir gram fazlam yok. On yıldan beri Linuks kullanıcısıyım. Yani 10 yıldır antivirüs ve benzeri yazılımlar kullanmıyorum. 10 yıldır işletim sistemine, ofis programlarına veya diğer uygulamalara para ödemek zorunda kalmıyorum. Bilgisayarla, ücretli işletim sistemlerini kullananların yapabildikleri (oyun hariç) her türlü şeyi, aynı seviye ve kalitede ben de yapıyorum.

"Oyun hariç" parantezinin nedeni, Linuks'un oyunlar için yetersiz kalması değil, firmaların oyunları (para kazanabilmek amacıyla) sadece bir satış fiyatı olan işletim sistemleri için üretiyor olmalarıdır.

Linuks'un referansı, hepimizin cebinde 1-2 tane bulunan akıllı telefonlardaki meşhur işletim sistemi Android'dir. ANDROID DE BİR LİNUKS'TUR...

"Neden Linuks" sorusunun yanıtları için şu Türkçe bağlantıyı inceleyebilirsiniz:



Dünya genelinde en çok kullanılan 3 Linuks dağıtımını indirebileceğiniz adresler:

Debian :
Debian Türkiye Forumu:

Linux Mint:
Linux Mint Türkiye Forumu:

Ubuntu:
Ubuntu Türkiye Forumu:

Türkiye'den bir dağıtım; Pisi Linux:
Pisi Linux Forumu:


Bir yerlerinden başlayın... Bulaşın... Zor değil çok keyifli olduğunu görün, müthiş tatmini duyumsayın...
 

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
997
3,280
Tespit edilemedi

.......

Bir yerlerinden başlayın... Bulaşın... Zor değil çok keyifli olduğunu görün, müthiş tatmini duyumsayın...

hadon arkadaşımızın dediklerine harfiyen katılıyorum.

Bende yıllardır pardus sürümlerini kullanmıştım. Başta Q klavyeden F klavyeye geçiş gibi alışma süresi lazım fakat bakış açınızı bile değiştirebilecek değişikleri keşfedin.

Mesela Gimp, ücretsiz ama çok iddialı bir program. Yeni bir dünyayı keşfetmiş olacaksınız. Birbirinden iyi yeni uygulamaları, sayısız seçenekleri akıl almıyor. Üstelik ücretsiz olan bu uygulamalar ne kadar çeşitli ve kapsamlı olduğunu, sınır tanımadığını farkedeceksiniz. Pardusle ilk tanışmamda sıradan bir kullanıcı olarak bilgisayara bakışım ve beklentilerim değişmişti. Acaba böyle bir uygulama var mı dediğim herşey mevcut. Havuzdan istediğiniz paketi inceleyebilirsiniz. Tamamen ücretsiz iddialı uygulamalarla tanışın.

Kısaca windowsla sadece size açılan kapıdan içeri girebilirsiniz, fakat linuxte özgür bir dağıtım olduğu için sınırsız olanaktan faydalanabilirsiniz.

 
Üst