Bir Soru

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,958
ordu-turkey
Bu güzide forumun değerli emektar ve bilgi sahiplerine merak ettiğim bir şeyi sormak istiyorum.Dagonun arka kapağında reklamı olan rokambol denen yayın bir roman mı yoksa bir çr olarak mı yayınlandı.
Ayrıca nil yayınlarından dago viking harici hangi yayınlar çıktı bilgisi olan paylaşabilir ve bizleri aydınlatırsa memnun olurum.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,355

Sevgili "serdary67". Sorduğunuz eserin bir roman olması lazım. Şimdi baktım, Rokambol (Rocambole) "Pierre Alexis Ponson du Terrail" adlı Fransız yazarın 1857'den itibaren yazmaya başladığı fantastik macera romanları serisinin ortak başlığıymış (aynı zamanda da romanın başkahramanının adı). Romanda yeni bir tarz başlatan seri aynı zamanda Fransızcaya yeni bir terim de kazandırmış: Rokambolesk! Maceracı ve fantastik olguları tanımlamak için kullanılıyormuş. Seriye ait çok sayıda roman 1960'lı yıllarda Türkçeye de çevrilmiş. Orijinal seriden 73 macera yayımlanmış (Türkçede kaçı çıktı, bilmiyorum).

rokambol.jpg


 
Son düzenleme:
12 Şub 2010
15,006
543,803
Bir dönem Şilliler Yayınevinin yayınladığı bir kısım çizgi romanlar Nil Yayınevi adı altında ciltlendi
Dago, Viking'ten başka Tarzan ve sanırım Red Kit de Nil adı altında çıktı, bakmam lazım
Nil Yayınevi, bir çok çizgi roman kahramanının çizgi olmayan romanlarını da bastı ve kapağa bakınca onları çizgi roman sanırdınız; örneğin Devi kroket bu şekildedir, aklımda yanlış kalmadıysa Nehir Korsanları isimli bir maceraydı

Kapakları çok güzeldir

Sevgili scanfan dostumun paylaştığı nefis Cemal Dündar kapağı için teşekkürlerimi sunuyorum
 
Üst