Online çizgiroman okuma

Mehmet Emin

Aktif Üye
25 Kas 2012
314
1,361
Forumdaki Çizgi Roman paylaşımları sadece indirme linkleri olarak yapılıyor, benim önerim Forumdaki Çizgi Romanları Online olarak okuyabileceğimiz bir bölümünde açılmasıdır.
 

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
997
3,280
Tespit edilemedi

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,357
12,892
iskenderun-Hatay
Daha önce online çizgi roman okudum ama okuduğuma pişman oldum. İndirip okumanın tadını vermiyor, bence gereksiz bir icraat olur.Ama dediğim gibi bu sadece benim fikrim..
 

Taiga

Yeni Üye
1 Ocak 2015
32
51
'Online çizgi roman' fikri aklıma gelmişti forumda bir arattım bir sürü konu var hangisine yazacağımı şaşırdım doğrusu. Ama baktığım konulardan en tazesi buydu ben de buna yazıyım dedim.

Online çizgi roman okuma işi forum ortamında olacak bir şey değil. Bunun için en uygun yöntem manga okuma scriptleriyle bir site açmak. Ama çizgi roman çok engin bir alan olduğundan çizgi roman yükleme işini sadece yöneticiler yapsa yetişemezler. Bu yüzden Batoto ve Mangatr (İnşallah site isimlerini yazmak forum kurallarına aykırı değildir) gibi isteyen herkesin yükleme yapabileceği bir sistemi kullanmak lazım. Bazı kurallar koyularak da düzen sağlanmış olur. Zaten yüklenen bölümler moderatör onaylamadan görünmüyor.

Lakin her çizgi roman online okunmaz. Okunamaz daha doğrusu. Bazı çizgi romanlarda CDispalex'de yakınlaştırsam da balonlardaki yazıları okumakta zorluk çekiyorum. Ayrıca çizgi roman olsun, manga olsun çok fazla alan kaplıyor. O yüzden bu ise girişmek için baya bir parayı gözden çıkarmak lazım.

Benim düşüncem şu: Eğer çeviri, balonlama ve tarama yapan kişiler okuyacaklara online okuma seçeneğini de sunmak istiyorlarsa mangatr'nin yöneticileri ile irtibata geçsinler. Panda78 çalışmalarını oraya da yüklüyordu mesela. Size de izin vereceklerini düşünüyorum. Böylece iyi bir host bulma, site kurma gibi dertlerle uğraşılmadan az sayıdaki çizgi roman da olsa online olarak okunabilir. Zaten hali hazırda Panda78'in çizgi roman çalışmaları mangatr'de mevcut. Forumda indirme linkinin altına, üstüne veya yanına da online okuma linkini eklersiniz olur biter. Ayrıca bu tarz sitelerde çeviri grubu ekliyorsunuz. Sizde çeviri grubuna buradaki kullanıcı adınızı yazar linkini de Çeviri ve Balonlama bölümünde size ayrılmış bir forum varsa oranın adresini yazarsınız. Böylece batı tarzı çizgi roman okumayan kitleden de 5,10 kişi çekersiniz hem çizgi romana hem de bu foruma. Ama önce oranın yöneticileriyle bir konuşmanızda fayda var sonuçta millet manga okusun diye açmışlar siteyi.

Şahsen internetimde hız sorunu olduğu zamanlar boyutu yüksek olan çizgi romanları indirmekte kararsız kalıyorum ben. Bu gibi durumlarda işe yarayabilir. Veya okumaya başlasam mı? Başlamasam mı? tarzı bir tereddüte düşen biri varsa 5,6 sayfasını online okur beğenirse indirir. Fazladan seçenekten zarar gelmez. Siz yararını görmezseniz bile başkası görür. Bunları yazmaktaki amacım belki birileri bu konuyla ilgileniyordur veya ilgilenecektir de belki yardımım dokunur.
 
Üst