Hizli paylasim - torrent sistemi

cabuk

Yeni Üye
23 Kas 2014
2
2
Merhabalar,

Siteye yeni giren biri olarak, sirali listelerden eskiden okumus oldugum cizgiromanlari indirip okumaya calisiyorum.
Ancak onlarca, linki tek tek indirmek hakkaten cok yorucu oluyor.
Bir de dosya isimlerini duzenlemek ...

Eminim Mandrake ve Martin Mystere sirali serilerinin en son hali elinde olan vardir. Mediafireda tek tek paylasmak yerine torrent paylasimi yapilsa da yeni kullanicilar hizli sekilde yetisebilse...

Saygılarımla....
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,847
136,880
Sitemizin temel felsefesi dostluk,muhabbet temalı olduğu için torrent kullanmıyoruz.
Bu kadar tek tek paylaşım yapana zor gelmeyen,indirmek isteyene de zor gelmemeli.
 

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,824
52,199
Kendi Koltuğunda
Merhabalar,

Siteye yeni giren biri olarak, sirali listelerden eskiden okumus oldugum cizgiromanlari indirip okumaya calisiyorum.
Ancak onlarca, linki tek tek indirmek hakkaten cok yorucu oluyor.
Bir de dosya isimlerini duzenlemek ...

Eminim Mandrake ve Martin Mystere sirali serilerinin en son hali elinde olan vardir. Mediafireda tek tek paylasmak yerine torrent paylasimi yapilsa da yeni kullanicilar hizli sekilde yetisebilse...

Saygılarımla....
eger o söylediğn gibi olsaydı burada o sıcak muhabbetler olmazdı paylaşımlar 1 teşekkürden yoksun kalıp forum kardeşliğimiz linkleri indirdikten sonra biteceği dostluk ve sevginin olmayacağı sadece üye olup linkleri indirip bir daha uğranmayacağı artık ne gelirse aklına olumsuz davaranışlar olacaktı hayatta zahmetsiz 1 iş olmaz burada paylaşanlar bütün işlerini bırakıp forumdaşlarını sevindirmek için karşılıksız yorulmadan bıkmadan paylaşım yapıyorlar o yüzden bunun böyle olması lazım site kaç senedir binlerce üyesiyle daha ileriye çizgi roman sevgisini aşılamaya yeni nesile taşımaya canla başla çalışıyor umarım bir nebze anlamışsındır
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,946
denize sıfır
Bunu yapmak sayfaları tek tek tarayıp düzenleyen onlarca dostumuza hakaret olmaz mı? Eğer bu çalışmalar torrente yüklenirse ben bir daha ne tarama yaparım ne de başka birşey. Eminim ki diğer dostlarım da farklı düşünmüyor. Bu durumda yeni paylaşım beklemek hayal olur. Yani kısacası, bu en doğru sistem. Bir kitap indirin, siz onu okurken diğeri zaten inmiş olur. Bu şekilde taze taze tüketiriz.:) Keyfini sürün, selamlar.
 

cabuk

Yeni Üye
23 Kas 2014
2
2
Merhabalar,

Yorumlar tahmin ettigim gibi :)

Burda atlanilan bir nokta var. Sanırım forumdakilerin cogu birbirini taniyor veya uzun süredir, forumdadır. Bir cok tekli paylasimi basindan takip etmis ve takip ettiklerinin yeni taramalarının cikmasi icin gün gün siteye bakiyordur. Hele muhabbete diyecegim yok.

Ancak bir de siteyi yeni ziyaret etmis olan , asli amaci aradigi cizgi romanlari okumak olan , bunlari indirip romanları okuduktan sonra ki bi bayagi da zaman aliyor , sizler gibi daha cok bos vakti olup yeni taramalari bekleyecegi zamani olacagini ve de muhabbetlere katilimi olacagini varsayiniz.

Tek paylasima ilave olarak torrent olması sonucta siteyi ziyaret etmemeyi tetiklemez. Tek paylasim oldugunda da oncelikle olarak kullanici linkleri tek tek gezip dosya indirmekle ugrasacaktir.
Özet olarak olayı;
1- Dosyaların indirilmesi
2- Indirilenlerin okunmasi
3- Sitenin yeni bolumlerin cikmasi icin ziyaret edilmesi
seklinde dusunebilriz.
Torrent olayi ki torrentin her yeni bolum cikinca güncellenmesi de tekli paylasim gibi bir sey olacagindan, artik sirali seri tarama sayisina gore; her 10 / 20 / 50 tarama da bir yeni torrent yayınlanabilir...
Veya senede bir-iki torrent yayınlanabilir...

Bir de tekli paylasimi yapan arkadaslar icin ayip olmaz mi veya tekli paylasimi yapanlar zorluga katlaniyor da tekli indirmeyenler neden katlanmiyor diye soranlar var.
Bu noktada yine atlanilan bir durum söz konusu.

- Taramayı yapanın emek ve zamanına kesinlikle saygım sonsuz. Bu konu tartisma götürmez.
- Tekli paylasimi yapan arkadas, belli surelerde ayda 1-2 paylasim yapiyor degil mi? Yani bir nevi taksit sistemi...
- Simdi madalyonun öteki yüzüne bakalım, yeni kullanici siteye gelir ve 200 'ye yakin link vardir... Bunlari tek tek ziyaret edip indirmesi gerekir ki bunu yapmak da zahmetli ve uzun vakit almaktadir.
- Tekli paylasiminda yeni bir bolumu bekleyip indirmek gibi degildir.

Umarım ne demek istedigimi anlatabilmisimdir.
En kısaca , bir maraton koşusuna geç başlayıp arkadaslarina yetismek isteyen bir sporcu gibi dusunebilirsiniz.

Bu sebepten torrent ile indirme süresini min yapıp zamani daha cok okumak ve foruma katilmak ile gecirmek amaci ile verimli olarak kullanmak diyebilriz.
 

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
995
3,267
Tespit edilemedi
Aslında herkes bu konuda farklı düşünebilir. Ancak, hayatta herşeye geç kalınabilir. Fakat geçte olsa vakit ayrılabilir. İstek olmadan birşey yapılmaz zaten ve 200 bölümde olsa şayet ilgilenen vakit ayırılabilir bence.

Bende başta senin gibi herşey tek bir indirmeyle olsun istiyordum. Ancak kolay elde edilen şeyin değeri olmaz. Zor elde edilen şeyler değerlidir. (Üstelik bazı konularda sıralı listelerde var.)

Şöyle bir örnek vereyim. Ben pek paylaşım yapan biri değilim. Fakat, bir tarama yapmak için 1-2 saatim gitmişti. (PC'de de sorun çıkmıştı gerçi) Birde upload, download'dan daha fazla zaman alıyor. Sonuç olarakta 2-3 dakikada indirilebilmişti. O vakite birkaç sayı falan okumuş olurdum.

Ben herşeyi hazır masada görmektense hergün masaya birşey eklemeyi tercih ederim.
 

palio68

Guest
4 Ağu 2012
1,338
26,069
Bursa
Merhabalar,

Yorumlar tahmin ettigim gibi :)

tekli paylasimi yapan arkadas, belli surelerde ayda 1-2 paylasim yapiyor degil mi? Yani bir nevi taksit sistemi...

Umarım ne demek istedigimi anlatabilmisimdir.
En kısaca , bir maraton koşusuna geç başlayıp arkadaslarina yetismek isteyen bir sporcu gibi dusunebilirsiniz.

Bu sebepten torrent ile indirme süresini min yapıp zamani daha cok okumak ve foruma katilmak ile gecirmek amaci ile verimli olarak kullanmak diyebilriz.

Ayda 1 -2 paylaşım yapanı henüz tanımadım varsa bizimde bilgimiz olsun, çünkü paylaşım yapan dostlarımız gün aşırı konu açıyorlar.
Bizlerin maksadı burada var olan çizgi romanları paylaşımlarla bilgi ve birikimlerimizi biribirimize aktarmak ve geçmiş tarihten günümüze yayınlanan çizgi romanları görerek tanımak.
Bizlerin paylaşım konusunda bir acelemiz yok yavaş yavaş ilerleme sağlıyoruz. Sizin vaktinizin ne kadar bilemem lakin okumak için en hızlı yol hiç beklemeden kitapları satın alıp okumaktır
.
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

ÇD'nın tüm müdavimleri zaten yabancı torrent sitelerini ve benzerlerini de yakından takip ediyorlar ve ara sıra oradan temin ettiklerini de burada paylaşıyorlar (kendi taradıklarının yanı sıra). Sayısız torrent sitesinden indirmek yerine eğer mevcutsa ÇD'dan indirmeyi hep tercih ettim. Buradaki sunumlar daha şık ve detaylı. Konuyu zenginleştirmek için yapılmış katkıları okurken bilgileniyoruz. Bize sunulan çok bildiğimiz bir çizgi roman olsa bile, bu katılımlar sayesinde yepyeni ve şaşırtıcı bilgiler ediniyoruz. Dostlarla muhabbetler ediliyor, ilişkiler sıkılaşıyor. Maksat sadece okumak değil zaten, bu dergilerin bir çoğunun basılı formları çoğumuzun elinde var. En azından eskiden okuduk, ezberledik. Ama burada bir kez daha üzerinde konuşmak çok zevkli. Adeta bir "kitap kulübü" havası hissediliyor burada.

Yanlış hatırlamıyorsam şöyle bir araştırma yapılmıştı (Yine İsviçreli bilim adamları mı yapmıştı bilmem!). Bir grup sigara tiryakisini karanlık bir odaya sokmuşlar. Sigaralar deneklere mekanik bir düzenekle deneyi yapanlar tarafından içirilmiş, yani el sürmelerine izin verilmemiş. Sonuçta tiryaki deneklerin hiçbirisi en ufak bir tad, lezzet almamışlar içtikleri sigaradan. Anlaşılmış ki sigaradan zevk almanın, ona bağlanmanın nedenleri sadece içeriğindeki nikotin değil, onun alınışındaki "ritüeller"dir (yani törensel davranışlar). Albenili paketin bakkaldan satın alınması, jelatinin fiyakalı bir biçimde soyulması, çakmak-kibrit kullanımı, kibritin kokusu, sigara paketinin kokusu, sigaranın parmaklar arasında yuvarlanırken çıkardığı çıtırtı, ateşin rengi vs. vs. Torrentten indirmekle buradan tek tek, tadını çıkara çıkara indirip okumak arasındaki farkı yukarıdaki örneğe benzetiyorum.

Dip not: 25 yıl sigara içip büyük zararını gördükten sonra bırakmış ve 10 yıldır içmeyen biri olarak kimseye sigara içmeyi tavsiye etmiyorum!

 
Son düzenleme:

memogianni

Süper Üye
26 Haz 2011
896
1,849
İstanbul
Ben açıkçası mediafire'dan oldukça memnunum. Çok hızlı bir indirme sağlıyor. Dahası 200 tane çizgi romanı indirmek 10 dakika olsa, okumak ne kadar sürer...? Yükleyenlerin eline sağlık.
 

yolbulduran

Onursal Üye
16 Nis 2011
255
699
Teknik olarak şöyle bir faydası da var mediafire'ın.
Genelde seriler tamamlanmış olmuyor, ayda yılda bir yeni eklenen cilt oluyor. Seriler tam olsa bile yeniden taramalar oluyor. Çift sayfa taranan teke düşürülüyor, fotoğraf çekilen tarayıcıdan geçiriliyor, sayfası eksik olan ekleniyor. Yani aslında bir seri bile canlı, sürekli değişen bir nesne. Torrenti bir kez oluşturursanız, değişiklikleri ayrıca yüklemek gerekecek.

Torrentin teknik olarak size şöyle bir faydası var (muhtemelen bizim için uzun vadede zararlı). Bazen yayınevlerinden gelen istekler sebebiyle bazı tarama konuları siliniyor. Bunları silmek (ben yönetici değilim ama tahmin ettiğim kadarıyla) hukuki problemleri de önleyebilir, sitenin kapatılmasını engelleyebilir. Oysa torrent bir kez oluşturulursa o dosyayı arayarak bulmak daha kolay, hukuki problem olursa ortada silinemeyen bir kanıt olur.
 
Üst