Batman nereden başlanmalı ?

Erendeger

Yeni Üye
12 Ağu 2013
27
7
İstanbul
Arkadaşlar ben Batman serisini okumak istiyorum fakat nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim :) Bu arada çizgi-roman(lar) Türkçe olursa daha iyi olur İngilizcem pek iyi değil.
 

Erendeger

Yeni Üye
12 Ağu 2013
27
7
İstanbul
Yardımın için sağol betmen . Eğer zamanın varsa türkçe olanları yazabilir misin ? Birde ben sadece Türkçe olanları okusam ve diğerlerini okumasam pek bir şey kaçırır mıyım ?
 

necropol

Onursal Üye
11 Eyl 2011
513
2,477
Türkçe veya ingilizce farketmez okuduğun sürece hiç bişey kaçırmazsın önemli olan okumak biyerden başlamak. Kendine en sürükleyici macerasından başla ben öyle yapıyorum herseferinde :D
 

Erendeger

Yeni Üye
12 Ağu 2013
27
7
İstanbul
necrepol yorumun için sağol :) ben türkçe veya ingilizce derken hani bazıları çevrilmiş bazıları çevrilmemiş varya onlardan çevrilmemiş olanları okumazsam hikayeden kaybedeceğim bir şey olur mu diye sordum. Birde en sürükleyiciden başla demişsin. Dediğine göre veya senin okuduğuna göre sıra ile okumam gerekenlerin isimlerini yazabilir misin :)
 
Son düzenleme:

Futurama

Kıdemli Üye
8 Eki 2013
128
272
Bu New 52 olayı ile sıfırlandığı için evren direkt New 52 ile başlayabilirsin.JBC Batman teliflerini aldığından bu olay kimi için leh kimi için de aleyh oldu.Türkçe çevirileri kaldırıldı.Ama burada Hush,Killing Joke gibi birkaç hikayesi var. Şu adresler çok detaylı makaleler bulabilirsin:

-

-

-

-
 
Son düzenleme:

necropol

Onursal Üye
11 Eyl 2011
513
2,477
Şuanda elimde 5 gb batman arşivi var hepsini okudum hepside birbirinden güzel farklı kaynaklarda topladığın çizgi romanlar bazılarını bulman zor olacak belki imkansız yayın evleri basmaya karar verince siteden kalkar. Sen hangilerini okudum veya yenimi başlayacaksın.
 

BlasterComics

Yeni Üye
15 Şub 2013
54
179
DC comics
biraz sabret bu ay içerisinde dedective comics new 52 türkçe çevrilmiş olarak çıkacak.önümüzdeki ayda batman new 52 türkçe olarak çıkacak.bence bunlardan başla derim :)
 

Erendeger

Yeni Üye
12 Ağu 2013
27
7
İstanbul
ozcomics çıkacak olanlar kaç sayı çıkacak ? Birde kitap olarak mı çıkcak yoksa sitede mi yayınlanacak
 

Futurama

Kıdemli Üye
8 Eki 2013
128
272
Dostum önceki yorumumda yazmıştım.Burada taraması olan birkaç batman çizgi romanı var.Onlara bir göz at.Yine bu basılma olayını da eski yorumda açıklamıştım.Tekrar okumanı tavsiye ederim.

İnternette yayınlanmayacak.Kitap halinde basılır. ingilizce olarak yayınlanan New 52 sayılarının kapaklarına ulaşabilirsin.
 
Son düzenleme:

Erendeger

Yeni Üye
12 Ağu 2013
27
7
İstanbul
Futurama bilgi için sağol. Peki new 52 batman sayıları 1 yıla falan çıkar mı ? Birde batman dışında önerebileceğin sitede olan çizgi-roman serisi var mı ?

EDIT: http://www.cizgidiyari.com/forum/se...7-batman-long-halloween-tamamlanmis-seri.html http://www.cizgidiyari.com/forum/se...327-batman-dark-victory-tamamlanmis-seri.html http://www.cizgidiyari.com/forum/batman/3554-batman-sovalyenin-donusu-sirali-liste.html bu 3 seriyi okusam pek bir şey kaybeder miyim ? Birde hangi sırayla okuyayım ?
 
Son düzenleme:

Futurama

Kıdemli Üye
8 Eki 2013
128
272
Dostum ne kadarlık bir sürede çıkar bilmiyorum.Araştırayım.Kesin bir bilgi edinirsem söylerim.

Şimdi oradaki Long Hallowen ve Şövalyenin Düşüşü serileri bulabileceğin en sağlam Batman hikayelerindendir.Eğer çok bir ilgi duyuyorsan Batman'e o sayıları okumalısın.Ama değişiklik olsun diye Batman okuyacaksan; Killing Joke,Two-Face,The Man Who Laughs,Black Mirror gibi hikayeler...Eğer daha bir "horror" tarzı seviyorsan; Harvest Breed...Bu kitaplar çok değerli "Batman Klasikleri" sayılır.Dark Victory kitabını Long Hallowen'dan sonra okumalısın.Şövalyenin Düşüşü'nü okumak bana bir türlü nasip olmadı.Öncesi ya da sonrası için bilgi almak istiyorsan "Altevren" ideal bir adres senin için.

Bir de "Batman dışında" diye sormuşsun.Frankofon-Fumetti ağırlıklı bir platform burası ama "Çeviri&Balonlama" bölümünde pek çok hoşuna gidecek "comics" ile karşılaşacağına eminim.Eski yorumumda verdiğim adreslerde gezinirsen çok comics bulursun.Ama Frankofon-Fumetti istiyorsan, sabırlıyım diyorsan çok uzun seriler var.Büyüklerim çok daha iyi önerilerde bulunacaklardır ama ben Tom Braks,Kızılmaske gibi kitaplara ilgi duyuyorum.Bende öneri çok ama böyle yorumlarla çok bir şey anlatamam sana.Eğer daha da öneri istiyorsan özellikle de comics ağırıklı o zaman profilime mesaj bırakabilirsin.
 

Erendeger

Yeni Üye
12 Ağu 2013
27
7
İstanbul
Futurama bilgilendirme ve ilgin için tekrar çok teşekkürler. Ben Killing Joke ve The Man Who Laughs indirmiştim. The man who laughs okurken önceden red hood vs yazıyordu ve bende o sayıyı arıyordum. Yani the man who laughs dan öncesini anlatan sayı türkçe ise ismini söyleyebilir misin ? Birde ş"övalyenin düşüşü sağlam bir seri" demişsin ama benim attığım şövalyenin dönüşü. Aynı şeyler mi yoksa farklı şeyler mi ? Farklı ise hangi sırayla okumalıyım ? Batman Long Halloween-Dark Victory-?-?

Birde altevren geçici olarak kapandı herhalde.
 
Son düzenleme:

Erendeger

Yeni Üye
12 Ağu 2013
27
7
İstanbul
Bu arada böyle bir liste buldum;
Batman Year One
Batman and the Monster Men
Batman and the Mad Monk
The Man Who Laughs (var)
Four of a Kind
The Long Halloween (var)
The Dark Victory (var)
Killing Joke (var)
Knightfall (var)
Hush (ŞŞŞ) (var)
Joker's Asylum (bazıları var)
R.I.P. (var)
All the Rage
Arkham City (var)
Arkham Unhinged
Joker GP
The Dark Knight Returns
bunlardan bazılarının türkçesi var. Bazılar ise kaldırılmış. Eğer sende türkçesi olanlar varsa upload edip yollayabilir misin :) (var yazdıklarım bende olan veya internetten edinebileceğim sayılar. yazmayanlar ise bende olmayan veya internetten edinemeyeceğim sayılar.)
 
Son düzenleme:

Futurama

Kıdemli Üye
8 Eki 2013
128
272
Bende o listedeki çoğu kitap var ancak basılacak bir çizgiromanı illegal bir şekilde paylaşmam etik olmaz.Gülen Adam'ın öncesini falan okumana gerek yok.JBC Yayıncılık da zaten one shot olarak bastı.Şövalyenin Dönüşü, Şövalyenin düşüşü'nün devamı niteliğinde.Önce düşecek, sonra dönecek :) Dönüşü de Düşüşü de burada mevcut.Telif nedeniyle kaldırılanlar için çok üzülme aldığım istihbaratlara göre yakında(en geç 2 ay) JBC'den efsane olmuş Batman çizgi romanları gelecekmiş. :)

O listedekilerin çoğu ardılları ya da öncülleri olmayan one-shot olarak okunabilecek hikayeler.O yüzden çok kasma bu konuda.İçin rahat olsun.Hikayelerde boşluk oluşmaz kafanda.Oluşursa buraya yaz.Earth One hikayesi yanlış hatırlamıyorsam.Alternatif bir evrende Batman'in origin hikayesini anlatıyordu.Animasyonu da çıktı hatta.Nolan üçlemesini izlediysen eğer bu kitaptan zevk almazsın zaten.

Ha bir de ufak bir hatırlatma yapayım sana :). O internetten indirebilirim dediğin kitapları biran
önce indir :)

Edit: Red Hood'u okursan da öncesinde şunu oku diyecekler.Onu okuyacaksın şunu da diyecekler.Bu böyle gider.Çok geniş bir tarihi var Batman'in.
 
Son düzenleme:

Erendeger

Yeni Üye
12 Ağu 2013
27
7
İstanbul
Tavsiyelerin için sağol. JBC'den efsane olmuş Batman çizgi-romanları gelirse fiyatı ortalama kaç tl olur ? Birde dediğin gibi yapıp aşağıdaki serileri indirdim:
The Man Who Laughs
The Long Halloween
The Dark Victory
Killing Joke
Knightfall (şövalyenin düşüşü)
Hush (ŞŞŞ)
Joker's Asylum Two-Face
R.I.P.
Şövalyenin Dönüşü

Yazdığım sırayla okumaya başlıyorum desteğin için sağol :)
 

Futurama

Kıdemli Üye
8 Eki 2013
128
272
O sırayla okursan hiçbir şey anlamazsın.Düşüs ile dönüş beraber olmalı :)

Gülen Adam 27 liradan çıkmıştı sanırım.Yine o civarlarda olur.Efsane dediğim de eski yorumlarımda bahsi geçen hikayeler :)
 

Erendeger

Yeni Üye
12 Ağu 2013
27
7
İstanbul
Benim gördüğüm sıralamalarda hep dönüşü en sondaydı :D O zaman listeyi şöyle yapalım:
The Man Who Laughs
The Long Halloween
The Dark Victory
Killing Joke
Knightfall (şövalyenin düşüşü)
Şövalyenin Dönüşü
Hush (ŞŞŞ)
Joker's Asylum Two-Face
R.I.P.

Şimdi oldu mu :D
 

Futurama

Kıdemli Üye
8 Eki 2013
128
272
Okuyacak sensin.Olup olmadığına sen karar ver.

Düşüş'te Batman'in beli kırılıyor.Bu Batman Bruce Wayne.Sonrasında Jean Paul muydu neydi o Batman kostümünü giyiyor.O yüzden Düşüşten sonra dönüş dedim. :)
 
Üst