Sürükleyici Seriler

yexer

Yeni Üye
19 Mar 2012
74
34
İzmir
Selamlar, The Walking Dead ve Y: The Last Man gibi çok severek ve bir sonraki sayı acaba ne olacak diye merakla okuduğum ve hala yeni sayılarını beklediğim serileri bitirdikten sonra yeni arayışlara girdim. En güzeli size danışayım dedim.


Bu iki Çr gibi bir sonraki sayısını merak ettiren Çr roman tavsiyeleriniz varsa bilmek isterim. Teşekkürler şimdiden.
 
Son düzenleme:

enygma

Çeviri & Balonlama
6 Haz 2011
294
2,644
Birkaç tavsiyede bulunabilirim sanırım :)

Batman'den hoşlanırsan Gotham Central serisini önerebilirim, 40 sayıdır. Oldukça lezzetlidir.

Ya da yine süperkahraman konsepti üzerine yazılmış bir çizgi roman Irredeemable nam-ı diğer kafayı yemiş superman'i önerebilirim.

Ama sanırım hepsinden çok ayakları yere basan gerçekçi seriler istemektesin,
Brian Azzarello'nun yazmış olduğu 100 Bullets çok sağlamdır. 100 sayılık bir seri.

Transmetropolitan var yine Warren Ellis'in yazmış olduğu. gelecekte uçuk bir gazetecinin başından geçenleri anlatan çok sağlam bir hikayeye sahip. 60 sayılık bir seri yine.

Preacher serisini henüz okumadım ama oldukça iyi yorumlar aldım. yine de emanet fikirle akıl vermiş olmayayım :D

Yine 70 sayılık Fables serisini önerebilirim. Masal kahramanlarının (pamuk prenses, pinokyo falan) günümüze gönderildiği bir seri. Once Upon a Time dizisine bakmışsan eğer biraz aynı mantık var. Peşinen uyarayım bu seriyi seven nadir insan buldum. (ben de severim ondan önerdim zaten :) )

Ana akım çizgi romanlardan bir tavsiye istersen, Geoff Johns'un yazmış olduğu Green Lantern serisi son zamanlarda okuduğum en sağlam serilerdendir. (new 52'den bahsetmiyorum) Green Lantern v4 olarak geçmekte. 70 sayı civarında yine. Bunu okurken yanına tatlı olarak Green Lantern Corps vol. 3 serisini de alabilirsin :)

Umarım yardımım dokunmuştur.
 

yexer

Yeni Üye
19 Mar 2012
74
34
İzmir
Öncelikle teşekkürler öneriler için.

Buraya yazmadan önce bir süredir 100 bullets a okuyordum 45-50 sayıları arasında kaldım. Gerçekten çok iyi. Çok farkl hikayelere giriyor çıkıyor sanırım biraz yordu ara verdim o yüzden.

Preacher a da başladım iki günde 24 sayı okumuşum. Hakkaten çok sağlammış, hatta okurken yaratıcıları hristiyanlık değilde islam motifleri kullansalardı başlarına neler gelirdi diye düşünmeden edemedim :)

Fables ve ırredeemable ın da çok iyi yorumlarını okuduğumdan hemen edinmiştim. Fables özellikle 100 den fazla sayısını gördüm biraz gözüm korktu, o yüzden daha sonra başlayayım dedim. Hatta bunların yanına yine "en iyi süper kahraman hikayesi" yorumları okuduğum R. Kirkmanın olduğu Invincibles de edindim. Daha başlayamadım tabi :)

Turkcizginin çevirdiği bütün Green Lanternleri okudum. Bahsettiğin vol. ler dahilmi bilmiyorum onlara. Gerçi kontrol ettim Geoff Johns hikayeleriymiş
onlarda. Green Lantern pek benlik bir kahraman değil iyice emin oldum köşeye kaldırdım GL klasörünü :) Fazla abartılı güçte kahramanlara sempati duyamıyorum nedense. Benim olay daha çok Batman, Punisher belki biraz Daredevil gibi olanlar. Hatta bu ara Bendis ve Maleev ikilisinin çıkardığı Daredevil lere kapandım iyice :)

Yabancı kaynaklardan da araştırdığımdan sanırım bu serilerin çoğunu edinmişim ama Transmetropolitan ve Gotham Central serileri hakkında bir şey duymamıştım veya dikkat etmemiştim.

İşte buradan tavsiye isteme nedenimde buydu. Arada heryerde adı geçmeyen ama güzel ÇR lar keşfedebilmek.

O yüzden tekrar teşekkür ediyorum öneriler için
 
Üst