Teşekkür butonu hakkında ne düşünüyorsunuz?

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
510
2,580
Sitenin alt yapisini hazirlayan arkadaslara bir onerim olacak. (Belki de daha once yapildi ve de ilgi gormedi bilemeyecegim)

Her acilan konuya/konuyu acana "Begendim" "Tesekkur ederim" turu bir buton eklemek konusunda ne dusunursunuz?

Bence iyi olur. Kisiler isterlerse o butonu tiklarlar isterlerse de ayrica yorum eklerler.

Ya siz ne dusunuyorsunuz?
 

salkım

Kıdemli Üye
24 Kas 2010
91
89
Ne işe yarayacak? Açıklayabilirsen belki bizlerinde aklı yatar. Sadece kuru bir teşekkürü butona sığdırmaksa yanıtınız. Aaaa, olmadı...
 

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,326
istanbul
bence butona basan, teşekkür yazıp yanına bir şeylerde ekleyebilir ufaktan... ha butona basmışsınız ha hiç bir şey dememişsiniz bence farkı yok birbirinden... amaç indirme sayısı bilmekse zaten takip edebiliyoruz onu... biz bir şey yazılmıyor edilmiyor derken katılımı arttırmak adına istiyoruz yazılmasını... yoksa butonla teşekkür etmişsiniz, kuru bir teşekkür demişsiniz kırk yılda bir, hiç yazmamışsınız ne farkeder dostum...
 
Son düzenleme:

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Bir taraftan bakarsak arkadaş haklı olabilir.Çünkü yazılan teşekkürler mesaj panosunda diğer mesajların görünmesini engelliyor.Ayrıca eski konu yukarı taşınıyor.Yeni konularsa alt sıralara.Bence nasıl kırık link butonu varsa teşekkür butonu olabilir.Teşekkür harici diğer mesajlar yazılsın tabi :D
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
44,000
denize sıfır
görüşlere saygı duyuyoruz.
sadece yönetim olarak buna sıcak bakmıyor,yorum yazılmasını tercih ediyoruz.
saygılar..
 

sleepingforest

Yeni Üye
20 Nis 2011
92
27
Bencede gerek yok yönetim zaten elinden geldiğince ard arda teşekkürlerin mesaj panosunu kaplamasını engelliyor eski konuların yukarı çıkması sayesinde de gözümden kaçan bir kaç şey görmüşlüğüm var o yüzden onu pek sorun etmiyorum. İçten bir şekilde teşekkür etmek isteyenler zaten güzel mesajlar atıyorlar onlarında pek kullanacağını sanmıyorum bu butonu
 
J

jack

Tarayan çeviri yapan arkadaşlar saatler harcıyor emek veriyor yani bir teşşekür ederim yazmak çokmu zor geliyor..


Bazıları kuru bir teşşekür etmek çok büyük bir olay değil derken herhalde teşşekür etmek bazıları için nekadar önemli bir olaymışki böyle fikirler ortaya atılıyor zormu geliyor 2 satır teşşekür ederim yazamak....



Teşekür ederim yazamak 2 saniyelik iş gerekirse altına yormunuda yazarsın..


Tarayan çeviri balonloma yapan arkadaş saatler harcıyor insanlar okusun diye..




Bazıları hiç okuyamacığı yayınları okuyor yararlanıyor...



Geçenlerdede başka bir konuda toplu indirme şimdide teşekür butonu gibi konuları görünce ben tarama yapmayan bir insan olarak rahatsız oluyurum o arkadaşlada herhalde üzülerek okuyorlardır bu tip konuları...


Kimse zorla teşşekür etmek zorunda değil ama en azından böyle şeyler yazılçağına hiç yazılmasa daha iyi olur kanatindeyim..



Tarama ve paylaşım çeviri vs gibi YARARLI işler yapan arkadaşları ilgilendiren konular açılçaksa bari en azından onların yaptığı paylaşımlar kadar YARARLI olsun...
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,294
4,473
Aslında o buton insanin kendi beyninde,yüreğinde olmalı öyle değil mi?
Birçok paylaşımdan sınırsızca faydalanıp ta sizlere bunu sunan insanlara teşekkür etmek o kadar da zor değil.
Al al ve git,ne biçim bir anlayış bu.Ben bu yüzden Kemalettin kardeşime kesinlikle hak veriyorum.İnanın ben paylaşım yapmayı bilip yapabilseydim ve insanların bundan sürekli yararlanarak sonra da elini kolunu sallaya sallaya gittiğini,bir tepki vermediğini görseydim sinirimden deliye döner ve yemin ederim paylaşımı falan keserdim.
Mesele,insanların kendilerine teşekkür edilmesinden zevk aldığı falan değil,karşılıksız bir hizmetten yararlananların duyarsızlığıdır.Herkese sevgi ve selamlar.
 
P

panda78

Teşekkür Butonu ne işe yarar, klavyeyi kullanmazsın fare ile bir tıkla teşekkür etmiş olursun. Msn'de Facebook'ta Twitter da ve daha internette yer alan pek çok gereksiz boş işler için eli klavyeden kalkmayanlar iş buradaki bu güzel ve gönülden(ayrıca çok faydalı) paylaşımlara gelince elleri nedense Klavyeye gitmez, teşekkür etmek zor gelir. Belki içlerinde eli klavyeye gitmediğinden teşekkür edemeyen bunun acısıyla teşekkür edemediği için gözünden bir damla yaş gelen varsa bu buton ancak o'nun işine yarar.
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,132
20,709
arkadaşlar;hepimizin forumu olan çizgi diyarına hergün birçok kişi
katılıyor.bence herbiri bir kitabı kaliteli olarak tarasa, bir kitabı
kaliteli olarak balonlasa kısacası kıssadan hisse kaliteli olarak
paylaşıma sunsa çok güzel olacak.hep aynı kişiler foruma renk
katıyorlar.paylaşımlar sunuyorlar.bu olmamalı.ben 55 yaşındayım.
inanın severek bu işi gönülden yapıyorum.teşekkür ve taktir beklemektense
hep birlikte hareket ederek yılda en az bir kere paylaşım yaparak, bunu gerçekleştirebiliriz.birde burada gönülden paylaşan arkadaşların bazı anlaşamadıkları konular biribirlriyle tartıştıkları konular oluyor.bunlarıda
en kısa sürede aralarında halletmeleri dileğiyle saygılar sevgiler.
 

SenSei

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
24 Eyl 2009
2,700
25,393
İstanbul
Teşekkür butonu gibi faydalı/faydasız butonlar birçok yabancı forum sitelerinde yer alıyor. Bu sadece açılan konuların gündemde kalması için yapılan bir uygulama. Teşekkür "konusuna" gelince: Birçok kişi tabi ki iki satır yorum yazmaktan çekiniyorlar. Bunun nedenini herkes kendisine göre yorumlar. Bana sorulursa bunun nedeni kişilerin çevirme, tarama veya balonlama gibi bir çalışma yapmadıkları için, bu işlerin ne kadar zor ve zahmetli olduğunu bilmediklerinden kaynaklanıyor. Önlerine bir takım çalışmalar sunuluyor, ama bu sunulan çalışmalar nasıl hazırlanıp önlerine koyulduğu hakkında pek bilgi sahibi değiller. Belki bu konular hakkında biraz daha insanları bilgilendirmek bizlerin görevidir. Belki bu konuda çevirmenler olarak eksik kalmışızdır. Bana sorarsanız burada mesele sadece teşekkür etmek de değil. Tabi ki hepimiz en ufak bir teşekküre çok seviniyoruz. Ama bilinçli okuyucular teşekkür'den ziyade aynı zamanda yapılan çalışmalar hakkında eleştirilerde de bulunmalılar ki daha sonra yapılacak olan çalışmalar çevirmenleri ve tarayıcıları yönlendirsin....daha iyi bir sunum ortaya koyulsun. Dikkat ederseniz hep aynı kişiler yapılan işleri inceliyor ve eleştirilerini yapıyorlar. Sonuçta burada hepimiz güzel bir türkçe arşivi oluşturma çabasındayız. Asla türkiyede yayımlanmayacak eserler seçiyoruz. Ama sonuçta bir gerçek vardır arkadaşlar:
Zorla güzellik olmaz
 

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
510
2,580
2011 yilinda onerdigim "tesekkur" butonu ilgi gormemis
Belki de ertesi yil "Like" butonu eklenmis
ilginc
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,850
5,011

Zaten "Like" düğmesi ( siz yine buton demeye devam edebilirsiniz ) zaten "Teşekkür" düğmesi gibi. Eğer böyle olsa ben yandım. Çünkü benim bu düğmelerim aylardır donmuş durumda çalışmıyor. O zaman tek kitap indiremem.

Beni bilen bilir. Ben tarama , sunum vb. yapamıyorum ( ne yazık ki ) ama yapanlara hep saygı ve minnet duyuyorum.


Sunan kişilere adam gibi teşekkür yazıp düşüncelerimizi birkaç kelime de olsa aktarmalıyız. Bana kalsa ilgili kitabın ilgili sayfası o kitap , içindekiler , yazarı , konusu , biçimi , düşündürdükleri , anımsattıkları vb. vb. hakkında yazacağımız herkese açık forum ( serbest kürsü mü deseydim ) olmalı. Bazen bunu yakaladığımız oluyor. O zaman yazılanları zevkle okuyorum. Belli aralıklarla dönüp o sayfayı tekrar kontrol ediyorum. Yeni yorum eklenmiş mi , diye ? Tek üzüntüm o güzelim yorumları beğendim diyemiyorum ( ilgili düğme bozuk diye ) Bize bu yakışır arkadaşlar. Lütfen tembelleşmeyelim. Biliyorsunuz tembelleşenin beyni de tembelleşiyor. İnanın bana.


Sevgili sitedaşlarım - arkadaşlarım hepinize en içten sevgilerimi ve esenlik dileklerimi iletiyorum ...









 

nicomedes

Onursal Üye
30 Nis 2014
880
3,912
İzmit
Selamlar,
şahsen teşekkürle başladım ancak yönetimden kes-yapıştır tarzı teşekkür mesajlarının külfeti konusunda uyarı aldım, ki mantıklıydı.
Like düğmesini ben iki amaçla kullanıyorum birincisi en azından yapılan işe duyulan saygının çok küçük bir ifadesi ikincisi de daha bencilce arşiv oluştururken mükerrer indirmelerin önüne geçmek.
Teşekkür düğmesinin like düğmesinden bir farkı olmayacağını düşünüyorum kaldı ki teşekkür etmenin ve konu ile ilgili fikir belirtmenin önünde bir engelde yok.
Payleşımda bulunan arkadaşların emekleri ve hiç bir karşılık beklemeden harcadıkları zamanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır.
 

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
510
2,580
11.11.2011 tarihinde

Teşekkür butonu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sitenin alt yapisini hazirlayan arkadaslara bir onerim olacak. (Belki de daha once yapildi ve de ilgi gormedi bilemeyecegim)

Her acilan konuya/konuyu acana "Begendim" "Tesekkur ederim" turu bir buton eklemek konusunda ne dusunursunuz?

Bence iyi olur. Kisiler isterlerse o butonu tiklarlar isterlerse de ayrica yorum eklerler.

diye bir oneride bulunmak uzere bu basligi acmistim ve de pek cok ters tepkiyle karsilasmistim.

Bu aksam tesadufen bu actigim basligi gorunce tekrar okudum ve merak ediyorum.

O zamanlar siddetle karsi cikanlar aramizda halen bulunuyorsa bu "begendim" butonunun epeydir burada kullanildigini gorduklerinden beri fikirleri halen ayni mi? yoksa fikirleri degisti mi veya o oneriyi bugun sorsaydim tepkileri nasil olurdu?
 
Üst