Müslüman kahramanlar.

  • Konuyu Başlatan jack
  • Başlangıç tarihi
J

jack

Geçenlerde gördüğüm bir çr baya ilgimi çekti The 99 diye çr karakterleri hepsi müslüman süper güçlere sahip ve isimlerini Allah ın 99 isminden alıyorlar..
İçlerinde bir tane de Türk var...

Bana ilk hatırlattığı Harlemli Muhammad x in superman olan macerası olmuştu..Birde x men de Dust var okuyanlar hatırlar wolverin kurtardığı afganistanlı müslümanlı kız vardı..


Birde Justice League elite den naif al sheikh vardı.. Tabi dc ni yaptığı yeniçeri var..

Birde Amerikanın ilk müslüman süper kahramanı diye lanse edilen Buraaq var..Buraaq okuyan varsa fikirlerini paylaşabilirmi???
Aynı şekilde The 99 okuyan varsa onun hakındada fikirlerini paylaşabilirmi??
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
Sadece DC ya da Marvel'in Müslüman kahramanları ile mi ilgileniyorsunuz? Yerli yayınlarla da ilgileniyorsanız 1990 ların başında Risale yayınlarından çıkan Fatih Emin'in yazıp, Yüksel Akman'ın çizdiği "Gazeteci Mehmet" adlı çizgiromana bir göz atın.
 

kral911

Süper Üye
12 Ocak 2010
3,050
1,505
romanı ilk defa duydum sitemizde de paylaşılırsa güzel olur bilgi için sağol
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
Bildiğim kadarı ile 8 sayı çıkmış bir seri ama ben de sadece bir tanesi var hafta sonu tarayabilirsem önümüzdeki hafta paylaşırım.
 
J

jack

Sadece DC ya da Marvel'in Müslüman kahramanları ile mi ilgileniyorsunuz? Yerli yayınlarla da ilgileniyorsanız 1990 ların başında Risale yayınlarından çıkan Fatih Emin'in yazıp, Yüksel Akman'ın çizdiği "Gazeteci Mehmet" adlı çizgiromana bir göz atın.



Dc yada marvel olması farketmez bütün türlerle ilgileniyorum sadece müslüman süper kahramanlar ilgimi çekmişti yoksa bir ayrım yapmıyorum...Dediğiniz eserde süper güçleri olan müslüman kahramanlar varmı keşke içeriği hakında bir iki cümle yazsaydınız..
 

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,226
2,298
LÜLEBURGAZ
vayy şimdiye kadar zagor, mister no, tom braks, kaptan swing, zembla vs. bu çizgi roman kahramanlarının hangi dinden olduğunu hiç düşünmemiştim... okuduğum maceraların hiçbirinde onları kiliseye falan giderken görmediğim içindir belki de :)
 
J

jack

Mister no da birçok macerasında amozon ormanlarında misyoner rahiplerin yaptığı modern olmayan dışardan kileseye benzemeyen kiliseler vardır bunlar tanrının evi diye geçer yerlilelerin arsında.Hiç bir zaman asıl amaçlarının yani misyonerlik faiyetlerinden bahsedilmez hep yerlilelere yardım eden ilaç temin eden onları iyleşdiren iyi rahiplerdir ve mister no nun mütefiğidir çoğu..

Mister no yu ben çok seviyorum sadece zagor mister no vs vs kiliseye giderken hiç görmedim sorunuza yanıt olsun diye yazdım...(başka türlü algılanıp yanlış yerlere çekilmesin)
 

boztürk

Yeni Üye
16 Eki 2011
4
0
99 çizgiromanın yaratıcısının TED'de güzel bir konuşması var. İlgilenen arkadaşların bir izlemesini öneririm. Videonun alt taraflarındaki altyazı seçeneğinde Türkçe de var.

 
J

jack

Aradığım cevap buydu eyvallah ya okuyan varsa fikirlerini paylaşsın demiştim ama videoda da birçok şeyi cevaplıyor...

The 99 8 dile çevrilmiş içlerinde Türkçede de var ya nerde peki bu çr herhalde daha çıkmadı yada çıktımı?(ben mi kaçırdım)

Birde aynı zamanda animasyununda yapmışlar fena değil güzel tarafı ABD ve Türkiyede yayınlancak olması hoşuma gitti...

Video güzel herkese tavsiye ederim bence açıklayıcı olmuş...
 
Üst