En hızlı tarayıcı önerisi olan var mı?

Jokerrose

Yeni Üye
20 Nis 2009
30
274
Şuan piyasadaki en hızlı tarayıcıya sahip olan yazıcı-tarayıcı-fotokopi makinası hangisidir acaba? çift taraflı okuma, kağıt besleme , direk pdf formatında kayıt gibi güzel özellikleride bulunan bir makinayı acil olarak almayı düşünüyorum. Konuda hakkında bilgi sahibi olanları bekliyorum.
 

Perpetual

Yeni Üye
19 Ağu 2009
57
5
ben de elimdeki hp c4180 tarayıcı / yazıcımı tamir ettirmektense yenisini almak istiyorum.çok sorunlu bir alet çıktı şansıma ve hiç ısınamadım (~2.5yıl oldu alalı. 3.ayında "kağıt sıkıştı" hatası verip açılmıyordu (içinde sıkışan kağıt falan yok!!). servise gitti geldi.tamir oldu ama çok fazla kullanamadım.tarama bile fazla yapamadım.çok sinir oldum.bir de geçenlerde bir deniyim dedim .bir akrabamın da işi görülsün dedik; aynı hatayı verdi sinir alet.bir daha bu alete güvenmem. tam da garanti süresi geçmişti malesef. sordum astarı yüzünden pahalı gelirmiş tamiri. ben de yenisini almaya karar verdim. bir daha hp almak istemiyorum. (tarama kısmı sağlam aslında ama açılışında bu aşamayı geçmediği için kullanamıyorum :( .)
aklıma gelmişken hemen sorayım yukarıdaki samsung'un toner'i kaç para ?
böyle yukarıdaki önerilen alet gibi ama çok kullanmaya dayanıklı, daha fazla dpi destekleyen, kalite ve renk canlılığı olarak üst düzeyde (basım + taramada), tercihen daha sessiz çalışan, kartuşları ucuza dolabilen (kartuş olayında sorun çıkartmayan. püskürtmeli ise tabii), türkçe karakterleri destekleyen, hızlı tarama yapan bir tarayıcı/yazıcı markası/markaları modelleri biliyor musunuz, önerebilir misiniz ? fiyat 400ytl'i geçmezse iyi olur ama fiyat daha artsa bile kalite/rahatlık ön planda benim için. canon önerir misiniz ? sadece tarayıcı da olabilir aslında.
bir de elimdeki tarayıcı yazıcının başlangıcında verdiği hatayı geçme yöntemi bilen var mı ? sonuçta tarayıcı kısmı çalışıyor ama işte bir türlü o kısmı atlayamıyorum. (hp c4180)
şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
Canon MP140.
Hem sessiz hem de çok hızlı bir yazıcı/tarayıcı.
600 dpi max çözünürlük sağlıyor.
Fiyat olarak da ekonomik.
Ben memnunum ama tercih meselesi tabiki.
 

Perpetual

Yeni Üye
19 Ağu 2009
57
5
hepsi burada'da çok iyi yorumlar almış bu ürün. peki tarama için 600dpi yeterli midir ? ilerde daha fazlası gerekli olmasın sonra ? (mesela gazete sayfası büyüklüğünde tarama yapmak istesem veya yarısı kadar, oradaki netlik çok iyi olacak mı veya tarama yaparken çok zorlanacak mıyım ?) kartuş doldurma pahalı ve sorunlu mudur ? bir de tarama yaparken kapağı çıkartılabiliyor mu ? 1 veya 2 üst modelini tavsiye eder misiniz ?

sevgiler , saygılar
(muhtemelen yarın varsa vatan bil'dan yoksa hepsiburda dan alacağım.:) )
[ilk tarayacaklarım 64'ler veya commodore dergileri olacak :) ]
 
Son düzenleme:

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
hepsi burada'da çok iyi yorumlar almış bu ürün. peki tarama için 600dpi yeterli midir ? ilerde daha fazlası gerekli olmasın sonra ? (mesela gazete sayfası büyüklüğünde taram yapmak istesem veya yarısı kadar. oradaki netlik çok iyi olacak mı veya tarama yaparken çok zorlanacak mıyım ?) kartuş doldurma pahalı ve sorunlu mudur ? bir de tarama yaparken kapağı çıkartılabiliyor mu ? 1 veya 2 üst modelini tavsiye eder misiniz ?

sevgiler , saygılar
(muhtemelen yarın varsa vatan bil'dan yoksa hepsiburda dan alacağım.:) )
[ilk tarayacaklarım 64'ler veya commodore dergileri olacak :) ]


Tarama çözünürlüğü olarak 300 dpi kullanıyorum ben ve sonuç gayet iyi.
Kartuş konusunda bilgim yok ancak tarama kapağı kalın kitaplar için katlanabiliyor ve rahat bir kullanımı var. Üst model senin tercihine kalıyor. :)
 

Perpetual

Yeni Üye
19 Ağu 2009
57
5
çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
senin taramaların çok güzel olduğuna göre bence daha fazlasına en azından şimdilik gerek yok. hem sorun çıkartırsa mali olarak canımız yanmasın. :D
 
Üst