E-dergi Yazılı Basın Olarak Çıkmalı mı?

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,515
1,2,3 derken 4.sayıyı da geride bırakan cizgidiyarı emekçilerinin hazırlayıp sunduğu e-dergi her geçen gün çok daha kaliteli olarak okuyucu ile buluşmakta.Olabilirmi sorusuyla yola çıkan bu ekip kendini bence kanıtladı .Her geçen gün ekipe katılanlarla tam bir profesyonel iş çıkarmaya başladı.Artık sırası geldi diye düşünüyorum.Yazılı basın olarak ister bayii yöntemi ile iste kadıköy pasaj üzerinden dağıtımı ile basılı olarak dergimizi evlerinizde görmek ister misiniz? Görüş belirtirseniz sevinirim.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,999
denize sıfır
hocam bu işleri gerçekten dergi çıkarmak olanlara haksızlık olur bu yönde görünüyor olmamız çok sevindirici ama daha almamız gereken çok yol olduğunu düşünüyorum.. ki hepimiz sadece kendimizi eğlendirmek için yaptığımızı her fırsatta söylüyoruz..
 

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
Bu düşünceyi ben başka bir platformda !!! ( aman yanlış anlaşılmasın forumda değil bizim sitede ) başka bir konu başlığı altında açmıştım.. Ama yönetimden hiç ses gelmedi.. Bakalım bende merakla takip ediyorum..
 

avatarroku

Kıdemli Üye
27 Ara 2010
107
115
hem bu fikir biraz da maliyetli olur öyle değilmi sayın moderator(aylar sonra tekrar forumdayım beni özledinizmi)
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Bak bu harika olurdu tabi olsaydı ama Ali abinin dediği gibi gerçek bir dergi kesinlikle e-dergiden daha da zor olacağına sizi temin ederim. Ha olursa büyük gurur kaynağı olur bizim açımızdan ama bu seferde işin içine birde maddiyat girer.İşin aslı ne kadar çok ilerlediğimizde o kadar çok sorunlar da ilerleyip daha büyük çapta olur. Ancak işin birde iyi tarafına bakarsak sadece msnden değilde gerçekten masa başında çay kahve eşliğinde hoş sohbetli toplantılar da olabilir diye uzar gider bu liste :d
Neyse gün doğmadan neler doğar kısmet belki bir gün bundan bir kaç ay önce daha e-derginin lafı bile geçmezken, belki bundan birkaç ay sonra bir bakmışız ki o emek verip alınteri döktüğümüz dergi ellerimiz arasında tutuyor oluruz kimbilir Allah herşeyin hayırlısını versin :d
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Gürsel Abi iyi söylemiş, devamının gelmesi önemli. Hepimiz daha çok kişiye ulaşmak ve mümkünse 3-5 kuruş dahi olsa cebimize koymak isteriz lakin şu an daha çok erken. Önce alınması gereken çok yol var ve devamının gelebilmesi önemli. Başlangıç için belli bir giderlerin olacağından söz etmeye de gerek yok.
 

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,546
Bütün dostlarımız bu dergiye gönülleriyle ve içlerinden geldiği gibi katkıda bulunuyorlar. Amatörce bir ruhumuz var ama kesinlikle özensiz ve baştan savmacı değiliz. Fakat şuna eminim ki bu eseri güzelleştiren de bu amatör ve saf ruh.. Temenniniz çok güzel Üstad, bir yandan içten içe bu dileğinize katılıyorum, bir yandan da işin içine ticaret girerse bu saflık ve güzellik bozulur diye korkuyorum. Hakkımızda hayırlısı..
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Evet abi çok haklısın o acemilik ve saf ruhu gerçek basılı bir dergide korumak o kadar zorki başka dergileri pek bilmem ama bunu en iyi şuan Oyungezer yapıyor ya da yapmaya çalışıyor.
ancak biz gönül verdiğimiz bu işe bu tarzda devam edersek zaten pek sorun olacağını da sanmıyorum ;)
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,032
İstanbul-İzmir
yukarda dile getirilen acemi iştahı, amatör ruh ve güzelliklere aynen katılıyorum.
ancak şu an için büyük hata olur kanaatindeyim arkadaşlar.
araştırma yazıları, biyografiler, kapak resimleri , argoya kızsamda karikatürler ve inanılmaz çalışmalarınız.
hepsi mükemmel amaa....
türkçeye kazandırdığınız çeviri ve balonlama yaptığınız eserlerin telif hakları,
dergi çıkarmak için gerekli olan şirket basın yayın kuruluşlarıyla ilgili belgeler, çalışanlar gibi düşünebileceğiniz aklına gelen veya gelmeyen bir sürü eksiğimiz var.
bin adet dergiyi bin liraya çıkarttırırsınız ama korsan olmaktan öteye geçemez maalesef.
en iyisi ki yapılabileceğine inanıyorum.
1 sene en azından dergimizi yine bu amatör ruhla ilerletmek,
net ortamında daha fazla tanıtmak,
ki her girdiğimiz mecrada olursa olur buda,
ondan sonra yayınlayalım tartışmasını açmak olacaktır.
unutmayınki sitemiz,
ne reklam alan para kazanan bir yer,nede vip olacaksınız diyip para toplayan bir yer.
evet çoğu belli bir yaşa gelmiş değerli arkadaşlarımızla beraber maddiyatı aşsak bile aşmamız gereken bir hayli zorluk var.
saygılarımla..
 

m.m.t.

Yeni Üye
26 Ara 2010
15
2
güzel bir düşünce ilerde belki bir gün gerçek olur ama yukarıda pek çok kişinin dediği gibi gerçekten çok zor. yazılı basın olarak çıkartmak yerine yine internet üzerinden okunan flash dergiler haline getirilebilir aslında. sadece dergiye ait bir adres ve herkesin ulaşabileceği bir şekilde. benikide sadece bir öneri...

aşağıdaki adreste indir ve oku diye seçenekler var ve çok kullanışlı örnek olsun diye bir link koyuyorum:

 

App-PsStar

Aktif Üye
13 Mar 2011
292
23
Pandora's PlaneT
Dağıtım Sistemiyle Olursa Alırım Yazılı Basılması Çok İyi Olur. Ben Kocaelide Oturuyorum .. Seve Seve Çizgi Roman Photoshoperliğini Yaparım ...
 

stoktan

Guest
27 Nis 2010
613
969
Acıbadem - İstanbul
Dergi basmanın nasıl bi iş olacağını Şerif Engin gayet güzel anlatmış. Eğer korsan olmayacak ise, kurumsallaşmak gerekecektir. Akçeli işler gündeme gelecektir. Bunlar üç senden beş benden diye hallolacak miktarlar değildir. Yaptığımız çevirilerin teliflerinin alınması bile başlı başına yüklü bir meblağ oluşturur.

Burada yürütülen, amatör ruhla bir üretim. Sahaya çıkmak için daha alınacak çok yol var. Bir gün o da olur umarım ama acelecilik sonunda hayâl kırıklığı getirir, bunu unutmamak gerek. Henüz lüzum olmadığı düşüncesi ile derginin hemen hiç eleştirisini yapmadım. Şevkinizi kırmak istemem ama profesyonel bir gözle ağzımı açarsam, epey can sıkıcı olabileceğimi düşünüyorum.

Şu anda örneğin, m.m.t.'nin önerisine bir göz atmak bana daha hoş görünüyor.
...
5. sayı için el ele...
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Sevgili ekip arkadaşım m.m.t. o konuyu, isterseniz Gölge e-dergi gibi bir blog hazırlayalım diye dile getirdim haklısın çok iyi olur ama yönetimden daha erken olduğu için red cevabı aldım. Şu anlık sadece forum ve facebook sayfasından gidecek büyük ölçüde işler ;)

Çok haklısınız abi en azından bir yıllık bir dergi yapalım Allah kısmet ederse taşlar iyice yerlerine otursun o zaman ufaktan ufaktan düşünülecekse düşünülür şu an için çok çok erken ve dediğin gibi hevesimizi kaçırmaktan başka bir işe yaramaz.
Çok acele etmeyip acemiliğimizin keyfini çıkararak yavaş ama emin adımlarla profesyonellik yolunda ilerleyelim ki profesyonel olunduğunda da bu kadar rahat olmayabilir işler Allah korusun ister istemez bazı kalpler kırılabilir. O bakımdan şu an ki seviyemiz gayet iyi ve başarılı aman nazar deymesin :d
 
Son düzenleme:

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,094
Elbette dergimizi elimizde okurken görmek benide çok mutlu eder fakat şu anki imkanlar içersinde bu biraz zor,temennim dergiyi çıkaran gönül dostlarımızın amatör ruhunu hiç kaybetmesin,başarılarınızın devamını dilerim,harika işler yapıyorsunuz...
 
Üst