e kitaplar

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,346
1,721
Sevgili Çizgi Diyarı Üyeleri,

Sitemizde veya başka sitelerde pek çok e kitap var.Her geçen gün yenileri de ekleniyor.Eklenen kitaplar pek çok farklı formatta.Doc,txt vs pek çok format var.Ancak bu formatların pek çoğu açılmıyor.Yakında indirdiğim bir doc formatlı e kitabı ne microsof okuma proğramları,ne open office ne de microsoft office ile açamadım.

Bu şekilde hiç bir proğramla açılamayan pek çok e kitap var internet ortamında.

O nedenle yeni eklenen kitapların pdf formatına çevrilip eklenmesinin daha yararlı olacağına inanıyorum.

Belki birileri de sitede bulunan doc,txt vs. formatlı kitapları pdf formatına çevirecek teknik donanıma sahiptir.

Yararlı bir çalışma olacaktır.
 
Son düzenleme:

ilhanx

Süper Üye
15 Ağu 2009
5,401
178
Açılmayan .txt.doc. formatlı kitapların linkini verirseniz,pdf ye dönüştürmede yardımcı olabilirim
 

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
Evet bu konuya bende katılıyorum. Belki sizin elinizdeki Office 2010 ile yapılan bir format olduğundan (docx) eski sürüm office programları bunu açamamış olabilir. Ama pdf olsa hiç zorlanmadan hepimiz okuyabiliyoruz. Fakat tarama işlemi ( bir kitap için ) çok uzun zaman ve bayağı bir emek istediğinden tarayan arkadaşlar word formatında taratıp imla kontrolu yaptırmaları daha kolay oluyor. Belki ellerinde convert ( dönüştürebilen ) programlar olmadığından dönüştüremiyorlar belkide taramak zaten fazlasıyla zaman aldığından birde pdf filan uğraşamam diyip hemen yayınlıyorlar. Aslında bunada şükür. Bazı arkadaşlarımız ( biliyorumki iyi niyetten ) fotograf makinasıyle veya cep telefonuyla çekip paylaşıyorlarki aman allahım.. Belki bilgisayarda bir nebze okunabiliyor fakat ben ve benim gibi e-book okuyucu kullanan biri için bu tip kitabı okumak tam bir eziyet oluyor.
Ben elimden geldiğince kendi kullandığım programları ( dönüştürücü ) programlar kısmında paylaştım. Dahada bulursam ekleyeceğim.

Benim kitaplar konusunda farklı bir düşüncem daha var. Birçok arşivlediğim kitabım var. Dediğiniz gibi çoğunu pdf yaptım. Aralarında .lit .doc olanlarda kaldı fakat çoğunluk .pdf dosyası. Onları burada ÇD Kütüphanesi diye bir başlık açıp paylaşmak istiyorum fakat gelecek olumsuz yorumlardanda çekiniyorum. Çünkü kitabı paylaşan arkadaşlarımız bunu ben zamanında paylaştım emeğimi çalıyorsun/çaldın lafını duymakta istemiyorum.

Bakalım bu konunun gidişatına göre inşallah bir standart tutturur ve daha iyiye gideriz...
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,346
1,721
Sevgili ilhanx,

Amacım e kitap paylaşan arkadaşlara böyle bir sorun olduğunu anımsatmaktı.Bu sorunu çözmek için en azından çözüm önerileri aramaktı.Çünkü ne yazık ki internet ortamında açılamayan o kadar çok kitap var ki.Micrsoft reader'in okuması gereken kitabı proğram açamıyor.Veya microsoft açması gereken doc dosyasını açamıyor.Geçen gün bir kitabı open office dahil hiç bir poğramla açamadım.

Bir örnek olması açısından açamadığım bir kitabın linkini ekliyorum.

http://www.cizgidiyari.com/forum/homeros-iliada-ilyada-destani-t28470.html
 

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
Öncelikle İMSA arkadaşımızın emekleri için teşekkür ediyorum. Sonrada KROKER arkadaşımızın "e-kitaplar nedense hakkettiği ilgiyi görmüyor" sözünden hareketle bir konudaki görüşlerimi paylaşmak istiyorum.
Bence e-kitaplar ilgi görüyor. Bir çok sitede ve forumda artık sıça e-kitap paylaşımına rastlıyoruz. Ancak e-kitap ve tarama arasındaki farkı ortaya koymamız gerekir. Elimizdeki kitabı sadece tarayarak peşpeşe sayfalar halinde paylaşıma açmak e-kitap değildir. E-kitapta normal bir kitapta yapabildiğimiz aktiviteleri yapmak (örneğin satırların altını çizebilmek, not alabilmek, ayraç bırakabilmek gibi) gerektiği kanısındayım.
Bu nedenle, forumlarda taradığımız kitaplar ve e-kitaplar diye farklı konu başlıkları olsa daha da iyi olacak.
Konu başlığımızdaki Agatha Christie'nin 16:50 Treni isimli romanının e-kitap haline getirilmiş bir versiyorununun (düzenleme ve imla kontrolleri tarafımdan yapılmıştır) link'ini aşağıda yayınlıyorum. İncelenirse ne kastettiğim daha iyi anlaşılacaktır.
Tüm dostlara paylaşımları ve emekleri için kucak dolusu sevgiler.




Bence bu konu dikkat çekici olacaktır...
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,346
1,721
Sevgili ozaki,

Taradığı kitabı internet ortamına aktaran kişi zaten emeği değerlendirilsin diye bunu yapıyordur.Bizim yapacağımız paylaşım yapan arkadaşa teşekkür etmektir.Çok şikayetçi olunursa kitap paylaşımdan kaldırılır.Ki böyle bir şey daha şimdiye kadar olmadı.Olduysa da nadirdir.O nedenle paylaşım yapmamanız için bir neden yok.

Bu konularda teknik becerileri olan arkadaşlar ilgilenirse en azından yapılan taramalar boş boş internet aleminde dolaşıp durmaz.
 
Üst