macera adlari

kinowa

Süper Üye
5 Nis 2009
2,784
4,405
sevgili arkadaşlar çizgi roman bölümünde konu açarken mümkün oldugu kadar macera isimlerini başlikda yazabilirsek çok sevinirim.. kendi arşivimizde karşılastırma yaparken kolaylık saglıyabilecegini düşündüm..en azından benim böyle bir problemim var..:( ..
 

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,578
Haklısın kinowa.. Benim açtığım ilk konularda ilk başlarda macera adları yer almıyordu.. çünkü paylaşacak çok şey vardı ve sadece uploada zaman ayırabiliyordum. Macera adı konusuna gelince son açtığım konularda ( red kit 55 lik seri, Zagor aksoy yayınları 15 lik seri ve yeni başladığım karaoğlan 62 lik seri ) paylaşımlarımda macera adı yazmaya özen gösteriyorum. faKat paylaşımlarımza yapılan yorumlar çok az.. Ya hiç yorum yapılmıyor, yada kopyala yapıştır türü bütün konular tek tek gezilip teşekkürler dostum yazılarak kıdem yükseltilmeye çalışılıyor..Dileğimiz senin gibi gönülden yorumların yapılmasından yana.. İyiki sen ve senin gibi dostlarımız var.
 

Sinbad

Süper Üye
12 Mar 2009
972
1,164
Katılıyorum ve hatta bir standarta oturtulması gerektiğini düşünüyorum.
Belli bir format mümkün olduğunca özet.Ama o kadar ki ara boşlukları bile standart.Yani bir ÇR indirdin arşivine ekleyince bu dosya mevcut diyebilecek kadar.Mesela "Teksas-Tay-01-Bay X'in sırrı" Tabi bu yayın evleri farklı seriler halindede çıkarıyor.Kitabı macerayı mümkün olduğunca belirleyecek noktalar.Mesela"Zagor-Lal-Yeni-01-Adalar klanı" gibi
Kinowa böyle bir konu açtığın iyi oldu aslında.En azından bundan sonraki yapacağımız paylaşımlar için böyle bir isimlendirme yapabiliriz.
 

kinowa

Süper Üye
5 Nis 2009
2,784
4,405
ilgi gösterdiginiz icin cok tesekkürler.. yanlis anlasılabilir diye konuyu acıp açmamakda terettüde kalmıstım ama simdi görüyorum sizlerde hemfikirsiniz ..demeki aglamayan çocuga meme yokmus..:Dcok sevindim sagolun..:):):) iyiki sizlerde varsiniz ..
 

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,914
NeverLand
Çok doğru bir konuya işaret etmişsin sevgili dostum.
Aslında belki bir çok serinin macera ismi olması bile aslında o sayının kendi gerçek numarasını belirtebilmekte yetersiz kalıyor.
Çünkü bir çok macera çoğu kez başka bir seri altında tekrar yayınlanmış olabiliyor. O nedenle sadece macera adının verilmesinden başka sinbad'ın dediği gibi yayınevi ve yayınlanma seri sayısının da belirtilmesi çok faydalı olacaktır.
 
Üst