Corto Maltese

12 Şub 2010
15,006
543,719
Çok az eksiği ile tamamına yakını sitemizde bulunan Corto Maltese 'nin hakkettiği ilgiyi görmediği kanaatindeyim. Sanırım çok kişi hiç okumamış. Başta çizgileri alışkın olmadığımız türde olmasına rağmen sonradan çok çekici geliyor. Karakterler oldukça sağlam çalışılmış, üslup şiir gibi, konular çok ilginç; efsaneler, mitoloji, coğrafya, tarih, sosyoloji, askerlik, aşk, nefret, çok doyurucu içeriği var ve öğretici. Mister No'dan çok daha fazla serseri ve anti kahraman. Neden rağbet görmediğini anlayamıyorum.
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,515
Bilmukabele dostum .En sevdiğim karakter olmasına karşın aynı duyguları taşıyorum.Belki çizgilerdeki savrukluk diyeceğim ama konu ve ustalık tartışılmaz .ne diyelim azınlıktayız.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,619
İzmir
Sevgili Profesör,
Görüşlerinize katılıyorum. Carto Maltese çok güzel bir çizgi roman olmasının yanında pek fazla hayranı yok. Nedenini birazda siz yazmışsınız zaten. Başta çizgileri alışık olmadığımız bir tarzda. Dağası işlediği konular. Forumumuzun çoğunluğu klasik İtalyan çizgi romanlarını, westernleri seviyor; Fransızlar galiba ikinci sırada, Amerikan kökenli süper kahramanları sevenler ise üçüncü sırada. Carto bu üç grubada girmeyen bir karakter. Bence okur bir iki sayı indirip denemeli.

Denemeden sevip sevmeyeceğinizi bilemezsiniz.
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,724
Çizgi roman aleminde Corto Maltese'den daha rahat daha sakin ikinci bir çizgi roman kahramı yok.Bu kahramanın bir de çizgi filmlerini izleyin tam bir rehavet atmosferidir.
 
Üst