Çizgi Diyari E-Dergi Nasıl Olur?

Çizgi Diyari E-Dergi Nasıl Olur?

Görüş ve Önerileriniz

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08.Ekim.2010, 22:38   #21
Yeni Üye

DELİ BALTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 5017
•Rep Seviyesi :
DELİ BALTA has a reputation beyond reputeDELİ BALTA has a reputation beyond reputeDELİ BALTA has a reputation beyond reputeDELİ BALTA has a reputation beyond reputeDELİ BALTA has a reputation beyond reputeDELİ BALTA has a reputation beyond reputeDELİ BALTA has a reputation beyond reputeDELİ BALTA has a reputation beyond reputeDELİ BALTA has a reputation beyond reputeDELİ BALTA has a reputation beyond reputeDELİ BALTA has a reputation beyond repute
çok güzel bir düşünce.dört gözle bekliyorum.kolay gelsin.
DELİ BALTA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 21.Ekim.2010, 01:36   #22
Kıdemli Üye

arihanu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 37892
•Rep Seviyesi :
arihanu has a reputation beyond reputearihanu has a reputation beyond reputearihanu has a reputation beyond reputearihanu has a reputation beyond reputearihanu has a reputation beyond reputearihanu has a reputation beyond reputearihanu has a reputation beyond reputearihanu has a reputation beyond reputearihanu has a reputation beyond reputearihanu has a reputation beyond reputearihanu has a reputation beyond repute
arihanu - MSN üzerinden mesaj gönder
Dergi müthiş olur ancak aylık olmalı bence, insanlar 1-2 hafta süreçte çizemeye biliyor, aksilik çıkıyor ancak 4 haftalık bir süre verirsen mutlaka çizim yapılır
(Ben varım bu işe çizerim de )
arihanu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 22.Ekim.2010, 17:33   #23
Süper Üye

vkopuzoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 37153
•Rep Seviyesi :
vkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond repute
Arkadaşlar nasılsınız bugün itibari ile 8-9 gün felan kaldı toplu buluşmaya kısmetse.Bir hatırlatayım dedim.Yalnız sormak istediğim birşey var biz şimdi burda mı konuşacaz yoksa msn tarzı bir yerde mi? ALLAH'A emanet olun.

Ha olur ya belki görüşemeyiz.
İyi günler, iyi akşamlar, İyi geceler...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

vkopuzoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 22.Ekim.2010, 18:14   #24
Aktif Üye

zagorabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 22184
•Rep Seviyesi :
zagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond repute
Bu sitede bana cazip gelen en önemli şey paylaşımın koşulsuz ve şartsız olmasıdır, senelerce bu dergiciliği gerçek hayatta yapmış birisi olarak koşulsuz ama şartlı destek vermeye hazırım, işin teknik kısmı konusunda da yardımcı olurum.

Burada yapılanlar bir avuç gönüllünün amatör bir dergi çıkarmasımıdır yoksa Site adına bir dergi çıkarmakmıdır gaye? eğer amatör bir dergi ise konu ben ancak tecrübelerimi paylaşabilirim o arkadaşlarımızla, eğer konu Site adına bir dergi çıkarmak ise karşımızda daha başlamadan yüzlerce sorun çıkmatadır ve tüm bunları tespit edip ortak bir dil ve Siteye yakışır bir dergi çıkarmak amacıyla hareket etmeden önce kervan yolda düzülsün mantığından vazgeçmek lazım. Tespit doğrudur iyi çalışmalar yıllar sonrasına kalırlar elbette ama kötü çalışmaları yaratıcıları bile hatırlamak istemez çoğu zaman. Benzer çıkışlar ve deneyimler bir çok forum sitesinde yaşandı, neredeyse tamama yakını bir kaç sayı sonrası yayın hayatına son verdi bu tip dergilerin. Kişilerin böyle bir deneyime ihtiyacı olabilir ama Site'nin olmaması gerekir kanaatimce.

Özetle; Siteyi temsil edecek bir çalışmanın uzun erimli olabilmesi için atılacak bir çok adım var, eğer profesyonel bir şey yapacaksak ki konu siteyi temsil ise böyle olmak zorundadır, ilk önce yapılması gereken şey yönetimin tespit edeceği bir kişinin koordinasyon işine başlaması ve ekibi tespit etmesi olacaktır. Daha sonra derginin niteliği ve niceliği tespit edilmeli ve mevcut kadronun bu dergi için yeterli olması durumunda iş ve görev paylaşımı yapılmalı ve ancak ondan sonra dergi çıkarmaya başlanmalıdır. Profesyonel bir kadro ile bile aylık dergi çıkarmak oldukça zor bir iştir arkadaşlar.
zagorabi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 22.Ekim.2010, 18:37   #25
Süper Üye

•Rep Seviyesi :
vkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond repute
vaay! Çok teşekkürler zagorabi cidden zaten bu iş en azından benim düşüncem site adına yapılacak olması herhalde ki bu toplanma meselesi de bu dediğin şeyleri konuşmak için yapacağımızı sanıyorum.Yoksa hadi toplanın dergi yapıyoruz diye toplaşmıyacağız sanırım en azından benim kanaatim o yönde.Gerçekten bu işin ne kadar zor olduğunu senin kadar olmasada biraz biliyorum.Ama dediğin gibi güzel bir ekip çalışmasıyla gayet iyi işler çıkarabileceğimize inanıyorum.Senelerdir yayında olan Boo! bile kapndığı şu günlerde iki çizip sonra sıkıldım demek çok kötü birşey tabi ki de, bu ister şahsımız adına olsun ister site adına.Bu durumda kötüde olsa tecrübe tecrübedir deyip kendimizi teselli edebilecek hal olabileceğini sanmıyorum.
Eğer doğru dürüst bir şey yapılacaksa acele değilde tüm taşları yerine oturttuktan sonra "hadi BİSMİLLAH" demek daha doğru olur.
Valla senin o engin tecrübelerinden hem şahsım olarak hem de site adına yararlanmak harika olur gerçekten.Belki sıradan bir üye olarak site hakkında böyle konuşarak haddimi aşmış olabilirim fakat sevdiğim bir siteyi de yukarlara taşımak isterim doğrusu.

vkopuzoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 22.Ekim.2010, 18:54   #26
Aktif Üye

zagorabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 22184
•Rep Seviyesi :
zagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond repute
Sevgili arkadaşım vkopuzoglu; elbette hepimiz nacizane site için bir şeyler yapmak adına bu forumda yazıyoruz elbette ama yukarda yazdığım gibi sorun o kadar çok ki dergi aşamasına gelmek için atılması gereken o kadar çok adım var ki, bunu başlatacak olansa yönetim olmalıdır diye tekrarlarken baist bir gözlemimi aktarayım site adına:

Siteye sorunlu olsada günlük olarak giriyorum ve gündüz saatlerinde en az 4-5 saat bağlı kalıyorum. Her gün siteye açılan konuların %99'u yönetimdeki arkadaşların açtıkları ders, ödev vb. konular olarak yeni mesajlar forumunda görünüyor, yani 6.200 küsur üyeden ancak oda bazen bir iki konu açılıyor ki buda bizlere sitenin aslında aktif katılımlı bir site olmadığını gösterir yani dar gönüllü kadro ile kotarılan bir site var karşımızda, doğal olarak ta dergi dahil ne yapılırsa yapılsın hangi proje olursa olsun bu dar kadro içinde kotarılıcaktır demektir pratikte. Bu basit tespitten hareketle yönetimin bir çok şey gibi bu konuyuda ele alıp çözmesi gerekir ilk önce mesela. Site adına konuşulacak çok şey var ama bunun liderliğini ve seyrini yapacak olan yönetimdir.
zagorabi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 22.Ekim.2010, 19:38   #27
Süper Üye

•Rep Seviyesi :
Doğru tabi ki de aslında bu toplaşma mevzusunu diyorsan bunu zaten ben demiyorum s.modumuz büyük beyaz yazmıştı hatta yanılmıyorsam başka bir tarzda hatırlatalım demişti benim şu yukarda yazdığım yazının amacı elbette oydu yoksa tabi ki de bu iş yönetimin işi.
Evet maalesef öyle bir durum var ortada.Ne diyelim hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun o zaman.
Ben düşündüklerimin bazılarını söyledim o yüzden bundan sonra ne desem hani boş olur.

Alt 22.Ekim.2010, 21:32   #28
Onursal Üye
Çeviri Balonlama

ekenciz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 312707
•Rep Seviyesi :
ekenciz has a reputation beyond reputeekenciz has a reputation beyond reputeekenciz has a reputation beyond reputeekenciz has a reputation beyond reputeekenciz has a reputation beyond reputeekenciz has a reputation beyond reputeekenciz has a reputation beyond reputeekenciz has a reputation beyond reputeekenciz has a reputation beyond reputeekenciz has a reputation beyond reputeekenciz has a reputation beyond repute
Orijinal içerikte aylık bir dergi çıkarmak edtör arkadaşımızı ve katılımcıları gerçekten zorlar. Ancak periyodu da aylıktan aşağı düşerse ilgi azalır. Dengeyi iyi ayarlamak gerek. AKç sayfa olacağı da önemli. Benim önerim; aylık olsun ancak çizimlerin ille de özgün içerik olmasının şart olmaması, doldurmak zor olabilir. Çeviri çizgi romanlar da yer almalı. Çok iyi olmasa da basit dili olan çizgi roman çevirileri ile katkı yapmam mümkün olabilir.
Katılımcıların bu işin gönüllülük esasına göre yapıldığını bilmeleri ve editöre tam teslimiyet duyusu içinde hareket etmeleri gerekir. Editörün onaylamadığı çizgi ya da yazıları için gönül koymamaları, editörün işini kolaylaştırır. Derginin kalitesi de bundan olumlu yönde etkilenir. Bu tür işlerde en fazla darılma küsme sorun çıkarır. Baştan amatör heyecanla katılınır ve editörün isteklerine uygun cevap verilirse hem kimse kırılmaz hem de derginin kalitesi artar.
Dergide salt çizgiler yer almamalı incelemeler de yer almalı. Çizer biyografileri, senaryo yazarları hakkında bilgi verilmeli. Nasıl çizilir bölümü de olabilir. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
ekenciz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 22.Ekim.2010, 21:32   #29
Kıdemli Üye

mystére - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1089
•Rep Seviyesi :
mystére has much to be proud ofmystére has much to be proud ofmystére has much to be proud ofmystére has much to be proud ofmystére has much to be proud ofmystére has much to be proud ofmystére has much to be proud ofmystére has much to be proud of
Grafik, online okuma, flash vb. konularda yardıma ihtiyacınız olursa bana ö.m ile ulaşın.
mystére isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 22.Ekim.2010, 22:04   #30
Yönetici

Raven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 499049
•Rep Seviyesi :
Raven has a reputation beyond reputeRaven has a reputation beyond reputeRaven has a reputation beyond reputeRaven has a reputation beyond reputeRaven has a reputation beyond reputeRaven has a reputation beyond reputeRaven has a reputation beyond reputeRaven has a reputation beyond reputeRaven has a reputation beyond reputeRaven has a reputation beyond reputeRaven has a reputation beyond repute
Raven - MSN üzerinden mesaj gönder
Biz bu konuyu daha önce Bueno Melih arkadaşımla konuştuk. Eğer iş ciddiye binerse ben çizgilerimle destek olmaya hazırım.

Bookmarks

Seçenekler
Stil