Özel seri

ermanu

Yeni Üye
26 May 2010
4
0
Merhaba, 20-30 sene önce başladığım çizgi roman okuma zevkine bir aradan sonra geri dönmüş bulunmaktayım.
Son zamanlarda yeni atlantisleri toplayıp okudum ve geri sattım. Ancak bir kaç noktayı merak ediyorum.
Özel seri nedir?
Albüm nedir?
Bir de yeni-eski seri ayırımı var.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim
teşekkürler
 

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,815
4,396
Deliler Köyü

Buradan serilerle ilgili bilgilerin tümüne ulaşabilirsiniz. Eski yeni ayrımı elbette var. Martin Mystere Türkiye'de ilk önce Atlantis adıyla yayımlanmıştı sonra orjinal ismine döndü. Sıralı listeler bunun için hazırlandı zaten. Albüm, büyük albüm, süper albüm, özel seri, cilt gibi sıralı listeler, yayınlanma periyotlarına göre hazırlanmıştır. Umarım yardımcı olmuşumdur.


Buradanda bazı bilgilere ulaşabilirsiniz.
 

ermanu

Yeni Üye
26 May 2010
4
0
hızlı cevabınız için teşekkürler,
bir noktayı tam anlayamadım,
özel seri dediklerimiz daha önce yayınlananlardan tamamen farklı mıdır?
teşekkürler
 

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,815
4,396
Deliler Köyü
Kroker ve Mehmet Ali daha iyi bilir bu konuyu ama sanırım özel seri değişik maceraları içeriyor, en azından Lal Kitap'tan yayınlananlardan farklı maceralar.
 

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
Lal Yayınlarından çıkan "Özel Seri" ve "Yeni Seri" Türkiye'de hiç yayınlanmamış maceralardan oluşuyor. Albümden kastınızın ne olduğunu tam olarak anlamadım ama Martin Mystere için söyleyecek olursak İtalya'da Albo Gigante adı altında yayınlanan sayılar Türkiye'de Dev Albüm ismiyle Maceraperest Çizgiler tarafından yayınlanıyor. Eğer Tay Yayınları ile alakalı ise sorunuz, Tay eski sayılarını bir araya getirerek Süper Albüm şeklinde tekrar yaptı.
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,519
Lal yayınları yayın hayatına martinleri Aksoy ve de/ad yayınların kaldığı yerden periyoru bozmadan başladı.Aksoy ve de/ad yayınları ise bir şekilde italyada yayımlanmış ama Türkiyede yayımlanmamış(tay yayınları bazı maceraları atladı) ele almadan es geçti.işte lal yayın atlanmış bu maceraları özel seri adı altında yayımladı .Bu maceralarda yayım tarihlemesinde kısmen kopukluklar vardır ama çizim olarak yeni seriden çok daha güzeldir.Albümlere gelince bunlarda iki şekilde ele alınabilir birincisi 500-600 sayfadan oluşan yıllık sayılar diğerleri 240 sayfalık tam maceralı albümler Birinci sanırım 5 sayı yayınlandı diğeri 12 sayı yayınlandı.umarım yararlı olmuşumdur.
 

Kroker

Süper Üye
27 Nis 2009
1,742
2,225
Sevgili börteçinefb'nin verdiği ikinci linkte kaptanımız martinler hakkında ayrıntılı açıklamalar yapmış ancak martin denilince dayanamıyorum ben de konuyu şöyle özetleyeyim;

Yayın sırasına göre Türkiye'de Martin Mystere

1-Tay Yayınları 31 sayılık seri (Martin Mystere ATLANTİS)
2-Tay Yayınları 72 sayılık seri (Martin Mystere ATLANTİS Süper Albüm)
3-Tay Yayınları 41 sayılık seri (Martin Mystere ATLANTİS Büyük Albüm) Bu seri 31 ve 72'lik seride yayınlanan maceraların tekrarı niteliğindedir, 31 sayılık serinin tamamı ve 72'lik serinin 65 sayısına kadar olan maceralar tekrar edilmiştir.
4-Ad-De yayınları 31 sayı (İlk 14 sayı Ad, izleyen 17 De yayınları adıyla yayınlandı, Başlık bu kez Atlantis MARTIN MYSTERE olarak öne çıktı) Tay yayınlarının yayınlamadığı yeni maceralar.
5-Aksoy Yayınları 15 sayı (De yayınlarının bıraktığı yerden devam etti) İlk kez yayınlanan maceralar
6-Lal Aylık seri (Yeni ibaresiyle yayınlanıyor)
7-Lal Özel seri Adı üstünde özel ibareli ve lal yayınlarının aylık periyodundan farklı maceralar yayınlanıyor. Burada tek bir istisna var, tay yayınlarının 72. sayıda yarım bıraktığı Ölüm Denizi adlı macera, bu serinin 7-9. sayılarında tamamı tekrar yayınlanmıştır.

Bu serilerden bağımsız olarak, tamamen farklı maceralar halinde 10 sayılık Dev Albüm serisi Maceraperest Çizgilerde yayınlanmıştır.
 
Üst