oneindir.com ve benzer siteler hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
29,028
Mersin
Bir dostumun tesadüfen rastgelmesi ve beni haberdar etmesi üzerine, bazı indirme sitelerinde diyarımızda paylaşılan çizgiroman külliyatının büyük bir bölümünün(özellikle çeviri balonlama yapılmış olanların) okuyucularına kendi yükledikleri bulutlar üzerinden sunuldugunu üzülerek görmüş bulunmaktayım... hahahha üzülme falan yok,tam aksine benim çok hoşuma bile gitti, zaten bir karşılık beklemeden yaptıgımız bu tip paylaşımların daha fazla kitlelere ulaşması ve üzerinde bulunan çizgidiyarı logoları sayesinde sitemizin tanınırlıgının artması nedeniyle ben şahsen keyiflendim.
Peki hemşerim o vakit niye bunları yazıyorsun diyorsunuzdur hahahaha...Buralardan sitemizde olmayan çizgiroman türündeki kitaplarıda paylaşmamakta hiç bir neden yok diye düşünüyorum, onun içinde, telif kısıtlaması ile yöneticilerimiz için de bir sakınca yok ise oneindir.com, warezturkey.org, kitapindir.in (şimdilik keşfettiklerim) sitelerindeki diyarımızda olmayan çizgi maceraları, meslek hastalıgım olan detaycılık ve projeleri seven bir insan olmam sebebiyle(ve tabiki boş vaktimin çok olması nedeniyle) büyük bir sabır ve inatla indirip siteye kazandırmaya niyetliyim ve bu baglamda sizinde fikirlerinizi almak için bu konuyu açtım.
 

orpa

Çeviri & Balonlama
23 Tem 2015
1,316
30,986
İzmir
Siz uğraşıp emek vererek bize ulaştırdıktan sonra
bize de "Allah razı olsun" demek düşer üstadım...
Telif konusunu hocalarım değerlendirir sanırım...
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,088
36,756
İstanbul
Sevgili İlkhan üstadım, çok fazla çizgi romana erişebilmek elbette güzel ve keyifli. Cok iyi niyetle ve büyük bir coşkuyla dile getirdiğin bu husus, coşkuna katılmakla beraber, maalesef olumsuz sonuçlara yol açabiliyor.

Çizgi romanların toplu indirilmesi bizim gibi platformlar için çok iyi değil maalesef. Biz istiyoruz ki bir konu açılsın üzerinde konuşulsun, fikir alış-verişinde bulunulsun, vs... Bu tür toplu ve yoğun paylaşım sadece arşiv oluşturma anlamında fayda sağlar ki tek amacımız bu değil.

Gelelim, alıntı eserlerin forumda paylaşılması hususuna:

Şurada yer alan forum kurallarımızda bu hususta başka platformlarda erişilebilir eserlerin bir de Diyar'da paylaşılmasına gerek olmadığı belirtilmiştir. Üye olduktan sonra uyulması gereken kurallar bölümünün 9. maddesinde bu hususa işaret edilmişti. Bu tür alıntı aylaşımlar gereksiz problemlere yol açıyor.

Kendi bünyemizde yeterince üretim yapıyoruz ve bahse konu paylaşımlar başka platformlarda erişime açık.

Gereksiz gerilimlere girmeden çizgi romanın keyfini doyasıya geçireceğimiz günler diliyorum hepimize.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst