Orhan Veli

Aster01

Aktif Üye
23 Şub 2017
437
1,541
Google ne güzel bir doodle oluşturmuş usta için. Çizgilerde bir o kadar güzel.

Orhan Veli'yi, oturduğu vapurda boğaz manzarası ile şiir yazmasını hayal ettim bir an..Bu çizgilerin devamı olsaydı keşke...

Ne güzel olurdu şairlerimizi, yazarlarımızı, ressamlarımızı ve hatta Selda Bağcan gibi değerlerimizi çizgilerle anlatsak.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Şiirler ve şarkılar her zaman yanıbaşımda duran iki dost gibi benimle olmuşlardır.
İlk aşkta , ne kadınlar sevdiğimde , an geldiğinde , mıh gibi içimde hissettiğimde , İstanbul'u dinlediğimde çocuklar gibi sevindiğimde , karanlıkta , kara yazılarda hep bir sığınak olmuştur bana şiirler ve şarkılar.
Göğsüm daralıp yüreğim kanadığında uykusuz bir gecenin şafağında , birazda sen ağla dediğimde , gecenin kemanında , karadutta , nereye baksam sevdiğimi gördüğümde şiirler ve şarkılar.....

Bilinmez bir mezarlık değildi aslında zaman , şairlerin saf saf dolaştığı ,belirli bir menzile anlar üzerinde ışık hızında gezinen namütenahi bir yolcuydu onlar şiirler arasında gezinen kaf dağının ardında ki şairler.

Onların ulaştığı zirveye hiç bir filozof tırmanmaya bile cesaret edemedi.

Onlar görünmez duygularıyla kalpten kalbe gezinen gizem dolu mısraların
esrarengiz sahipleriydi.

Onlar asırları anlara zamanı bir ana sığdırabilen aşktan lambada titreyen alevi üşütebilen , titrek bir mum alevinin havada bıraktığı bulanık bir izi sürebilen kalbin anahtarına sahip ulaşılmaz kimselerdir.

Herkes düşünce üretmeye çalışırken onlar duygularıyla düşünceler üzerinde sörf yapan aşkınlığı ve aşkı dizelerinde ölümsüzleştiren abı hayat sırrına ermiş eşsiz kimselerdir.

Onlardan biri Orhan Veli bir akımı başlatan dizeleriyle kalıpları yıkıp geçen kalıplara sığmayan avucunu içinde evreni tutabilen bir büyük ruhtu.

Onu her okuduğumda onunda beni okuduğunu bilirim.

Selamlar.
 

kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,778
7,983
Kayıtsız bir üye..
Güzel bir konudan bahsetmişsin..
Orhan Veli'yi sevmeyen yoktur..
Hele bizim gibi onun şiirleri ile büyüyenler..
Sende iyi bir cevher var..
Hemen kayıtli bir üye ol..
 
Üst