Truva ati

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,353
Efsanelerde geçen filmlere konu olan Truva Atı meselesi daha önce Truva filminde ki mantık hatası ile forum gündemine gelmişti.
Ancak asıl sorunsal , neden TRUVA ATI nın kuşatma altında bulunan şehre tereddütsüz alınmasıdır.Bu daha önemli bir sorudur.
Şimdi düşünün ki kuşatma altındasınız ve kuşatma kaldırılarak bir anda at bırakılarak gidilirken bu üzerinde düşünülmeden kabul edilmiş bir hediye olarak ele alınabilirmi ?
Bugün ki uzmanlık sorumuz TRUVA ATI neden kabul edildi ?
Bu işte bir bit yeniği var diye düşünüyorum.Benim açımdan sorun yok kendimi ikna edecek cevabı biliyorum ancak bir beyin fırtınası hatta fikir kasırgası sonucunda ortaya çıkabilecek yeni düşünceler kapsamında fikrimde değişebilir.
Söz siz değerli sanat severlerde.

TRUVA ATI NEDEN KABUL GÖRDÜ VE ŞEHRE TEREDDÜTSÜZ ALINDI ?

 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

3250 yıl önceki bu savaş ve kuşatma 10 yıldır sürüyordu, Truvalılar savaştan bitkin düşmüşlerdi. Zaten birçok şeye inanmaya hazırdılar. Savaş bıkkını Truvalılar tahta atın savaş tanrıçası Athena'ya sunulmuş hediye olduğuna da inandılar ve tanrılarını gücendirmemek için onu surların içine tereddüt etmeden aldılar (Anadoluda adettir, hediye geri çevrilmez!) Belki de bu hediye Truva'yı yenilmez yapacaktı, kim bilir? Ne de olsa Bronz Çağı bu, adet ve inanışlar günümüzden çok farklı olmalı!

"Fatih Sultan Mehmed’in 1462’de Truva’nın kalıntılarının bulunduğu yere gelerek “Allah, beni bu şehrin ve halkının müttefiki olarak bu zamana kadar sakladı. Biz bu şehrin düşmanlarına galip geldik ve onların vatanlarını aldık. Burayı Yunanlılar, Makedonyalılar, Teselyalılar ve Moralılar almışlardı. Bunların biz Asyalılara karşı defalarca yaptıkları kötü davranışların intikamını, aradan birçok devirler ve yıllar geçmesine rağmen onların torunlarından aldık” dediği rivayet edilir!
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de, Çanakkale ve Dumlupınar zaferlerinden sonra yanındaki silah arkadaşı subaylara “Hektor’un intikamını aldık” dediği söylenir.
.....
Osmanlı’yı bitiren Sevr Antlaşması’nın öncülü olan Mondros Mütarekesi’nin Truva’ya saldıran Batılı Akha’lıların lideri Kral Agamemnon’un adını taşıyan savaş gemisinde imzalandığı düşünülürse, Osmanlı-Türk tarihinin iki büyük dâhisi olan Fatih Sultan Mehmet’e ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e atfedilen sözlerin önemli bir tarihsel bağlamı olduğu anlaşılır."(Prof. Emre Kongar'ın Cumhuriyet'teki köşe yazısından)


Olayı hatırlatan 2 dakikalık klip. 2004 tarihli Truva filminden.
Truva Firminden Klip

 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,353
Katkılarından dolayı başta Sevgili Scanfan Üstadımız olmak üzere bütün değerli dostlara çok teşekkür ederim.Ancak benim düşünceme göre salt armağan olarak değerlendirmek yerinde olmaz düşüncesindeyim.At şeklinin özel olarak tercih edilmesinde bir hikmeti ilahi olduğunu düşünüyorum.
Özellikle Poseidon üzerinde durmak gerekir diye düşünüyorum.Bilindiği üzere Poseidon denizler , depremler ve ATLAR TANRISI kıyı şeridinde yaşayan insanların ona olan saygılarından kaynaklanan bir tesir ile bunu hemen kabul ettikleri kanaatindeyim ancak kişisel görüşüm sadece.
 
Üst