Tarihte ilk robot

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Kolay sorular olunca forumunda entellektüel düzeyi yüksek olunca cevap alamıyoruz basit kaçıyor sanırım.
Bu nedenle olabildiğince zor ve bilinmesi imkansız sorular ile harf vermeye devam edeceğiz.Ancak kısa bir reklam arası....
Reklam sonrası : Bugün ki ikinci sorumuz tarihte ki ilk robot olayına otopsi yapmak.Ne kadar zor ve tartışmalı bir alana girdiğimizin farkındayız.
Güvercin uçuverdi - kanadın kırıverdi.
Haydi dostlar araştırma başına.:)
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324

Bütün kaynaklar ağız birliği etmişler, ilk robotun MÖ 400 yıllarında Antik Yunan'da matematikçi Archytas tarafından yapıldığı mekanik tahta güvercin olduğunu yazıyorlar. Buharla çalışan bu robot kuş, tankındaki suyun ısıtılmasıyla oluşan buharın enerjisiyle gerili bir telin üzerinde 200 metre kadar uçuyormuş, bu arada kanatlarını da çırpıyormuş. Bu icadı yaptığı, ölümünden 500 yıl sonra yazıya dökülmüş. Haliyle ortada ne bir çizimi, ne de bir örneği var.

ilk_robot.jpg

 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Evet bilinen ilk robot olarak bu GÜVERCİN kabul ediliyor benimde bildiğim kadarı ile.Buradan aslında şu sonuçta çıkabilir James Watt'ın buhar makinesi ve ardından gelen sanayii devriminden yıllarca öncede subuharının gücü biliniyor.Hatta dahada ilginci buharlı motorlar en verimli motorlardan kabul edilir.Güç % 98 oranında enerjiye çevrilir.Bu oran diğer motorlarda % 30 lar civarındadır.
Görüşmek üzere....
 
Üst