JEOGLİF DERUNİ ve İLMİ MESELE

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
O kadar deruni anlamları olan bir konudur ki yıllarca üzerinde gezmeyen , üzerinde çalışmayan sanatçı kalmadığı gibi dünya dışı akıllı / akılsız yaşam arayan mübarek ufo sever dostlarımızdan , gizemcilerden okültistlere , yerli / yabancı komplo teorisyen ve pratisyenlerine kadar herkesin derin derin nefesler alarak araştırdıkları , çizgi romanlara dahi konu edinmiş aşkın tradisyonların ,bıçkın araştırmacıların , yolda kalmış garip gurebanın bir kısım hippinin , hard rock gruplarının yıllardır esrarını araştırıp araştırıp iç çekerek sigara tüttürdükleri bu gizemli sorunun cevabını arıyoruz.
Büyük usta rahmetli Ferri bile bu sorunun yanıtını bulmaya çalışmıştır.
Bu mübarek sorunun yanıtını bulmak dünyanın bütün gizemlerine ortak olmakla eşdeğerdir.
Aynı paralelden aynı meridyenden bir soru.
Saygılarımla.
 

Ray Luca

Aktif Üye
11 Tem 2016
353
1,340
Çengelköy
Bir süre önce okuduğum bir kitapta bu konuya eğilmişti yazar.
Nazca'daki çizgilerden bahsederken jeoglif kelimesini kullanmıştı.
Çizgiler şekline şemaline göre pista ve linea olarak iki çeşitmiş.
Ancak Abolardis'in sorduğu sanırım bu çizgilerin ne olduğu ya da ne işe yaradığı.
Şimdilik kesin bir sonuç yok ama Erich von Daniken "Benim bu konuda söyleyeceklerim var." diyor Tarih Yanılıyor adlı kitabında.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Bu jeoglif lerin neden yapıldığı konusu çok tartışmalı bir alan ancak ben direkt olarak inançla ilgili olduğunu düşünüyorum.Bir kısmının ufo larla igili olduğu savları bulunsa da bana göre reel değil.Ancak neden yapıldıkları halen bir muamma.İngiltere de bulunanlar Nazca düzlüklerinde tespit edilenlerin hepsinin neden yapıldığı gerçek anlamda bir sır.

İNTERNETTEN ALINTIDIR :

“Uffington White Horse” olarak adlandırılan İngiltere'nin güneyindeki jeoglif, dünyadaki en eski tepe jeogliflerindendir. Buradaki stilize at en iyi gökyüzünden görülebilir. Ancak insanlar binlerce yıl önce gökyüzünden bakmadan bu figürü yapmıştır. Yamacın içine yapılan bu jeoglifin MÖ 2. bin ya da 1. bin yılda yapıldığı düşünülüyor.



Southampton Üniversitesinden arkeolog Joshua Pollard, ona geleneksel yorumların pek uymadığını söyleyerek siteyi birçok kez ziyaret etti. Jeoglif vadinin az eğimli bir yamacına yapılmış durumda. Eğer vadinin dik bir tarafına yapılsaydı araziden fark edilmesini kolaylaştırabilirdi. At neden az eğimli bir yamaca oyuldu ve yerden zor görüldüğü bilinerek yapıldı? At neden durmak yerine koşar halde betimlenmiş.



Atın bir kara işareti değil de, güneş atı olarak görülmesi durumunda bu soruların hepsine cevap verilir. Pollard “Atın konumunu ve hareket yolunu takip ederseniz, o zaman kış ortası güneşinin yayına tekabül ettiğini görürsünüz” dedi.



Güneş atı (güneşi çektiği düşünülen at) , Tunç Çağı Avrupa'sında yaygın bir konsepti. Benzer resimler, tunç bıçaklardan, altın ve gümüş sikkelere, dönemin eserlerine kazınmış olarak bulunabilir. Bu gelenek, Hint-Avrupa kültürlerinde daha eski kökenlere sahiptir.



Güneşin bir at ya da at arabası ve tekne ile çekilmesi, Hint-Avrupa mitolojileri ve kozmolojilerinin tekrar eden bir özelliğidir. Pollard’a göre atın duruşu ve konumunun sebebi budur. Bu kış güneşinde batış çizgisini izleyen hareket halindeki bir güneş atıdır. Eğer bu yorum doğruysa o zamanlar Britanya ile Avrupa’nın geri kalan kısmı arasında kültürel geleneklerde bir bağlantı vardır ve bir tanesi de tarih öncesine kadar uzanır. Pollard “Güney Britain'de, Avrupa'nın geri kalanına kıyasla farklı bir tür dini gelenek görmüyoruz” dedi.
 
Üst