Nebra diski

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Bir diskin bu kadar sıkıntı çıkarabileceğini tahmin etmez hatta düşünmezdim ama çok sorunlu ve sıkıntılı bir DİSK olduğunu zaman içinde daha da net anladım.
Araştırmadığım yayın karıştırmadığım kitap , internet , makale hatta duvar yazısı kalmadı.
Nereye gitsem karşımda bu disk.
Nereye baksam gözümün önüne geliyor bu malum şekil.
Martin Mystere nin bütün maceralarını okudum hatta üçüncü bir göz görsün diye okuttum.İndiana Jones 'un bütün filmlerini ve çizgi romanlarını gözden geçirdim.Celal ŞENGÖR hocaya , İlber Hoca 'ya mail attım sonuç alamadım.
Hatta hatta meczup divane ulu ve de kutlu bilge DANDOLDENYUS'a bile sordum herkes biçare gözlerle çaresizliğini dile getirdi.
Taksonomi ilminin büyük alimlerine konuyu aksettirmemle çoğunun sinir sisteminde hasarlar meydana geldi , devreleri yandı.
Forum sitelerine sorular sordum aradım taradım bulamadım.
Konu ile ilgili gelen mail cevapları şu şekildeydi.

Kim Jong : Patlatmayın adamı kırdırtmayın diskinizi..

İblis : Ben bu konuda kimseye vesvese vermedim.Verdim diyen yalan söyler.Bu konuda vesvese verdiğimi söyleyenlerin vesvesesine kanmayın.Vesvese vermişsek vermişizdir.Vermemişsek vermemişizdir...

Trump : Bulun bu diski silahlandıralım öğretmenleri.

Ayşe Teyze Muharrem Amca : Valla biz görmedik.

Heidi Klum : Bende görmedim.

Merkel : Disk varsa vardır.Koalisyon kuralım.İttifak kuralım.

Ulu bilge Osuşi : Anlamak lazım diski anlamak lazım önemli olan disk değil onun bizde uyandırdığı deruni hislerin arasında ön plana çıkan ilk hissin ne olduğu konusunda yapacağınız meditasyondur.

Yedi Cüceler : Bu konunun masalla alakası yok.Zaten bizde masaldan ayrılıyoruz fazla mesai ücretlerimizi ödemediler hemde sigortasız çalıştırmışlar bizi yıllarca.

Java Adamı : Hınnnnnnng ,gggrrrrrrrrr ( tercümesi : karnım acıktı.)

Camoka : Ha...

Evet bugün ki soru yakın gelecekten yada uzak geçmişten olabilir.Hatta yanıbaşımız da bulunabilir.
Bilemiyorum.
Saygılarımla.

 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

"Nebra Sky Disk" (Nebra Gök Tekeri) 1999'da Almanya'da Nebra kasabası yakınlarındaki bir kaçak kazıda bulunmuş arkeolojik eserdir. Karaborsada satılmaya çalışıldığı sırada polis baskınıyla kurtarılmıştır. MÖ 1600 yıllarına, yani Bronz Çağı'nın ortalarına tarihleniyor. 2.5 kiloya yakın 30 santim çapındaki bu bronz tekerin üzerinde astronomik çizimler var. Bronz Çağı insanlarının gökyüzü hakkında sandığımızdan çok daha fazla şey bildiklerini ortaya çıkaran bir buluntu. Üzerinde Güneş, Ay ve bazı yıldız kümelerine ait semboller altınla işlenmiş. Üzerinde çok tartışılan ve spekülasyon yapılan bu astronomik Bronz Çağı diski 20. yy'ın en önemli buluntuları arasında kabul ediliyor. Aşağıda tekerle birlikte aynı yerden çıkartılan diğer buluntular.


13670279903_90124c9329_o.jpg

 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Antikythera düzeneğinden çok önceleri insanların gökle ilgilerinin bulunduğunun keşfi tarihin en önemli keşiflerinden biri olarak kabul ediliyor.Belki Antikythera düzeneği gibi ilkel bir bilgisayar değil ama gök haritasının çıkartılması başlı başına büyük bir hadise.
Babilde bulunan pil gibi elektriğin o zamanlarda da kullanıldığının bilinmesi inanılmaz bir olaydır.Üstelik pilin meyve suları ile çalıştığı düşünüldüğünde daha da ilginç bir durum ortaya çıkıyor.Göklerde bir arayış belki de bir bekleyiş vardı.Neden tam olarak ilgi duyduklarını bilemesekte salt merak olmadığı açık gibi.Dogon kabilesinin deşifre olan sözlü gelenekleride bu konuda oldukça ilginç bilgiler ihtiva etmektedir.
Antikçağlarda bile bilim adamlarının bulunduğu gerçeği ise beni insanlık konusunda karamsarlıktan kurtarıyor.
Saygılarımla.
 
Üst