Soru,sitem,arzu,beklenti ne dersen o...

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
29,026
Mersin
Sevgili Diyardaşlarım,

bazılarınız biliyorsunuzdur,tüm Conan orjinal yayınlarının Türkçeyle buluşmasıyla ilgili bir proje başlatmıştım, bazı arkadaşlar da ellerinden geldigince eksik maceraları tamamlıyorlar, bende ne kadar uzun sürerse sürsün ( en az 3,5 sene gibi duruyor) bu projeyi bir aksilik olmazsa bitireceğim. öncelikli olarak kendim için yapıyorum ve sizlerle paylaşmaktanda ayrı bir zevk alıyorum;
merak ettigim bir konu hakkında görüşlerinize başvurmak istedim,
paylaşımlarımım bir çogunu mediafire'dan yapıyorum ve dün bir şey dikkatimi çekti. cuma günü paylaşmış oldugum Conan çevirisi macera 106 kere download edilmiş, oley dedim, demek ki benim kadar ilgilenenler var, sonra siteye girip maceranın sayfasını açınca sadece 39 like almış oldugunu gördüm !
bunun üzerine aklıma bir kaç şey geldi:
1) acaba mediafire'nın indirme verileri yanlış olabilirmi?
2) belki diyarsakinleri aynı macerayı birden fazla kez indirmiş olabilirler
3) yine diyardaşlar bu linki arkadaşlarıyla paylaşıyor veya başka adreslerde,sitede yayınlıyorlar olabilir
4) veya sadece indirme işlemi yapıyorlar,

Şunu tekrar belirtmek isterim ben bu seriyi hiç bir çıkar ve amaç gözetmeden elimden geldigince bitirmeye çalışıp ne olursa olsun buradan da paylaşacagım,
ilk üç madde için söyleyecek bir sözüm yok, normaldir AMA son madde içerisine giren dostlar varsa rica ediyorum indirirken en azından begendi tuşuna basabilirseniz( fazla vaktinizi almıyor ben denedim 1 saniye sürüyor :p ), bu benim için çok ciddi motivasyon kaynagı oluyor,en azından yapılan işi takdir ettiginizi anlarım; orada begeni ve yorumlarınızı gördükçe ( hatta okuyanlar tercüme, balonlama hakkında görüş ve önerileri varsa veya macera hakkında görüşlerinide yazabilseler ne tatlı olur) gerekli yakıtı alıyor ve bir sonrakine tercümeyi daha istekli ve hızlı yapabiliyorum.

not: bu söylemek istediklerim sadece indirme yapanlar için tabiki paylaşımın ilgisini çekmeyenlere degil

Bana bu kalbiniz gibi temiz sayfayı ayırdıgınız için deyip sözlerimi bitiriyorum :):):):):)
Saglıcakla kalın;
 

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,873
52,426
Kendi Koltuğunda
Çizgi romancılar kendi aralarında 3 ayrılırlar.
1- Paylaşımı hemen indirip ne beğeni nede bir teşekkür bırakmazlar.Sadece indirirler kimin paylaştığı ne paylaştığı önemli değildir.Bugünde beleş bir şey kaptık diye sevinirler.
2- Birde paylaşımı indirir sadece bir beğeni bırakıp yorum yazmayan gurup vardırki bu gurup beğeniyi sadece indirip indirmediğini takip etmek için beğeni bırakırlar yoksa beğendiklerinden değil.(Tabiki bazıları) Bazıları beğenir ama yazmaya üşenirler.Genelde beğenirler.Emeğe saygı gösterirler.
3- Paylaşımı hemen indirmeden teşekkür eden ve beğeni bırakan kimseler vardır.Bu gurup yapılan paylaşımda emeği ve ne zorluklar altında çalışmaların karşılıksız şekilde paylaşıldığını bilip ona göre davranırlar.Çok samimidirler yorumlarında..
 
Son düzenleme:

Pertev

Çeviri & Balonlama
1 Ara 2017
524
6,381
aslında sitemin de yerden göğe kadar haklısın... günlerce uğraştığın bir materyal için ne yazık ki 1 saniye süren like tuşuna basmayı bile es geçebiliyorum ben genellikle...

yayınevlerinin sattıkları kitabın karşılığı ücreti ise burada yayınlanan kitapların karşılığı da like tuşu hatta hatta en azından kısa da olsa bir kaç kelime...

ama yeni üye olanları özellikle mazur görünüz ki şu nedenden dolayı;

kendimizi birden merkez bankasının para kasasında bulmuş gibi olduk...
nereye baksam, hangisini indirsem, bunu mu indirsem ilk yoksa diğerini mi... derken like lar ve yorumlar güme gidiyor...

kısacası daha ben sindiremedim ortamdaki bolluğu... :) sanırım bir hafta felan daha sürer bu durumum...

ondan sonra tam senin istediğin gibi yorumlar like lar aksatmadan gelecektir muhakkak...

bakma kusurumuza...

evet haklısın siteminde...
 

sbasak

banned
7 Mar 2015
449
2,849
İlkhantok’a yerden göğe katılıyorum. Neticede hiçbir maddi menfaat beklem den, insanlar işlerinden güçlerinden, ailelerinden zaman ayırıp, burada bir emek harcıyorlar. Bu emeği tabi ki kendi keyifleri için harcıyorlar, biz çizgi romanları türkçe okuyalım diye değil. Ama neticede bu emeklerini bizlerde faydalanalım diye karşılıksız olarak bizlerle de paylaşıyorlar, hatta şuda olsa, buda olsa diye isteklerimize yanıt vermeye çalışıyorlar, bazı dostlarda bizlere bulunması çok güç kitapları ulaştırıyor. Bence bir beğenii butonuna basmaktan daha fazlası gerekiyor onları motive edip, yaptıklarının karşılığında ufakta olsa bir teşekkürle karşılık verebilmek için.

Geçenlerde düşündüm. SiyahTurk lakaplı dostumuz neredeyse tüm eski Conan paylaşımlarına teşekkür etmiş. Ana sayfadaki en çok 50 tane son konu görebildiğimiz alanda kendisinin teşekkür mesajları. Dolayısı ile yeni paylaşımlar görülemiyor, o bölğm çok sık değişiyor. Kendisi lütfen ismini verdiğim için bana gücenmesin. Bu sorun kendisi değil, bence forumdaki bir eksiklik kaynaklı. Buna da özel teşekkür mesajı şeklinde bir çözüm olabilir mi bilemiyorum.
Bu arada, İlkhantok’un yazısını okuyunca bende mediafire’a baktım. Benim paylaşımlarımı kaç kişi indirmiş diye. İlkhantok kardeşim, bence oraya pek güvenme. Paylaştığım kitabı 39 kişiindirirken, aynı kitabın kapağını 117 kişi indirmiş.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,643
Kasımpaşa
Eski paylaşımcıyımdır bilirim, binleri bulan indirmelerin olduğu paylaşımlarda bir elin parmaklarını geçmeyen teşekkür, beğeni filan olduğu vakidir...
Sen her indirmeyi bir teşekkür olarak kabul et sevgili İlkhan...
Önemli olan kalp güzelliği...
Sevgilerimle...
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,616
İzmir
Sevgili İlkhantok,
İstatistiklere takma kafanı. Ben uzun zamandır paylaşımlarımı kaç kişi indirmiş diye bakmıyorum.
(Dur aklıma geldi bir baksam mı?)
(Aman boş ver baksan ne yapacaksın.)
Kimse indirmese bile önemli değil. Sonuçta en keyif aldığım hobim çizgi romanlar. Forumda sessizler çoğunluk olsa bile ses veren dostların varlığı yeter.
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,130
Sayın "ilkhantok" kardeşim,
(dostlarım hatırlayacaktır) epey bir geçmişte, yukarıda sizin yazdığınız yazının içeriğine benzer bir şekilde aynı duygu ve düşüncelerle birkaç kez ben de yazmıştım.
Günler ayları, aylar yılları kovaladı, üye sayımız o günlerdekine oranla 3-5 kat, belki daha da fazla arttı. Lakin insan faktörüne bağlı bu konu yine de istenilen düzeyde çözümlenmedi.
Ben ne mi yaptım;
ben, iki dost için dahi olsa paylaşım yapmaktan keyif aldığımı hissettim. Taradığım düzenlediğim ve paylaşıma açtığım kitapları sanki kendi eserimmiş gibi benimsedim ve onların bana büyük bir haz verdiğini farkettim. Onların bu forumda yıllarca yer alacağını ve ölümsüzleştiğini düşündüm. Çizgi romanı sevdirmek adına küçücük bir katkımın dahi olduğunu düşünmekten huzur duydum. Bir "Profesör", bir "Bakunin", bir "Savok", bir "Ertuğrul", Bir "yeryüzü", bir "ginobili", bir "mistercaki, bir "büyükbeyaz", bir" Mehmet Ali", bir "uzung", bir "nisan yağmuru", bir "oktay_izm", bir "lotoloto", bir "daltas" ve isimlerini sayamadığım onlarca çizgi roman emekçisinden biri olabilirsek ve bir gün hayırla anılırsak bundan büyük saadet mi olur.
Özetle bıraktım artık "like"ı, mesajı...
Takdir eden, nezaket gösteren teşekkür ediyor zaten... Atlayan, görmeyen, vakti olmayan ya da görmezliğe gelen dostların da canı sağ olsun!..
Bu arada bu forumun sadece çizgi roman paylaşımından ibaret olmadığını gördüm. Bu forumda dostlukların, kardeşliklerin, samimiyetin en üst düzeyde olduğunu anladım. Oğlumun beynine pıhtı attığında ilk önce bu forumdaki dostlardan dua istedim. Diğer evladımın düğününü bu forumdan duyurdum. Babam İzmir'de hastanede yatarken rahmetli Haluk bey ve İzmirli dostlarımın babamı ziyarete geldiklerine şahit oldum. İstanbul'dan, Antalya'dan, İzmir'den ve diğer şehirlerden can dostlar edindim.Bu forumda henüz yüzünü bile görmediğim bazı dostlarımdan bir isteğim olduğunda yurdun neresinde olurlarsa olsunlar bana yardım elini uzatacaklarından emin oldum.
Diyeceğim şu ki; bu forumdaki dostları kardeşim bildim, ailem bildim...
Bu forumdaki dostluklar benim için çizgi romanın çok önünde geliyor.
Değerli kardeşim,
paylaşmadığın senin değildir!..
Paylaşıma devam...
Saygılarımla...

52308R.gif
 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Açıkça söylemek gerekirse üstadım artık bende fazlaca takılmıyorum bu konulara ancak MARİFETTE İLTİFATA TABİDİR.Çoğu zaman bir şeyler yazarak motivasyon desteği olmayı görev bilenlerdenim çünkü tarama ve düzenleme çok zaman alıyor.Abartmıyorum bir günde 11-12 tane çocuk dergisi paylaşımı yaptık ve bunun için 12 -13 saatten fazla taraması sürmüştür.Hızlı tarayıcı al denebilir çözünürlükten yediği için yavaş taramaya devam malesef.600 DPİ taradık olmadı yeniden 300 DPİ ye dönüş yaptık.Ancak bu yorum meselesi önemli hemde büyük bir katkı oluyor.Farklı platformlara bile yazma ihtiyacı hissediyor insan bir sürü kitap indiriyorsunuz yani bu kadar emeğe insan borçlanıyor sonuçta insanız iyiliğe nankörlük yapamam hayatımın hiç bir evresinde yapmadım.Ben iyiliği asla unutmam öyle bir yapım vardır.Daha garip şeylerde oluyor daha öncede yazmıştım.Artık duymuyor görmüyor okumuyorum bazan yapabileceğim iyi bir şey varsa yapıyorum polemiğe kesinlikle kimseyle girmiyorum.İsterse hakaret etsin.Öyle bir karar aldık Petranyus la birlikte oda paylaşıma evet mesaj yazmaya hayır modunda şimdilik.Belki doğrusu bu diyeceğim ama doğru değil.Çeviri ve balonlama çok zor bir uzmanlık alanı tam anlamıyla çizgi roman mühendisliği fontu bul ,balonları temizle , yeniden yaz çeviri yap doğru oldu mu kontrol et , içine sindimi bir daha oku vallahi çok zor iş bana para verseler vallahi bu kadar kitabı yeminle taramazdım ancak sanat severlere borçlandık vefa borcumuz var bir nebze ödeme gayreti ile iyiliğe kayıtsız kalmama düşüncesi.Emin olun çoğu zaman okuma şansım bile yok o kadar yoğunum yani.Üye sayısı fazlalaşsa da katılım oranı değişmiyor bakmayın.Arada farklı konular açarak katılımın artması hedeflense de bu konuda fazlaca başarılı olunamıyor.
Artık takılmıyorum da bu konulara bir şey yapabilirsem yapıyorum konu benim için kapanmıştır gözüyle bakıyorum like dan vazgeçtim dedim ya sataşma olsa bile yanıt vermeme kararım devam ediyor.
Ancak paylaşım yapan üstadların motivasyonunu bozmamakta şart.Bir uğraş bu neticede bir emek ürünü , bir eser ortaya çıkıyor.
Hani bir teşekkür , bir eline sağlık , çok sağol demek zor değil.Ama ben mesela bu aralar bol yazı yazıyorum mübarekler like teşekkürü geçtim ilgilenen çok az kişi.Ne yapabilirim insanlarda haklı müslüman mahallesinde fok balığı satmak gibi bir şey.Birde korkuyorum benim yüzümden bir tartışma falan olmasın insanlar kırılmasın neticede herkes yaşını başını almış saçı sakalı ağartmış insanlar.Dikkatli kimseyi rencide etmemeye çalışarak dengeleri koruyarak bir şeyler yazıyoruz ama bazan o bile olmuyor.En doğrusu bir elinde maus bir elinde ayna umurunda mı dünya.
Bazan bir şeyler yazılmaması daha iyi olur mu acaba dediğimde oluyor.Maksadı aşan sözlerden küçük kırgınlıklar olabiliyor çünkü.
Ama yinede yukarda dediğim gibi MARİFET İLTİFATA TABİDİR.
Selamlar üstadım.
 

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,357
12,892
iskenderun-Hatay
Sizin ve diğer paylaşımcı arkadaşların güzel paylaşımları ülkemizin değişik yerlerinde biz çizgi dostlarına ulaşıyor. Varsın bazıları like etmesin. Neticede onlar da çizgi roman dostudur :)
 

akyıldız

Süper Üye
15 Nis 2010
1,778
2,632
Balonlamalarınızı severek takip etmekteyim ve elden geldiğince cevap yazmaya çalışıyorum. Gündüz işte çalışıp akşamlarımı TV başında değil Bilgisayar başında oturup okuyarak ve müzik dinleyerek geçiren biriyim. Kırılmanıza üzüldüm, ama rahmetli üstadımız PROFESÖR karşılıksız paylaştıkça büyüyeceğimiz fikrindeydi. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.
 

ahmet akyol

Onursal Üye
18 Ocak 2016
654
2,551
İzmir
Sayın ilhan tok,bu konuyla alakalı olarak sevgili sarkomer'in yazısına tamamen katılıyorum..Bu forumda dostluk benim içinde Çizgi Romanın çok ötesine geçmiş durumda,dolayısıyla sessiz çoğunluk artık beni hiç rahatsız etmiyor....Bu konuyu Oktay_İzm'rle de konuşmuştuk,oda bundan rahatsız olduğunu ve paylaşımlarını yavaşlatığını söylemişti bana,sonrasında ''ya bana ne ben dostlarım için paylaşıyorum''diyerek sessiz çoğunluğa aldırış etmeden paylaşmaya devam etti....Diyeceğim şudur ki burda paylaşınları takdır eden severek takip eden ve bunların kıymetini bilen bir azınlık bireyi olarak tüm paylaşım yapan kardeşlerimin ve ağabeylerimin yüreğine ve emeklerine sağlık diyorum...
 

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
773
5,728
Kdz. Ereğli
İki kelam da ben etmek isterim. Bir çizgi roman platformunda hikaye paylaşımı yaptım. Çok ilgi çekeceğini düşünmüştüm. Sayıca çok az olan arkadaşların ilgisini çekti de... Bu arkadaşların yorum ve cesaretlendirmeleriyle çok daha evvel vazgeçeceğim mükemmellik arayışını sürdürdüm ve çok daha iyi bir noktaya ulaştım. Bunu sürdürmemde merhum Haluk Yücesoy'un destekleri bugün bile önemlidir. Ayrıca, Shoryuken'in teşvikleri olmasa, Çizgi Roman balonlarını, sunuş yazılarını veya arka kapaklarını çevirmek aklıma bile gelmezdi. Ekenciz'le, Bran Mak Morn'la aynı motivasyonların etkisiyle ortak çalışmalarımız oldu.

Kendi paylaşımlarıma yeterli tepki gelmediği durumlarda, her paylaşıma teşekkür edilmesinin ne ölçüde doğru olacağını da düşündüm. Okuyanlarla okumadığı halde yorum yazanları içeriklere ilişkin yorumlarından ayırt edebiliyorum. Sonra kendim nasıl yapıyorum diye düşündüm. Şu diyara gireli yedi sekiz sene oldu mu bilemiyorum. Bazı şeyleri çok, bazı şeyleri biraz beğenmişimdir. Çok beğendiğimde, içerikle ilgili bir şeyler yazarak, kimi zaman katkı sağlayan yazılarla destek olmaya çalıştım. Bazılarını ise beğendim (Like butonu) ama üstünde yorum yapacak ya bilgim yoktu, ya da yorum yazdıklarıma göre niteliksel problemleri vardı. Öyle paylaşımlar var ki, indirdiğim halde pek beğenmedim. Onlara ise hiçbir şey yazmadım, negatif algı oluşturmadım.

Sayın İlhan Tok'un hissiyatını anlıyorum. Sayın Yücesoy vefat ettiğinde, artık son öykü paylaşımımı yaptığımı düşünüyordum. Sonra Haluk Beyin anısının zorlamasıyla bir iki öykü daha paylaştım. Aslında makale çevirileri ile devam etmek niyetindeydim ama yazılı metinlerin okunmasındaki sıkıntıları tecrübe ettikçe, tüm enerjisini tek bir noktaya odaklamış obsesif kompülsifler gibi görünmüş olabileceğimiz aklıma geldi. Böyle bir şeyi hiç arzu etmem. Ayrı bir konu da, diyardaşları tanımıyor oluşumuzdan kaynaklanıyor. Birbirini tanıyanlar, birbirlerine daha güzel destek verebiliyor olabilir mi diye geliyor akla.

Samimi fikrimi söyleyeyim, paylaşımlara devam ediyorum ama her geçen gün, kapımın dibinde bekleyen tuhaf bir gönülsüzlüğe inat yapıyorum bunu. Zaten gönüllü olarak yaptığınız bir eyleme devam edebilmek birtakım teşvikler gerektirir. Ama bunun için kimseye şu butona bas, iki kelime bir şey yap diyemem. Kendi yöntemimi yukarıda açıkladım çünkü. Elbet inceldiği yerden kopacaktır.

Yani İlhan Tok'un yerden göğe kadar hakkı var.
 
Son düzenleme:
Üst