Efsane 37 ekran tüplü televizyon

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Hayatımızda ne günler işgal etmiş 37 Ekran Tüplü televizyonlar.
Mutfak tüpü , piknik tüpü , yangın söndürme tüpü.
Hepsi tüp ama 37 ekran tüplü televizyonun yeri çok farklı.
Efsane bir televizyondu.
Her evde bulunmaz bulunan evler kıymete binerdi.
Teleffuz konusunda bazan sıkıntılar yaşansa da 37 EKRAN TİPLİ TELEVİZYON bir efsane bir olağanüstü marka.
Küçük bir hatırlatma olsun dedim.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,323

Sevgili Abolardis, "37 Ekran Tüplü televizyon" yazınızı görünce aklıma bir karikatür geldi, buraya aktarmayı istiyordum ama çok aradım, bulamadım ne yazık ki. Hatırladığım kadarıyla karikatür şöyleydi (karikatür de tarif edilir miymiş?, işte ediyorum!): Kelli felli asık suratlı bir adam ve zengin görünüşlü karısı yolda yürürlerken, karısı "ne oldu bey, birden rengin soldu" gibi bir şeyler diyor, damarları çıkmış, soğuk soğuk terleyen adam da "bilmiyorum hanım, birden başıma korkunç bir ağrı saplandı" diye cevaplıyor. Diğer karede ise "o sırada Türkiye'de" diye bir başlık var. Bir genç yeni satın aldığı pahalı Playstation3 cihazını evde 37 ekran cam tüplü SEG marka televizyona bağlarken betimlenmiş. İlk karedeki adam meğerse Sony firmasının CEO'suymuş. Binbir emekle ürettikleri hassas cihazlarına yapılan kötülük(!) içine doğmuş, kulak çınlaması gibi bir şey herhalde, bu adamda da çınlama yerine baş ağrısı yapıyor!

O karikatürü bulamadım ama onun yerine yine 37 ekran TV'ye Nintendo bağlayan (bu makul sayılır) bir Japon bebesi illüstrasyonu koyuyorum.

bLNWbj.jpg

 
Son düzenleme:

akyıldız

Süper Üye
15 Nis 2010
1,779
2,639
1984'ün karlı bir yılbaşı idi. Konya Derbent'te elektrik kesik. Biz ilk defa İzmirden ayrılmış yeni bir aile olarak yılbaşı kutlayacağız. Birisinin Traktör aküsünü aldım 37 ekrana bağladım ama görüntü yok. Çatıya çıkıp yükselticiye pil bağladım ve yılbaşında televizyon seyrettik. Şimdi geçmişe bakınca ulan o karda 3 katlı sağlıkocağının çatısında ne işin var delimisin diyorum kendi kendime.
 
Üst