Ilk çizgi film

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Yine önden çekişli arkadan itişli çevre dostu el arabası tekniğiyle hazırlanmış , üstün zekaların bile çözemediği NASA'nın aciz kaldığı Avrupa Uzay Ajansının çağın en büyük sorusu dediği sorunsalın büyük cevabını arıyoruz.
İlk çizgi film.
Bende sizin gibi düşünüyordum ancak salt bu bağlamda değil biraz daha eskiye giderek düşünülmesi gereken bir durum.
Yeni teoriler var bence de doğru gibi duruyor.Ben bile ( dahi anlamında :Ğ )şaşırdım.
Bu büyük sorunun yanıtını bulabilmek için her türlü kaynaktan istifade edebilirsiniz.
Bu soru Martin Mystere lik bir soru.
Buyrun eyyyy cevaplar.:D
 

Mehmet Emin

Aktif Üye
25 Kas 2012
314
1,361
İlk çizilen filmi bilmiyorum ama günümüzde anladığımız anlamda ilk renkli ve sesli çizgi film Walt Disney’in “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler”i 21 Aralık 1937 tarihlidir.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,323

İran'da "Yanmış Şehir" (Şahri Sokta) denen arkeolojik alanda bulunmuş 5.200 yıllık vazo üzerindeki bir dizi desen dünyanın en eski animasyonu kabul edilmektedir. Bu "ardışık resimler" vazo belli bir hızda çevrildiğinde "hareketli resim"leri oluşturuyordu, yani bir nevi "animasyon" yaratılmıştı MÖ 3200 yılında. Bu 5 adet ardışık resimde bir keçinin ağacın üzerine zıplayarak dalın ucundaki yaprakları yiyip tekrar aşağı düştüğü görülüyor. Günümüz animatörleri bunları bilgisayarda birleştirerek çok kısa bir video da oluşturmuşlar. Videonun anigif dosyası aşağıda.

iran_vazo_ke_i_en_eski_hareketli_resim.jpg

index.jpg

203615_original.gif

 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Konu ile ilgili olarak Sevgili Yeryüzü dostumuzun görüşlerine katılıyorum.
Bu konu ile ilgili olarak farklı görüşlerin bulunması haliyle çok doğal ancak mağara resimlerinde bilinçli olarak birden fazla çizgi kullanılması benimde dikkatimi çeken ancak nedenini kestiremediğim bir durumdu.Benim düşüncem can sıkıntısından mağara adamları çizmiş garipler diyordum.Tv yok internet yok ev ziyaretleri avm ler yok, Zagor henüz çizilmemiş ,Teks icat edilmemiş , Karaoğlan ın henüz basımı yapılmamış , Tarkan henüz doğmamış , Örümcek Adam henüz ısırılmamış napsın garipler ancak bununla uğraşmışlar diyordum.Öyle değilmiş meğerse.:Ğ



 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Aslında konusu var Sevgili Motion üstadımız ;
Konusu atların otlamasını anlatan kısa metrajlı bir mağara öyküsü.
Öyküde otlayan atlara duyulan sevgi ve muhabbet ile onların sırtına binilememesinden kaynaklanan derin hüzün anlatılıyor.Yine bu resimde atların etli ve butlu kesimlerinin iri çizilmeside protein diyetine işaret ederek nesillerin sağlıklı beslenmesinin diyabetle mücadelede önemine vurgu yapıyor.
Daha fazla yazamıycam gülme krizine girdim.:D
 

Mehmet Emin

Aktif Üye
25 Kas 2012
314
1,361
O değilde ben esas son çizgi filmi merak ediyorum, artık eskisi gibi çizgi film çıkmıyor tamamen duygusal sebeplerden olacak iyice Animasyona yönelindi, hatta Japon çizgi filmi diyebileceğimiz Animelerde bile yavaş yavaşta olsa Animasyona doğru bir geçiş var, Çin mesela Animasyonda Amerika ayarına yaklaşmaya başladı, uzun lafın kestirmesi uzun metrajlı Çizgi filmler ölüyor sona erdi erecek, kısa metrajlı çizgi dizi dediklerimizde ise can çekişiyor onlarda büyük oranda yerlerini Animasyon dizilerine bırakıyorlar, ilk çizgi filmi bilmiyorum ama son çizgi filmi merakla bekliyorum.
 
Üst