Jeriko'yu hazırlayan, sunan, tarayan dostlara teşekkürler

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
JERIKO


1970'lerin başında İtalyan çizgiroman piyasasını sessiz sedasız ziyaret etmeye başlayan Jesus/Jeriko adlı aylık yeni bir seri kısa sürede western çizgiromanları arasında işlediği konu ve çizim kalitesiyle öne çıkmıştır. Adını Hazreti İsa'nın Batı dillerindeki karşılığı olan Jesus'dan alan kahraman yarı kızılderili-yarı beyaz biridir.

Jeriko, çoğu zaman yarı çıplak dolaşan, bir kızılderili gibi düşünen, yaşayan, avlanan, öldüren, intikam alan, klasik westernlerde karşılaştıklarımıza pek benzemeyen upuzun saçlı sarışın bir beyazdır. Ancak o da hemen tüm çizgiroman kahramanları gibi adaleti gözetmektedir. Ancak Jeriko'nun yasaları koruma ve adaleti yerine getirme yöntemleri çarpıcı, sarsıcı ve hatta bazen ürkütücüdür. Nihayetine ulaşıncaya dek peşini bırakmadığı insan avları sırasında çok sert, hatta vahşi yöntemlere başvurmaktadır.

izgiromanAnsiklopedisi297.jpg


Tay Yayınları logolu Jeriko'nun 3. Baskısı yapılmış ilk sayı kapağı.

Kendisini büyüten Arapaho kızılderilileri gibi yaşamayı tercih eden Jeriko, yine de onlardan biri değildir. Maceraları genellikle beyazların arasında geçer, olayların çoğu kızılderili sorunlarını değil, beyazları ilgilendirir.

Toplam 25 tane olan Jeriko macera koleksiyonu ülkemizde de yayın şansı bulmuştur. Tay Yayınları tarafından ilk kez 1979 yılı içinde yayınlanan başlıktaki maceralar ilk hamlede üç baskıya ulaşarak inanılmaz bir satış performansı sergilemiştir. Bu göstergenin ışığında hareket eden yayınevi Jeriko'yu 1981 ve 1988 yıllarında toplam dört kez daha seri olarak okurlarıyla buluşturmuştur. 2005'de ise Demirbaş Yayıncılık başlığı Jerico adıyla yeniden piyasaya sürmüştür.

Yukarıdaki sunumu yapan kaptan bakunin'e...
sıralı listeyi hazırlayan colinmccay'e...
linkleri yenileyen neptunn'e...
taramalarda adı geçen ozanbarıs'a...
velhasıl tüm çizgi diyarı dostlarına gönül dolusu teşekkürler.

Şimdi nereden çıktı bu demeyin,
iki günden bu yana teşekkürden başka bir şey göremeyince diyarda dellendim,
hones sağolsun martin için,
secret1962 sana da teşekkürler, börtecinefb'ye,
bozan'a,
colinmccay'e filmler için teşekkürler.
Teşekkür edenlere de teşekkürler.
Etmeyenlere daha çok teşekkür.
Saygılar, sevgiler...


Ben bunları yazarken ertuğrul25'e haksızlık yaptığımı görünce ...
Sana da teşekkürler ertuğrul25,
Saygıyla...
 
Son düzenleme:

Hones

Guest
11 Nis 2009
3,048
10,047
Bu teşekkürler konusunda tek deliren sen değilsin :)

Art arda yazılan bu teşekkürlerin görüntü kirliliği yağtığını çok söyledik ama öğretemedik :)

Bu arada savok senin yüzünden bir arkadaşımdan fırça yedim. Birine ilk defa bir özel mesaj attığınızda önce merhaba dersiniz. Bırak merhabayı bir dayak yemediğimiz kaldı...

dikkatinize' Alıntı:
Bozan kardeş, bu siteye biz neden gönül koyduk? diğer forumlardaki üyelere uygulanan davranışların seviyesizliği aşağılayıcılığı yüzünden. Adam size öneri sunuyor siz ona saygısızca cevap verip üstüne konuyu kilitliyorsunuz. Süper mod olabilirsiniz ama çizgidiyarı nın sizin babanızın çiftliği olduğunu size kim söyledi?? olmaz böyle bir tavır. Burası modların üyelere tepeden baktığı sitelerden değildi.. hangi ara bunu yapmaya başladınız????
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Aslında ben de biraz bozuldum ama dağdan gelip bağdakini kovanlardan olmaktansa lafımı yer otururum, bozan kardeşimi de gözlerinden öperim dedim. Saygı ve sevgi sunarım.
 
Üst