Mister no ve savaş pilotlari

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
MİSTER NO nun senaryosunun alt yapısında gerçek hayat hikayeleri olabilir mi ?
Ya da esin kaynağı romanlar olabilir mi ?
Benim düşüncem olabilir.Hatta gerçek hayat hikayelerinin Mister No'nun senaryosunda temel argüman olduğu düşüncesindeyim.




 

Lobador

Çeviri & Balonlama
21 Tem 2015
1,263
9,898
Güzel bir tespit sayın abolardis.
Son dönemler en çok okuduğum çizgi romanın kahramanı sizin de söylediğiniz gibi bu romandan etkilenerek yaratılmış olabilir. (romanı her ne kadar okumasam da giriş yazısından yola çıkarak yapıyorum bu yorumu)

Paylaştığınız kitap 68-69 basımı olmalı, Mister No ise ilk kez 1975 yılında yaratılmış. Kimbilir belki de "Sergio Bonelli" de bu kitabı okumuştur :)
 

akyıldız

Süper Üye
15 Nis 2010
1,779
2,639
Maceraperest efsanevi 3.b BEYAZ ŞEYTANLAR macerası Grange'nin Leyleklerin uçuşu romanından devşirme. Ama güzelliğini azaltmıyor.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Sevgili Lobador üstadımız doğru söylemiş evet kitap 1968 basımlı.Mister No esintileri ile dolu bir kitap olduğu için kapak paylaşımı yapmak istedim.Bir kahraman nasıl yaratılır zor işmiş gerçekten tarihten , hayalgücünden ,romanlardan hatta şiirden bir karışım.Selamlarımızla.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Romanı dün gece saat geceyarısı 01.45 gibi bitirdim.Sonunu çok merak ediyordum.Çok keyifli bir romandı.Bitirebilmek için gece yarısına kadar zevkle okudum.
Mister No ile benzerlikleri çok fazla.Çok yetenekli ancak aynı zamanda zeki ve becerikli bir pilot karekter.
Benim şahsi düşüncem değişmedi esin kaynağı ve gerçek hikayeler konusunda ki görüşlerim pekişti.
Güncel tarafı Mister No da gördüğümüz film çekim konusu işlenmiş.Ancak yazar çok zeki keskin ayrıntılar var.
Konusu ise Güney Amerika , İhtilaller , suikastler, yer yer erotizm ama dozunda , yeteneğin neler yapabileceği , Wampirler ( ancak bu bildiğimiz anlamda değil )gibi konular başarıyla işlenmiş.
Aklımda kalan Napolyon'un sözünü de paylaşmadan olmaz :
"Moral gücü fiziksel güçten 3 kat daha güçlüdür"
Çizgi roman sitesinde roman tanıtımı.
Unutmadan önemli bir ayrıntı romanın ana karekterlerinden Whithmore yapımcı ve aktör özellikle Western filmleri oyuncusu.Ve boş vakitlerde ne yapıyor dersiniz RESİMLİ ROMAN okuyor.Dikkat edin çizgi roman değil çevirmen RESİMLİ ROMAN olarak çevirisini yapmış ki şöyle bir başlık altında bu konu yeniden tartışılmalı Ülkemizde ki İLK ÇİZGİ ROMAN yada RESİMLİ ROMAN tabiri ilk nerede ve ne zaman kullanılmıştır.1968 yılına ait bir romanda RESİMLİ ROMAN olarak değerlendirilmesi bazı dostlara ilginç gelebilir.
Bundan sonra RESİMLİ ROMAN mı desem diye düşünmeye başladım.Böylece çocuk işi görmek isteyenlere karşı edebiyatın güçlü bir türü olarak sunulabilir.Yada GRAFİK ROMAN daha estetik ve teknik yada alışkanlık işte ÇİZGİ ROMAN farketmez aslında.Farklı değerlendirmeler dilimizi zenginleştirir.
KIsa bir ayrıntı olarak sunmak istedim.
İyi pazarlar.
 
Üst