Amerikanin en hizli satan western yazari

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Başlık garip gelebilir ancak kitabın kapağında geçen bir ifade.Gölgesinden bile hızlı silah çeken kovboy biliyoruz.Ancak en hızlı satan roman yazarı biraz garip bir gülünç biraz tuhaf biraz yayınevi tercihi.Ama yine de ilginç bir detay.En çok satan olabilir bugünde var ama en hızlı olunca.....
Olabilir tabi hızlı satılan kitaplar kategorisinde zirve yapmışta olabilir gerçekten enteresan bir durum.En hızlı satan roman en hızlı okunan yazar en hızlı okunan şair en hızlı eleştirilen düşünür en hızlı hızlı Gonzales.




 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,322

1988'de 80 yaşında ölen Amerikalı yazar "Louis L'Amour"un 89 romanı, 14 öykü derlemesi yayımlandı, çoğu western türündeydi. Fransız kökenli olduğu için adı Fransız gibi duruyor (ben de eskiden onu Fransız zannederdim, meğer Kuzey Dakotalıymış). Eserlerinin çoğu sinemaya aktarıldı. Bunlardan en çok dikkatimi çeken 1962'de yazdığı aynı adlı romanından uyarlanan 1968 yapımı "Shalako" filmidir. Edward Dmytryk'in yönettiği filmde Sean Connery, Brigitte Bardot, Stephen Boyd, Jack Hawkins vb oynamıştı. Ara sıra TV'lerde dönüp durur bu film (yakınlarda TV EM'de seyretmiştim galiba). Bizde 1970'lerde sinemalara gelmişti. TV'lerde, videoda filan defalarca seyrettiğim bir filmdi. Bu arada "Shalako" Sean Connery'nin filmde canlandırdığı karakterin de adı. Yönetmen Kanada asıllı ABD'li, Connery ve Hawkins İngiliz, Bardot Fransız, yapım İngiliz, ABD'li oyuncular da var, Apaçi niyetine Avrupalı Çingeneler oynatılmış, çekim yeri İspanya'daki Almeria vs. O tarihlerde Spaghetti Western'ler revaçtaydı-onlar da hep Almeria'da çekilirdi- karşı taraf da bir ABD-Avrupa karması oluşturarak buna özendiler herhalde. Yine de film o tarihte Sergio Leone'lerin, Lee Van Cleef'lerin ve Clint Eastwood'ların İtalyan Westernlerinin tahtını sarsamamış.

Acaba "Salako" filmine ad koyarken "Shalako"dan esinlenmişler midir?
Shalako_Salako.jpg


 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Benim değil sadece bizim ailede hemen herkes Western tutkunudur.Başta muhterem Peder bey.Onun ilgisi benden daha fazla desem yanılmış olmam.John Wayne der başka bir demez.İtalyan Herkül filimleri der.Bende de doğal olarak Western Genleri var.:Ğ
Çizgi romanları dahil olmak üzere her film ,karikatür her şeyini çok severim gerçekten.Salık verdiğiniz kitapları mutlaka incelemeye çalışacağım.İlgisini eksik etmeyen Değerli araştırmacı üstadımız Scanfana ve yine Araştırmacı kişiliğinizle katkılarınızdan dolayı değerli şahsınıza teşekkürü bir borç bilirim.Saygılarımızla.
 
Üst