Konstantiniyye oteli jaguar avi

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,405
Livaneli nin Konstantiniyye Oteli kitabını okumaya devam ediyorum.Bir ayrıntı üzerinde durmak istedim.Kitabın 93 ve 94 sayfalarında şımarık ,kabadayı , zenginmi zengin bir newage yeniyeniyetmenin Afrika da Jaguar avından bahsediliyor.Bildiğim kadarı ile Afrika da Jaguar olmaz.Amerika ya
has bir kedidir.Bu anlamda ciddi bir mantık hatası olduğu ortaya çıkıyor.Eğer Afrika nın belli bölgelerinde leopara Jaguarda deniyorsa onu bilmiyorum.Ama halk arasında bilindik adı leopardır.Böyle bir dikkat eksikliği ciddi soru işaretleri yaratabilecek bir durumdur.Kısacası hayal kırıklığı yarattı bende.Senfonik bir roman da senfonik bir hata olmaması gerekirdi.Kitabın bir yerinde bizde kırılma noktası.:S:S:S:'(
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,947
Kızılmaske ormanda on kaplan gücündedir sloganını sorgulamayanlar bunu da yer mi ki, diye romanına bir sürpriz yumurta yerleştirmiştir belki.. :)
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,405
Bildiğim kadarıyla Afrika'nın belli bölgelerinde Kaplanlar yaşıyor ancak çok Lokal tabi bunlar. Hindistan da da belirli bölgelerde Aslanların yaşaması gibi.Özellikle Güney Afrika'da Kaplanlar Kanyonunda yoğun bir kaplan popülasyonu var.Ancak Piramitin tepesinde Ormanlar Kralı ile Aslan Kral var.
Benim dikkat çekmek istediğim konu roman yazarlarının biraz daha fazla araştırma yapması.Bazan fahiş hatalar oluyor.Bir benzer durumda İhsan Oktay ANAR ın AMAT adlı kitabında var. Ayın evreleri iyi araştırılmadığından hata yapılmış ancak bunların olmaması gerekir diye düşünüyorum.Bir örnekte Jules Verne nin şimdi ismini tam hatırlayamadığım bir romanında coğrafi koordinatlara ilişkin verilmişti.Saygılarımızla.
 
Üst