Ilk yerli drakula çizgi romani birde hisardaki vampir olayi : ?

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Bu akşam kuyuya öyle bir taş atıyorum ki 40 forum çıkartamaz.Gecenin ilham perilerinin yoğun olduğu saatlerde dehşetengiz sorularla herkesin yüreğini ağzına getirecek , safra keselerindeki taşları düşürtecek , böbrek taşlarını parçalayacak kandaki demirin paslanmasına neden olacak Büyücü Gandalf 'ın ( nickimi niye Gandalf olarak almadım şimdi hayıflandım kendime kızdım kendime küstüm ) gıptayla baktığı Kont Rakosinin göğsüne saplanan kazığın imal ve ithalat işlerini yapan ailenin son kuşağının kıskançlıktan çatladığı o mübarek soruyu yukarıda yazdım aşağıda bir şey yok.:Ğ:Ğ:D:D:DSaygılarımızla.
Sorunun anlaşılmaması için elimizden gelen herşeyi yaptık umarız anlaşılamaz.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,326

"Derin Hakikatler" adlı bir blogda "Hisar'daki Vampir" yazısı.

Hisardaki_Vampir_A.jpg

Hisardaki_Vampir_B.jpg

 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Türk Edebiyatında Vampir konulu internet sitesinden alıntıdır :
Vampirler az da olsa, muhtemelen Batı'da popülerlik kazanmalarının etkisiyle Türk edebiyatına girmiştir. Giovanni Scognamillo'nun verdiği bilgilere göre 1980'li yıllarda oldukça popüler olan çizgi romanlarda yer alırlar. "Karaoğlan'ın yaratıcısı Suat Yalaz, vampirlere ve Kazıklı Voyvoda Vlad Dracul'a merak salıp Tercüman gazetesinde bir Hisardaki Vampir (1989) çizer. 1980 yılında Tercüman Çocuk'ta Dracula'nın çocukluğunu konu edinen, bir İlk Drakula yayımlanır." Roman olarak ise popüler vampir edebiyatı örnekleri arasında Cemil Cahit Cem'in 1931 yılında Kâinat Kitaphanesi tarafından haftalık olarak yayımlanan İkiz Şeytanlar ya da Kan İçen Hortlak serisini sayabiliriz. Bu seri "on paralık romanlar" olarak tabir edilir ve temelde İngiliz ajanları ile Türk ajanı Azmi Çetin'in maceralarına dayalı bir hafiye roman serisi olsa da "kötü karakter kurbanlarının kanını emen ve kurşunla öldürülemeyen bir vampirdir. Ancak doğaüstü bir durumun olmadığı her şeyin mantıksal bir zemini olduğu hikâyenin sonunda açıklanır. Böylece vampirin bir hortlak mı yoksa tüylü bir elbise giyen ajan mı olduğu sorusu yanıtlanmış olur." Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Gulyabani (1913) gibi doğaüstü olayları ve varlıkları konu edindiği romanlarında, hurafe inancını yermek için romanların sonunda mantıklı açıklamalar getirmesine benzer bir şekilde Cem'in vampir karakteri de doğaüstü özelliğinden arındırılır. Bununla birlikte Türk edebiyatında halis vampir olan karakterlerin kahraman olduğu romanlar da mevcuttur.
Tarihçi, romancı ve şair Ali Rıza Seyfi'nin Kazıklı Voyvoda adlı romanı bildiğimiz kadarıyla Türk edebiyatında yazılan ilk vampir romanıdır. 1928 yılında Harf Devrimi'nden önce, Resimli Ay Matbuası tarafından basılan roman ilk baskısında şu şekilde sunulur: "Resimli Ay Müessesi kârilerine takdim ettiği (Kazıklı Voyvoda) romanı ile yeni bir seri roman neşrine başlıyor. Bu seri bizde şimdiye kadar neşredilmeyen pek yeni bir tarz romanlardan ibarettir."

.........
Yukarıda alıntılan yayın ve Giovanni Üstadın kitabında İlk Drakula- Vampir çizgi romanı olarak / Ülkemizde bir ilk olarak Onursal Üyemiz büyük sanatçı Suat Yalaz Bey 'in çizdiği belirtilmektedir.Ancak bu İlk Drakula eserinmi ismidir yoksa gerçekten bir ilk midir bu konu biraz muallakta görülsede bana göre ilk Drakula ilk eserdir.Kanaatindeyim.Gerçek olan aslında Onursal Üyemiz gözbebeğimiz Suat Beyin izahları yada konunun uzmanı dostların yardımı...
İlgisini eksik etmeyen değerli dostlara çok teşekkür ederiz.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Yukarıda ki bilgilere bir ek yapma zamanı gelmiş oldu.Çünkü Sevgili Sbasak tarafından Tercüman Çocuk lardan derlenen İlk Drakula - muhteşem Şahap AYHAN çizimi ile bizlerle buluşunca.Konuya büyük üstad Şahap AYHAN da katkı sağlamış oldu.Durum onu gösteriyorki korku edebiyatının vazgeçilmezleri Drakula olayı bizde de hayli işlenmiş.İlk Drakula olayı birde eser olarak karşımıza çıkmış durumda ilginç bir raslantı oldu.
Teşekkürlerimizle.
 

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,882
52,470
Kendi Koltuğunda
Vamp ne demek, nedir ?

1. Erkekleri baştan çıkaran kadın oyuncu
Vamp sözlük anlamı nedir

a. Erkekleri peşinde koşturan, tavır ve kıyafetiyle bakışları üzerinde toplayan kadın.
Köken: Fransızca vamp
(Güncel Türkçe Sözlük )
Pir ne demektir?
Pir, (Farsça: (پیر) pir, "ihtiyar, yaşlı, koca"), tarikat kurucusu mutasavvıf. Tarikat pirinin tekkesi tarikat üyeleri için büyük önem taşır.
Bu vampirler müthiş baksanıza açılımına..
 
Üst