Başimdan geçen comic's şeyler :

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
Bir kaç gün önce büfeden sigara almak için içeri girdim merhabalar bir FRANKOFON alayım dedim.
Büfeci arkadaş o ney abi dedi.
Sigara dedim.
Yeni sigaramı diyince yok kafam hala karışık yok canım dedim bayağı eski bilindik marka ben bu arada Pall Mall dediğimi sanıyorum hala.
Büfeci arkadaş : Allah Allah abi hiç duymadım ya dedi.Bizde o marka yok ama getirtirim kesin dedi.
Son anda jetonun geniş açılı olmasından kaynaklanan sorun beyinde biraz giderilince FRANKOFON yahu dedim kusura bakma yabancı sigara markası karıştırmışım sen bana Pall Mall ver bir tane yoksa uzun Parlıament.
Hele dedim diyor büfeci arkadaş bu kesin yabancı marka.
Öyle öyle ya dedim ama birinci sınıf tütün kullanıyor adamlar Marlboro falan halt etmiş içen bir daha bırakamıyor.
Nere markası abi bu dedi.
Bildiğim kadarıyla Arjantin markası Amerikan tütünü dedim.
Belli abi dedi Büfeci adamların futbolundan belli öyle dedim kesinlikle.
Bozuntuya vermemek için bu kadar çabada övgüye değer kendi açımdan.
Bir sigara alma operasyonu neredeyse facia ile sonuçlanacaktı.Adam dedim birde bu işlere yabancı olmasa frankofon kalmadı abi fumetti versem olurmu dese.İyi olurdu.:D
Selamlar.
 

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,347
12,822
iskenderun-Hatay
Ben de gazete de satan büfeci arkadaşıma bu ay lal kitapın fumettileri geldi mi diye şaka maksatlı sorunca aval aval yüzüme bakıp ne geldi mi ne geldi mi diye hayretle sormuştu..
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
90'lı yıllar. Gazete satan tanıdık büfenin içinde bir yandan çay içiyor, bir yandan da dergilere göz atıp sohbet ediyoruz. Bazı açık saçık dergilerin poşette satıldığı zamanlar. Arkadaş ve yaşlı babası birlikte büfede dururlardı. Hatta mütedeyyin bir insan olan babası bana bu tür dergilerle ilgili açıklama yapma gereği duymuştu: "Dağıtım şirketinin dağıttığı her türlü dergi ve gazeteyi bulundurmak zorundayız, birini reddedersek diğerlerini de vermezler" diye. Nitekim satılmayanlar düzenli olarak iadeye giderdi. Bir gün yaşlı, sakalı göbeğinde bir amca büfeye yanaştı, "Kral" mı "Kural" mı ne, öyle bir dergi varmış galiba (bilmiyormuş gibi!) "sizde bulunur mu, bir tanıdık istedi de!". Yaşlı büfeci kalmadı dedi. Adamın cevabı "O halde "Yeni Kral" dergisinden ver bari! (hani başkasına alıyordun? Yenisini eskisini, hepsini de biliyor!).
Not: "Kral" ve "Yeni Kral" onlarca benzeri gibi poşette satılan dergilerdendi. Herhalde internet çağında bunlara artık hiç gerek kalmamıştır!
 
Son düzenleme:

kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,778
7,980
İçtiğim sigaranın adını karıştırıyorsam..
Sigarayı bırakırım..
Sigara tiryakiliğininde bir adabı var..
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
Saygıdeğer Kandraks üstadımız emin olun bırakabilsem günlük 10 kitap tarasam zoruma gitmez.Bu zararlı meretten nasıl kurtulacağız bilmiyorum.Bir çok yöntem denesekte tesiri yok.Ama zaten sağlık durumum pek iç açıcı değil.İşte böyle sevdiğimiz aile ortamı olarak gördüğümüz değerli insanların arasında bulunmak bana güç veriyor kendimi iyi hissediyorum.Zaten diyar olmasa neredeyse internetle işim yok.Facebook sosyal medya kullanmıyorum.İşte günlük diyara uğruyorum.Sağolsunlar benide kırmıyorlar istediğim kadar konu açıyorum gerekli gereksiz şeyler yazıyorum tahammül sınırları çok yüksek demokrasi anlayışları gelişmiş gerçekten temiz kalpli insanlar bundan adım gibi eminim.Çizgi roman sanatına gönül veren değerli insanların içinde olmak bana çok ayrı bir değer katıyor Haluk bey bir dostumuza demişti ya gece hayatım yok diye bende işte gayrımeşru herşeyden uzak izole bir yaşantı içinde tek kötü alışkanlığım sanırım o beni bırakacak.O zamana kadar da ne kadar paylaşım yapabilirsek Petranyus la birlikte.Arada onunla oturup dertleşiyoruz dolaşıyoruz , çizgi roman takas ediyoruz , güncel konuları değerlendiriyoruz.Birde bu dumanlı nesne.....Kendinize çok iyi bakın değerli üstadım toplantılarınızı çok sık yapın biz çok mutlu oluyoruz.Uzaklarda bir yerlerde de olsa sanata değer veren değerli insanların toplanması buluşması çay içmesi bizim için çok anlamlı tekrar teşekkürler iyi ki varsınız.
 

voyagerman

Kıdemli Üye
5 Eki 2016
191
523
Ankara/Batıkent
Sevgili Abolardis ben bio rezonans denen bir alet sayesinde biraktim.Ankara da bir çok yerde var,çok pahali bir uygulamada değil.İnternette bio rezonans diye aratirsan bir çok seçenek geliyor.Ben faydasini gördüm amma önce sen birakmak isteyeceksin samimi olarak.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Aşağıdaki videoda, sinemadaki en klas sigara tüttürme sahnelerini derlemişler. Zaten bu "cool" film sahneleri değil miydi bizleri bu merete alıştıran. İçki de aynı şekilde. Zippo çakmaklar, sigara tabakaları, ağızlıklar, pipo takımları, içki kadehleri vs. Ekranlarda görüp de taklit etmediğimiz tek şey eve ayakkabıyla girmekti herhalde. Bir tek onu yapmadık, bir de tütün dışında başka bir şey tüttürmedik. Derleme videoda süperkahramanlar ve çizgi film kahramanları da var ne yazık ki. Umarım ilgililer TV'deki buzlandırma huylarından bir an önce vazgeçerler, zira hiçbir faydası yok bunun, hem daha da çok merak uyandırıyor, mesela çocuklar merak edip buzlanmanın arksında neler olduğunu soruyorlar ("amca ağzında mangal yapıyor" dediğimde hiç gülmüyorlar!) Şimdi mozayiksiz olan videoyu izledim ve hiç de sigarayı özlemedim, sinemayı çok sevdiğim halde en ufak bir imrenme olmadı. Oysa otuz yıl içmiştim bu mereti, uzunca bir süre önce de bırakmıştım. Bütün dostların sigarayı derhal bırakmalarını temenni ediyorum.


Sinemadaki En Klas Sigara İçme Sahneleri
 
Üst