Bir çizgi roman okurunun anatomisi

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Burada ruhsal bir anatomi portresi oluşturulmaya çalışılmıştır.Yazıda siyahın 20 tonu , grinin 15 , mavinin 12 ve yeşilin 91 tonu itinayla kullanılmış alaca karanlık kuşağının ise sadece isminden istifade edilmiştir aslında kullanılmamıştır.Buna mukabil Mavi Ay danda bir faide görülmemiştir.
Her çizgi roman okuru biraz Teks tir.Biraz maço ve bıçkındır.İçinde kötülük ve yanlış olanla mücadele ruhu her zaman vardır.
Her Çizgi Roman okuru biraz Zagor dur.Her zaman iyilerden ve ezilmişlerden itilmişlerden dışlanmışlardan ötekileştirilmişlerden hor görülenlerden yanadır.Canı pahasına inandığı doğruları savunma temel tez olarak bilinçaltında sürekli tetikleyecek olay ve olguları beklemektedir.
Her çizgi roman okuru biraz Teksas tır , Kaptan Swing tir.Her zaman özgürlüklerden ve eşitlikten kardeşlikten yanadır.En amansız ve zamansız fırtınalarda sığınılacak güvenli bir limandır.
Her çizgi roman okuru biraz Mİster No dur.Hayatı neşeyle geçirme isteği hep zirvededir.En zor anlarında bile mutlaka bir çıkış yolu bulabilecek yetenektedir.
Her çizgi roman okuru biraz Örümcek Adam dır.Zorluklar engeller manialar bulunsa da daima bunları aşabilecek kudrette olduğunu her zaman bilir.Bir yandan özel yaşantısı bir yandan gizli ideal ve görevleri olduğunu bilir.
Her çizgi roman okuru biraz Batman dir.Birden fazla sorumluluğu yürütebilecek ve idealize edilmiş fikirlerinin peşinde her zaman koşabilecek donanımdadır.
Her çizgi roman okuru biraz Conan dır.Etrafını düşman gibi sorunlar sarsada İskender gibi kördüğümü kılıçla kesip çözebilecek pratiğe sahiptir.
Her çizgi roman okuru biraz Tarkan dır.Geçmişin efsaneleşmiş dogmaları ile yaşamın pratik gerçekliği arasında kalabilmeyi her zaman başarabilmektedir.
Her çizgi roman okuru biraz Tarzan dır.Yaşamın, doğayla bir arada yaşamak gerektiğini çok iyi bilmektedir.Tarzan kadar doğal ve hümanisttir.
Her çizgi roman okuru biraz Karaoğlan dır.Bağlarının ve aidiyetinin nereden geldiğinin nereye gittiğinin hep farkındadır.
Her çizgi roman okuru biraz Yüzbaşı Volkan dır.İsterse her zorluğun üstesinden gelebileceğinin farkındadır.
Her çizgi roman okuru biraz Red Kit tir.Yalnız bir kovboy gibi Vahşiliğin arasında tam ortasında bazan kıyısında ahlaklı , güvenilir,sevgi dolu kalabilmektedir.
Her çizgi roman okuru biraz Atlantis tir.Görünen gerçekliğini yanında bir kısım esrarengiz ve mistik olgularında bulunduğunun farkındadır.

Her çizgi roman okuru biraz ressamdır.Mutluluğun resmini yapabilen
Her çizgi roman okuru biraz filozoftur kendi felsefesini yaratabilen
Her çizgi roman okuru biraz süper kahramandır kendi dünyasını kurtarmaya çalışan...
Her çizgi roman okuru biraz şairdir.Şiirini hayatı yapan..
Her çizgi roman okuru biraz yazardır.Kendi kahramanını yazan...
Her çizgi roman okuru tam adamdır kısaca tam adam gibi adamdır.Hemde adam gibi adamdır.Nerede yaşarsa yaşasın uzakta yakında bir arada bazan karargahta hatta aramızda bile olmasa farklı platformlarda orada burada şurada dünyanın değil evrenin öbür ucunda da olsa çizgi roman okurları muhteşem insanlardır.
 

kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,778
7,982
Ayrıca her çizgi roman okuru yaşı kaç olursa olsun (benim gibi 64 olsa bile) tertemiz çocuk ruhludur..
 

Mehmet Emin

Aktif Üye
25 Kas 2012
314
1,361
Siz biraz Batman biraz Teks filan buyurmuşsunuz ama, ben şahsen kendimi okuduğum veya izlediğim eserlerde pek bulamıyorum, bana daha çok şöyle geliyor sanki misafirmişim gibi anlatılan hikayeyi dışarıdan izleyen bir misafir gibi hissediyorum, mesela biliyorum ki ben her ne kadar şu an ki hallerine vakıf olmasamda Ninja Kaplumbağalar pizzalarını yediler, Örümcek adam New Yorkta ağ atarak dolaşıyor, Teks atını sürmekte, Şirin Baba şirinlere kızıyor gibi... Daha çok bunları yazan ve çizenlerin ya da hazırlayanların hayallerine fikirlerine misafir oldum onların hikayelerini gördüm gibi... Tabi bazen hallerine üzüldüm bazen kızdım bazen çocukça buldum bazen bana önemli dersler verdiler bazen unuttuklarımı hatırlattılar. Kendimi bulamıyorum çizgi romanlarda veya bu tarz eserlerde ama hayali karakterlerde olsalar yaşadıkları zamanlar ve yerler bambaşka Dünyalar hatta Paralel Evrenler bile olsa hayattan çok şey buluyorum ve onlara misafir olmak bana keyif veriyor.
 
Üst