çizgi roman severler kaça ayrilir ?

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Bu sorunun belki cevabı hiç olmayabilir de.Ayrılmazlar şeklinde cevaplanabilirse sorun kalmaz.Ancak bence ayıralım gerekirse referandum yaparız.

ÖNSÖZ :
Sözün özü olur aslında önsözü diye bir şey olmaz bu aslında giriş gibi bir şeydir.Ancak alışkanlık gereği beklide bu şekilde ele alınması gerekir.Bu yazının amacı bilimsel olarak Çizgi Roman severlerin kaça ayrıldığını yada ayrılamadığının tespit edilmesini sağlamaktır.


Benim görüşüme göre Çizgi roman severler önce 2 ye ayrılır :
ÇİZGİ ROMAN ın yazılışı bakımından
1-Çizgiroman şeklinde yazanlar.
2-Çizgi Roman şeklinde yazanlar.
3-Bu ne yaman çelişki ne gerek var tarzında olanlar.
4-Sana ne kardeşim tarzında olaya subkostik dökenler.

BİR DİĞER AYRIM OKUNAN KİTAPLARA GÖRE YAPILAN SINIFLANDIRMADIR.
Bu durumda belli başlı hatları şu şekildedir.
Bir diğer ayrım ise özellikle takip edilen Çizgi Romanlar dikkate alınarak ;
1-ZAGOR cular : Bu kesim genelde Zagor dışında diğer çizgi romanlara mesafelidirler.Ferriyi bir abi , bir baba gibi bilirler.Lafta söyletmezler baltalı ilahın baltası gibi hemen savaş baltalarını çıkartırlar.Zagor ‘cular bütün eserleri hatmetmiştirler.Çizgi roman dünyasında en çok sayıları bulunan gruplar arasında yer alırlar.
Bu gruptakiler genelde yönetici sınıftan , başarılı iş adamı ve iş kadını olmaktadırlar.Şanslı sayıları : 0 olup uğurlu günleri 15 günde birdir.Zagor cuların ne sağcıyız ne solcuyuz hamdolsun Zagor cuyuz şeklinde söylemleri vardır.AnaBritanicca sahife : 153 Cilt : 2 Yine İbnül Meymun : Tekamülü Darwiniye ve İdraki Evrimiyye Cilt : 8 Sahife : 891 son sayfanın alt başlığı.

2-TEKS’ÇİLER : Bu kesim Teks in bütün maceralarını ezbere bilirler.Ellerinde öyle arşiv vardır ki belki Bonelli de bile yoktur.Bu gruptakiler ellerinde kahve sohbet etmeyi ve sigara içmeyi çok severler.Teks i o kadar çok benimsemişlerdir ki Teks in inançlarını , ateist olup olmadığını , kapitalist olup olmadığını bile tartışırlar.Hatta site yönetimi ile karşı karşıya gelebilecek kadar düşkündürler Teks e ( tecrübeyle sabittir.)En çok tarama ve düzenleme yapan grubun başını çekerler.Yine bu kesime göre Teks ve arkadaşları gölgelerinden bile hızlı sigara ve kahve içmektedirler.
Teksçiler genelde tütün ve tütün mamülleri ile iştigal eden işlerde başarı sağlamaktadırlar.Kahve ticareti ile uğraşan azınlık bir grup olsa da ağırlıklı olarak tütünle iştigal etmektedirler.

3-TEKSAS-TOMMİKS'ÇİLER : Bu kesimdekiler genelde gizli gizli çizgi roman okuma alışkanlığını halende sürdüren evde bile gizli yerlerde okumalar yapan İngilizleri fazlaca sevmeyen bir kesimdir. Bu gruptakiler genelde gece yarısı tabletten okumayı adet edinmişlerdir.Bu kesimin görüşüne göre kargadan başka kuş ESSEGESSE den başka yayınevi yoktur.Konyakçının içtiği konyakların litresine varana kadar bilen bu grup kadim çizgi roman severler olarak bilinmektedir.

4-ÖRÜMCEK ADAM'CILAR : Bu gruptakiler genelde bir gün süper güçlere sahip olacağını / mutasyon geçirerek dönüşeceğini düşünerek gençliğini buna adamış idealist kimselerdir.Hangi yayınevinden hangi macera çıktığını bilebilecek kadar idealize olmuş bu grubun bazı üyeleri belki radyoaktif bir sinek yada örümcek beni de ısırır diye dua etmekte bazan da tatbiki olarak dağ ,bayır nükleer santraller civarında tarantula aramaktadır.Bu kesim Örümcek Adamın adamların adamı has adam olarak kabul etmektedirler.

5-Süpermancılar : Bu kesimle ilgili elimizde yeterli bilgi bulunmamakla birlikte Süperman’i genelde yancı görmekte olup ilgileri genelde farklı çizgi romanlar olmaktadır.

6-ÇOCUK DERGİCİLERİ : Bu gruptakiler en farklı kesimlerden birini oluşturmaktadır.Görünenin aksine yaşları en büyük kesimlerden biridir.Bu kesimin genel karekteristiği genelde kolleksiyoner olmalarıdır.Ne bulurlarsa depo ederler öyleki içtikleri puro ve sigara küllerini bile biriktirirler.( Kendimi buldum nedense .)

7-ATLANTİS ÇİLER : En entellektüel grupların başında gelmektedir.Kitap okuma oranı çok yüksek bir kesimdir.Bütün idealleri bir gün Java adasına gidip Java yı görmektir.En ilginç grupların başında gelmektedirler.Evlerinde gizli gizli Komodo ejderi posterleri bulunmaktadır.

8-MİZAH DERGİCİLERİ : Bu gruptakiler genelde neşeli yaşını pek göstermeyen kesimdir.Burçları genelde ikizlerdir.

9-HER ŞEYİ OKUYANLAR : Bu gruptakilerin sayısı diğer gruplardan daha fazladır.Bu kesim çizgi roman adına ne bulursa okur.Okuma oranı çok yüksek olup Çizgi romanlarda fazla yazı bulunmadığından okumak deyimi biraz garip kaçsa da en çok kitap bakan kesimdir.

10-BATMAN ciler : Bu gruptakiler genelde Batman i takip eder birazda Süpermani kıskanırlar.Ama yapabilecekleri bir şeyde yoktur.Bruce Vayne nin doğum gününü bile kaçırmazlar.

11-SWİNG çiler : Bu gruptakilerin arkadaşlık ilişkileri çok gelişmiş olup Ontorio hayranıdırlar.Avcı ve avcılıkla uğraşan ağırlıklı grup bu kesimdir.

BİR DİĞER AYRIM ( illa ayırıp bölücem herkesi )
YAYINEVCİLERİNE GÖRE YAPILAN AYRIM :
Mesela Bonelli ciler genelde diğer yayınevlerine oldukça mesafelidirler.Başka yayınevlerinden çıkan yayınları amatör görürler.Bunun yanında DC ciler ( DSİ İle fonetik yakınlığı olsa da alakası yoktur yazanın notu ) ve Marvelciler ise diğer yayınevlerini pek benimsemezler.Biraz soğuk bakarlar.Alfacılar ise herkese karşı daha olumlu bir tavır sergilemektedirler.ESSEGESSE ciler ise kendi yayınevlerini Himalayalar gibi aşılmaz görmektedirler.
 

kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,778
7,980
Bence çizgi roman severler ayrılmazlar..
Ne okursa okusunlar,nasıl yazarlarsa yazsınlar,
hepsi dost canlısı,sevecen,adalet'ten yana olan insanlardır..
 

akyıldız

Süper Üye
15 Nis 2010
1,773
2,614
Fumettici ve frankofoncuları unutmuşsun canım kardeşim. Onları da katarsan tam ortaya karışık olacak. Diyordum tekrar baktım CONANcılar yok farkederlerse felaketin olur söylemedi deme.
 

Ray Luca

Aktif Üye
11 Tem 2016
348
1,317
Çengelköy
Çizgi roman severler forumumuzda da görüleceği gibi onlarca çeşide ayrılırlar.
Lâkin yine forumumuzda göreceğiniz gibi tekrar çizgi roman sevgisinde birleşirler.
 

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,824
52,199
Kendi Koltuğunda
Birde çizgi romancılar kendi aralarında 3 ayrılırlar.
1- Paylaşımı hemen indirip ne beğeni nede bir teşekkür bırakmazlar.Sadece indirirler kimin paylaştığı ne paylaştığı önemli değildir.
2- Birde paylaşımı indirir sadece bir beğeni bırakıp yorum yazmayan gurup vardırki bu gurup beğeniyi sadece indirip indirmediğini takip etmek için beğeni bırakırlar yoksa beğendiklerinden değil.(Tabiki bazıları)
3- Paylaşımı hemen indirmeden teşekkür eden ve beğeni bırakan kimseler vardır.Bu gurup yapılan paylaşımda emeği ve ne zorluklar altında çalışmaların karşılıksız şekilde paylaşıldığını bilip ona göre davranırlar.Çok samimidirler yorumlarında..
 

hadramut

Aktif Üye
19 Eyl 2009
385
852
selam

kahvede yada herhangi bir yerde çizgi roman okurken rüzgârın getirdiği yada herhangi bir şekilde gelen kâğıdın çizgi roman parçası olma ihtimaline binaen kontrol edendir.
sonra o tek sayfa çizgi romanın peşine düşüp tamamını okuyandır.

selam
 
Üst