Conan nerelidir ?

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Cevabı duyar gibiyim Kimmeryalı ,olmayabilir düşüncesindeyim nedeni ise son okuduğum bir kitapta geçen bir ayrıntı buyrun söz sizde Robert E.HowARD a göre Conan nerelidir ?
 

gizliozne42

Yeni Üye
29 Ağu 2013
28
50
Valla Hocam, Kendisi maceralarında sürekli Kimmeryalı olduğundan bahseder. Bazen hemşehrisiyle karşılaşır "Vay hemşerim" der. Kimmerya Tanrısı Crom'a inanır. Hatta bir macerasında (Şimdi hangi sayı olduğunu aratmayın bana) Kimmerya'ya dönüp kızkardeşinin düşmanını öldürür. Eğer Kimmeryalı değilse
YUH.. Diyorum..
 

garfield67

Onursal Üye
19 Mar 2016
1,822
8,981
Conan, Kimmerya’nın kuzeybatısında bir bölgeye yerleşmiş olan bir barbar kabilesinde doğdu. Büyükbabası, kan davası yüzünden kendi halkından ayrılmış ve uzun yolculuklar sonunda, kuzeyli insanların arasına sığınmış bir güneyliydi. Conan, kabilesi ve Vanirli saldırganlar arasında yapılan bir çatışma sırasında, savaş meydanında doğmuştu.
 

yalcinartusta

Onursal Üye
28 Eki 2016
191
2,411
Kimmerler Kafkasya da yaşamış diyor antik çağ harıtaları

1200px-Urartu715-713.png
arı
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Yıllardır bende öyle biliyordum.Barbar dostumuz sürekli kuzeyli olduğundan bahseder ama R.E.HOWARD faktörünü gözardı etmemeliyiz.Conan kardeşimiz gözünü budaktan esirgemeyen elinden kılıcını hiç bırakmayan değerli yiğit bir arkadaşımızdır.Ancak aşağıda ki yayın orjini konusunda pek öyle demiyor.Meğerse bizim Kimmeryalı , Kull gibi ASLINDA ATLANTİS liymiş.Rahmetli büyük usta Giovanni Scognamillo nun şaheser kitabından alıntılanmaya çalışılmıştır.Giovanni ustanın kitabında Robert E.HOWARD hakkında da çok ayrıntılı bilgiler bulunmaktadır.Korku edebiyatının tarihsel sürecininde anlatıldığı referans eser de aynı zaman da Conan ın aslında Howard olduğundan da bahsedilir.Kitaba göre Howard uzun yıllar yaptığı idmanlarla devleşmiş 191 cm boyunda ve 100 KG ağırlığa ulaşmış bir dev cüsseli biriymiş.Annesinin vefatından sonra büyük usta intihar ederek maalesef yaşamına son vermiş büyük bir sanatçıydı.Mekanı cennet olsun.


 

akyıldız

Süper Üye
15 Nis 2010
1,773
2,614
Öğretici ve Eğlenceli araştırmalarınızı zevkle takip ediyorum. Teşekkürlerimi sunar devamını beklerim. Saygılarımla.
 

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,161
4,969
Ben bizim köyden biridir, diye biliyordum. Çünkü bizim köyün gençleri; "Conan bizdendir, aksini savunan varsa gereğini yaparız" gibi söylemlerde bulunuyorlardı. Eee şimdi yukarıdaki bilimsel açıklamalara göre biz ofsayta düşmüş oluyoruz. Bu pek hazmedilir bir durum değil, hem benim için, hem köyümüzün gençleri için. N'etsek ki sevgili "Diyarlılar"? Canı gönülden üzüntülerimi belirteyim! Yardım lütfen! Emek veren herkese en içten teşekkürlerimle...
 

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
773
5,727
Kdz. Ereğli
Bildiğiniz gibi ilk Conan öyküsü Kılıçtaki Anka'dır. Bu öykü önce düzeltmeler yapılması için Weird Tales editörü Farnsworth Wright tarafından Robert E. Howard'a geri yollanmıştır. Öykünün yayınlanmamış ilk versiyonunda Conan'ın doğduğu ülke ve komşuları hakkında epey bir detay bulunur. Bu bölümde şunlar aktarılır:
“Publius seni sınırların ötesinde pusuya düşürüp katletmek için bir komplodan korkuyordu,” diye karşılık verdi Prospero, yumuşak ipek cübbesini parlayan zırhının üstüne atıp gümüş bir aynada uzun, kıvrak bedenine hayranlıkla bakarak. “Şehirde kalman için ısrar etmesinin nedeni bu. Bırak bu kuşkuları: Bunlar senin doğuştan barbar içgüdülerin. Bırak insanlar hırlasın! Paralı askerler bizim, Kara Ejderler, Poitain’deki her haydut sana bağlılık yemini ediyor. Senin için tek tehlike katledilmek, bu da gece gündüz seni koruyan imparatorluk birlikleriyle olanaksız. Sen orada ne yapıyorsun öyle?”

“Bir harita,” Conan gururla yanıtladı. “Sarayın haritaları güney, doğu ve batının ülkelerini gayet iyi gösteriyor ama iş kuzeye gelince belirsiz ve hatalılar. Ben de haritamı en iyisinden kopyaladım ve kendim de kuzey ülkelerini ekliyorum.”

“Mitra adına,” dedi Prospero,” O ülkeleri pek az kişi bilir. Tüm bilinen Aquilonia’nın doğusunda Nemedia’nın, sonra Brytunia, sonra Zamora olduğu; Koth ve Shem toprakları var; batıda, Bossonia düzlüklerinin ötesinde Pict kırsalı uzanıyor, kuzey Bossonia sınırlarının ötesindede Cimmeria var. O ülkenin ötesinde ne olduğunu kim biliyor?”

“Ben biliyorum,” diye cevapladı kral. “Bilgimi de bu haritaya işledim. Burası benim doğduğum Cimmeria. Burası—”

“Asgard ve Vanaheim,” Prospero haritayı taradı. “Mitra adına, neredeyse bu ülkelerin hayal olduğunu sanmıştım.”

Conan sırıttı ve istemdışı olarak esmer yüzündeki çeşitli yaralara dokundu. “Mitrda adına, gençliğini Cimmeria’nın kuzey sınırında geçirmiş olaydın başka türlüsünü bilirdin! Asgard Cimmeria’nın kuzeyinde, Vanaheim ise kuzeybatısında kalır, bu sınır boylarında aralıksız savaş vardır. Vanaheim’in kuzey kesimi batı denizinin sahilleri boyunca uzanır. Asgard’ın doğusu ise uygar ve şehirlerde yaşayan Hyperborealıların ülkesidir. ”

“Bu kuzey halkları nasıl insanlardır?” diye sordu Prospero merakla.

“Uzun boylu, beyaz tenli ve mavi gözlüdürler ve AEsir’in sarı saçlı, Vanir’in kızıl saçlı olması dışında soy ve dilleri aynıdır. Baş tanrıları buz devi Ymir’dir, derebeyleri yoktur ama her kabilenin ayrı bir kralı vardır. Vahşi, dik başlı ve azgındırlar. Tüm gün savaşıp bira içerler; gece boyunca da vahşi şarkılar kükrerler.”

“O zaman zannımca sen kendi kabilenden çok onlara benziyorsun,” diye güldü Prospero. “Sen de çok gülüyor, kana kana içiyor ve güzel şarkılar böğürüyorsun; Aslında ben su dışında bir şey içmeyen, hep gülen veya kasvetli mersiyeler dışında şarkılar söyleyen başka bir Cimmerialı görmedim.”

“Belki de bu yaşadıkları ülke yüzündendir,” diye cevapladı Kral. “Yeryüzünde daha kasvetli bir ülke asla varolmamıştır. Her yer tepelik, aşırı ağaçlıktır ve ağaçlar tuhaf şekilde karanlıktır; öyle ki gündüz vakti bile tüm ülke karanlık ve tehditkar gözükür. Birisi göz alabildiğince, tepelerin ötesindeki tepelerin sonsuz manzarasını seyredebilir. Bulutlar her zaman bu tepelerin üstünde asılıdır; gök neredeyse her zaman gridir. Rüzgarlar yağmur, sulusepken veya karı önünde sürerek keskin ve soğuk eser, geçitlerin arasında ve vadilerin aşağılarında kederle inler. O ülkede pek az neşe vardır.”

“Küçük harika adamlar orada karamsarlığa kapılır,” dedi Prospero Aquilonia’nın en güneyindeki Poitain eyaletinin güneşin yıkadığı ovalarını, mavi tembel nehirlerini, gözünde canlandırarak omuzlarını silkti.

“Tuhaf ve kasvetli sahiden de,” Conan cevap verdi. “Hayat acı, çetin ve beyhude görünür. O kara tepelerin insanları meçhul mahlûklar üzerine gereğinden fazla düşünür. Korkunç rüyalar görürler. Tanrıları Crom ve onun kara kavmidir; Ölüler dünyasının gezgin hayaletlerin ebediyen feryat etmeye gittiği soğuk, baştan sona sisli güneşsiz bir yer olduğuna inanırlar. Ne burada, ne ölümden sonrasında umutları vardır ve hayatın boşluğu üzerine çok fazla kafa yorarlar. Topaç gibi dönen bir toz bulutu veya bir kuşun kof çığlığı, yahut çıplak dalların arasında rüzgarın inleyişi gibi küçük bir şey, kasvetli akıllarına yaşamın boşluğunu ve varoluşun boşunalığını getirdiğinde, beyhudeliğin tuhaf deliliğinin üstlerine çöktüğünü görmüşlüğüm var. Sadece savaşta mutludur Cimmerialılar. Mitra! AEsir adetlerini daha fazla beğenirim.”

“Pekâlâ,” Prospero sırıttı, “Cimmeria’nın karanlık tepeleri geride kaldı. Artık gidiyorum. Kral Numa’nın sarayında senin için bir kupa beyaz Nemedia şarabı içeceğim.”

“İyi” diye homurdandı Kral, “Ama devletleri karışıklığa yol açmamak için, Numa’nın rakkaselerini sadece kendin için öp.”

Şiddetli kahkahası odadan çıkan Prospero’yu izledi. Oymalı kapı Poitainlinin arkasından kapandı ve Conan işine geri döndü. Bir an arkadaşının kaldırımda çınlayarak uzaklaşan ayak seslerini aylak aylak dinleyerek durdu. Ve adeta o boş ses ruhundaki benzer bir kirişe vurmuş gibi bir iğrenme seli çöktü üstüne. Neşesi bir maske gibi üstünden düştü, yüzü aniden ihtiyarladı, gözleri bitkinleşti. Cimmerialının mantıksız melankolisi, onu insan meşgalesinin beyhudeliği ve yaşamın anlamsızlığının ezici duygusuyla felç ederek bir tabut örtüsü gibi ruhunu sardı. Krallığı, zevkleri, korkuları, hırsları, tüm dünyevi nesneler toz ve kırık oyuncaklar gibi geldi gözüne. Yaşamın sınırları kuruyup büzüldü ve varoluşun çizgileri onu uyuşturarak etrafına kapanıyordu. Arslan başını güçlü ellerine düşürerek yüksek sesle inledi.

Sonra başını kaldırarak, kaçış arayan bir adam gibi gözleri sarı şarabın kristal sürahisine takıldı. Çabucak kalktı ve bir kadehi ağzına dek doldurarak bir dikişte bitirdi. Kadehi yeniden doldurup boşalttı. Bir defa daha… Kadehi bıraktığında damarlarına hoş bir ılıklık yayılıyordu. Nesneler ve olaylar yeni değerler takındı. Esmer Cimmeria tepeleri arkasında solup gitti. Yaşam her zamanki gibi güzel, gerçek ve enerjikti her şeye rağmen—aptal bir tanrının düşü değil. Devasa bir kedi gibi gerindi ve kendisi ve görevinin büyüklüğü ve yaşamsal öneminin bilincinde masaya yerleşti. Keyifle divit ucunu dişledi ve haritasına baktı.

“Hyperborea’nın güneyinde Brythunia kalıyor,” diye mırıldandı yüksek sesle. Meraklı kaşifleri şaşırtmak için Hyrkania çölünün yeterince uzağında geniş boş bir alan seçerek binbir zahmetle yazdı, “Burada ejderler var:” Sonra geriye yaslanıp çocukça bir gururla yaptığı işi inceledi.
 

gizliozne42

Yeni Üye
29 Ağu 2013
28
50
“Şunu bilin ki Prensim, Kabaran okyanusların Atlantisi ve onun görkemli kentlerini yutmasından hemen sonra, Dünya’da o güne kadar görülmemiş bir çağ başlamıştı. Aryas’ın oğullarının doğduğu bu çağda,dünya üzerindeki imparatorluklar ve uygarlıklar,gökteki yıldızların mavi pırıltıları kadar dağınık fakat belirgindi. İşte bu sıralarda Kimmeryalı Conan geldi. Çelik bilekli elinden kılıcını hiç bırakmayan bu kara saçlı, şahin gözlü yiğit, tüm imparatorlukları sandallı ayağının altında çiğnemek istiyordu.
Nemedya Efsanesi / B-1

Şimdi Nemedya Efsanesi de mi yalan çıktı ?
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
663
2,941
1950'lerde çizilen bir haritaya göre Danimarka ve İskoçya olduğu düşünülüyor.

index.php



Benim hatırladığım bilgi ise şu;
Yıllar önce gördüğüm bir Tarih atlasına göre Kimmerya bugünkü Ukrayna'nın doğusu ve güneyi oluyor. En azından Kimmerler bu bölgede yaşamışlar. Hatta Anadolu'ya kafkaslar ve Balkanlar üzerinden de göç etmişler ve kısa süreliğine devlet kurmuşlar.
 

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,161
4,969
Sayın "büyük beyaz" sorunuzla ilgili olarak şöyle bir etrafa ve haberlere göz atarsak; ( Yavrusunu kucaklamaya çalışırken bir yurttaşımızın başından vurulması, aynı gün diğer haber; ana ve kızının "ilgili(!)" kişi tarafından vurulması, kızın ölümü, ananın ağır yaralanması... Bu konuda örnekler bir hayli çok. Taciz-tecavüz gibi sıradan olaylara değinmeye bile gerek yok!) "Barbar" hepimizmişiz gibi geliyor bana! Ne dersiniz?
 
Üst