Cik cik kimdir ?

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Yeni bir uzmanlık sorusu ile devam edelim amacımız TEOG gibi imtihan stressi yaratmak değil elbette biraz da eğlenmek.Ama gerçekten kanaatimce uzmanlık sorusu bakalım hatırlayabilecek dostlar çıkacak mı ? Ben bile unutmuşum neredeyse.Selamlar ve saygılarımızla.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Hatıralar geçidinin kapılarını biraz aralayalım :
Henri Charriere nin yazdığı olağanüstü gerçek yaşam hikayesinde bir süre kendisine yardımcı olan aynı zamanda arkadaşı Çinli nin adıdır.Cik Cik kendisinin korumak için bataklığa yerleşmiştir.Kelebek ( Papillon ) kaçtıktan sonra onu bulur.Ancak bataklık sürekli yer değiştirdiğinden CİK CİK in küçük domuzu sürekli doğru yolu bularak eve ulaşmalarını sağlar.Otobiyografik bir romandır.Bir insanın özgürlük arayışını anlatır.Kelebek Venezuela da özgürlüğüne kavuşsada her zaman Kızılderililer arasında ki günlerini özlemle anar.Dustin Hoffman ve Steve Mcqueen'nin başrollerini paylaştığı filmide çok güzeldir.Selamlar ve saygılarımızla.

 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324

Kapağı görür görmez hızla 1970 yılına ışınlandım, geri geldim, sevgili "abolardis", sizin sayenizde. Zira bu tuğla gibi hacimli kitap e-yayınları'ndan 1970'de filan çıkmıştı (sonradan çok baskı yaptı), benim açımdan önemi, hiç ara vermeden sabahlara kadar okuyup bitirdiğim ilk kitap olmasıdır. Daha sonra bu hacimde bir kitabı bir kerede bitirdiğimi hatırlamam. Sonraki yıllarda mesleğim icabı sayısız kez sabahlayıp uykusuz kalacaktım ama 14 yaşımda bu kitabı okurken ilk kez uykusuz kalmış ve alışık olmadığım için de perişan olmuştum. Ne kadar sürükleyici olduğunu hatırlıyorum. Ama sinema uyarlaması da çok çok güzeldi, tıpkı okurken hayal ettiğim şeyleri gördüm ekranda. Geçen Youtube'da bir kanalda, Henri Charriére kitapta yazdıklarını gerçekte yaşamadı, sürgünde kürek cezasını çekerken koğuş arkadaşlarından birkaçının anlattıkları öykülere dayanarak olayları uydurdu filan diye bir iddia ortaya atmışlar, çok üzüldüm, aslında hiç de inanmadım. Video aşağıda. Ne yazık ki Türkçe alt yazısı yok. Belgesel belki bizim paralı TV kanallarında da gösterilmiştir.

Tarihin En Büyük Altatmacaları - Kelebek, Gerçek mi Kurgu mu

 
Son düzenleme:
Üst