007 ne anlama geliyor

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Rakamla Yediden önce gelen çift sıfır ne anlama geliyor.Bilmiyorum demeyin sakın ben gerçi biraz biliyorum.Buyrun söz sizde.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,326

İngiltere'nin MI6 denen 108 yıllık gizli istihbarat teşkilatının seçkin bir bölümünün adı da "00" imiş (Tabii Ian Fleming'in romanlarında ve film uyarlamalarında bu böyle. Gerçekte böyle bir bölüm yok galiba). Aslında bu da çift sıfırla değil iki "O" harfiyle (Double O) tarif ediliyormuş. Bu seçkin bölümün az sayıdaki ajanının diğerlerinden farkı görevdeyken "öldürme yetkisi"ne sahip olmalarıymış (licence to kill!). Bu az sayıdaki "00 ajanlarının" sayıları (filmlere göre) 9 civarında imiş. Bizim James Bond bunardan 7 numaralı olanı. Yani 007 kodlu "double O ajanı". 1967 tarihli "Casino Royale" adlı James Bond parodisinde ise tam 6 adet 007 ajanı vardı. Kaynak: Wikipedia

 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
İan Fleming James Bond karekterini tasarlarken örnek aldığı gerçek bir karekter var oda uzun süre Diyarbakır da kalmış İngiltere adına casusluk yapmış Musevi asıllı bir İngiliz ajanı.Bildiğim kadarı ile rahmetli Aytunç ALTINDAL hoca kitabında bu konuyu ele almıştı.Oldukça zeki ve çok lisan bilen gerçek bir kişilik.MI6 İngilliz istihbaratının sadece CIA gibi sadece operasyonel kolu aslında İngiliz istihbaratı 10 ayrı kurum ve kuruluştan oluşan komplike bir yapı.ABD istihbaratı da öyledir yaklaşık 10 ayrı birimden oluşur birimler arasında koordinasyon olsa da hepsi bağımsız istihbarat toplar operasyonları CIA yapar.
Royal Kumarhanesi kitabını okumuştum çok dramatik bir sonu vardır açıkçası üzülmüştüm hüzünlü bir sondu.Akıcı ve sürpriz bir sondu.Ancak orada o harfinden ziyade rakam kullanıldığı kanısındayım.Bir de farklı bir görüş olarak en tehlikeli ajan sıralaması iddiası var ama bence bu gerçekçi değil.
Yine Öldür ve Yaşa da ise istihbarat savaşları anlatılırken ülkemizin içinde bulunduğu durumun hemen hemen aynısı SSCB tarafından zenciler ve Bay BİG kullanılarak vudu kullanılarak ( SAMEDİ ) yapılır.
SAS konusunda açtığım konuya bakarsanız gerçekten ilginç detaylar var ben bile okudukça şaşırıyorum.
Katkılarınız için çok teşekkür ederiz.Selamlar ve saygılarımızla.
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,326
...aslında İngiliz istihbaratı 10 ayrı kurum ve kuruluştan oluşan komplike bir yapı.ABD istihbaratı da öyledir yaklaşık 10 ayrı birimden oluşur birimler arasında koordinasyon olsa da hepsi bağımsız istihbarat toplar operasyonları CIA yapar.


Oradaki 10 ayrı kuruma bağlı acaba kaç bin ayrı birim daha vardır? 1975 yılına ait "Akbabanın Üç Günü" adlı filmde (uyarlandığı romanın adı "Akbabanın Altı Günü"), "Amerikan Edebiyat Tarih Kurumu" adı altında faaliyet gösteren masum görünüşlü bir CIA biriminde başta "Akbaba" kod adlı ajan (Robert Redford) olmak üzere tüm personel sabah akşam dünyada yayımlanmış romanlar dahil tüm basılı yayınları satır satır tararlar ve aralarında dikkat çekici kelime ve cümleler ararlar. ("Akbaba" bu işi çok sevmektedir. Zira sabah akşam envai çeşit macera romanı okuyup eğlenmektedir, hatta bir ara "CIA için çalışıyorum ama casus değilim" der!). Sonra bilgisayarlar yardımıyla bunlardan bazı sonuçlar çıkarmaya çalışırlar. Yani bir tür açık istihbarat faaliyeti yapmaktadırlar. Hiçbirisi silahlı külahlı filan değildir. Görünüşte sıradan kütüphane memurları gibidirler. Ama bu bilgileri aktardıkları asıl merkezleri acaba bunları kullanarak hangi canları yakmaktadırlar?!

3dycndor.jpg

 
Son düzenleme:
Üst