Düşünceler mi Duygular mı?

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Hangisi daha önemli düşünceler mi yoksa duygular mı ?
Yada öncelik sırası yokmu ? hayalleri düşünce olarakmı kabul edeceğiz yoksa duygu barındıran kendisine has imajlarmı ? Hangisi doğru acaba
Duygu denilince her an yaşadığımız içsel salgı sisteminde karşılığı bulunan immün sistemi etkileyebilen içsel karşılığı bulunan ve dışarıya da yansıması bulunan her şey.Düşünceler ise daha kendi içinde daha mantık düzleminde yer alan akıl ve zeka ile direkt ilintili bir durum.
Hayallerde salgı bezlerini etkileyebiliyor ve içsel karşılıkları dışsal yansıması var.O halde yıllardır yanlış mı düşündük acaba biz düşünceler üzerinde düşünürken acaba hayal gücünü hep dışladık mı farkında olmadan Şüphe ediyorum o halde düşünüyorum düşünüyorum o halde varım Cogito ergo sum düşüncesi acaba eksikmi kaldı ?
Fikir ne peki düşünce olduğu kesin ama sadece düşüncemi pek öyle gözükmüyor fikirler de duygularda var.Fikirler genelde akıl ve zekanın bilgi ile karışması ile ortaya çıkan ancak duygu da taşıyabilen düşünceler o halde düşünceler duygu da taşıyabiliyor.Bu düşünce ve duygu arası bir durum pek farkında olmasakta.
Hangisi daha önemli duygumu düşüncelermi ?
Bana göre düşünceler daha ağır basıyor ama asıl şekillendiren hep duygular ve beynin sağ yarımküresinde ifadesini bulan hayaller.Sanırım düşünce de olsa duygularda olsa ilk motor etkiyi hayallerden alıyor o halde hayal gücü hepsinin üzerinde hem duygu hemde düşünceler yaratabiliyor.İlk nokta hayaller.Primer noktanın düşünceler olmadığını anlıyoruz ve insanın aslında hayaller olmadan düşünemediğinide biliyoruz.Beynin çalışma şekline baktığımızda semboller ve resimler kullanmadan çalışmadığını görüyoruz.Uykumuzda bile gördüğümüz rüya adını verdiğimiz hayaller.
O halde hayal etmek hayal peşinde koşmak bunlar hayal demek hayal - hayal et mek neden bu kadar garip karşılanıyor ( hayallerin suya düşmesi hayal kırıklığı neden bu kadar önemli ):Kendimizi tanımadığımızdan kaynaklanıyor galiba.Düşüncelermi yoksa duygularmı diye başladığımız noktadan asıl önemli olan hayaller durumuna nasıl geldik.Hayal in bir güç olduğunu doğu tefekkür tekniklerinde ispirtizma , manyetizma ve hipnotizma da görebiliyoruz.Benzerin benzeri çekmesi temel yaklaşımında da aynı durum var.Benzer hayaller benzer enerjiler üretir benzer enerjiler diğerlerini kendine çeker.İstem dışı bir durum.Hayatınıza aldığınız insanlara dikkat edin geneli huy karekter hobi anlamında size çok benzer.Eşlerin zamanla birbirine benzemesi ( davul bile dengi dengine , tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş vb.) gibi.
Bu anlamda ne duygular ne düşünceler önemli olan hayaller sonucuna varıyorum.Benim gibi düşünen insanların varlığınıda hayal ediyorum.Modern psikolojinin geldiği nokta ise doğu tefekkür tekniklerini doğruladı.Bilinçaltı var ve bu kodlanabilir değiştirilebilir bu sayede ruhsal güçler açığa çıkartılabilir.Kundalini harekete geçirilebilir farklı boyutlar algılanabilir.Parapsikoloji ve 6.duyu çalışmaları hep aynı büyülü yöntemi kullanır yönlendirilmiş hayal gücü onun da bir güç olduğunu sakın unutmayın.Çok da önemli etkileri olduğunu.

Netten konu ile ilgili bir kaç söz ;
İnsan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar. — Yahya Kemal Beyatlı

Hayal edebilirseniz yapabilirsiniz. Her şeyin bir fareyle başladığını hiç aklınızdan çıkarmayın. – Walt Disney

Mark Twain
En büyük işler, büyük hayaller kurma özelliği olan insanlarca başarılmıştır.

Goethe
Hayali kuvvetli olan ama bilgisi olmayan kimsenin kanatları vardır.

Kendini tanımak isteyen insan mutlaka hayallerinide tanımak zorundadır.Kendini değiştirmek isteyen insan mutlaka işe hayallerinden başlamalıdır.Abolardis
 

kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,778
7,982
Duygu,düşünce ve davranış..
Birbiri ile bağlantılıdır..
Her an biri öbürünü etkileyebilir..
Genelleme yapılırsa,davranışların oluşmasında,düşüncelerden çok duygular belirleyicidir..
 
Üst