En sevdiğiniz kemal sunal filmi ve replikleri

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Kemal SUNAL sinema tarihimizin en büyük sanatçılarından biri.Unutulmaz efsane sanatçı.Hollywood da olsa dünya starı olabilecek bir yetenek.En sevdiğiniz Kemal Sunal filmi ve repliklerini arıyoruz.Bulana bilene yerini gösterene ödül var.
Benim en sevdiğim Filmlerinden biri Davaro dur.Tam bir durum eleştirisi.Filmin maksadından fazla felsefesine girmek istemem ama önemli olan bende düşündürdükleri.Feodalite eleştirisi üzerinden mizah.
Yine Sakar Şakir filminden ;
Arabanın ne günahı var abicim sana Sakar ŞAKİR çarptı.
Marmara Kazım ın ; yanıyosun Fuat abii hala gülerim.
Bir diğer filminden Şener ŞEN in ; seni sevmedim Süt Oğlan zaten babanıda sevmezdim.
Tokatçı filminde karbonat EROL.
Filmlerde kullanılan isimlerde bir o kadar komiktir.Belki bunuda ayrı bir kategori yapmak lazım ;
Babanın oğlu Kemal , Marmara Kazım , Tarzan Rıfkı , Yedibela Hüsnü , Bombacı Mülayim , Kibar Feyzo ,Susta Kazım , Fatsali Osman ne isimler ne filmlerdi birbirinden komik selamlar.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,643
Gaziantep
Yalnız "KİBAR FEYZO " filmini beğenirim.
Aptallığı yüceltmeyen tek filmi.

Senaryo İhsan Yüce'ye ait. Işıklar içinde yatsın.
 
Son düzenleme:

ZagorSever1

Kıdemli Üye
21 Ara 2014
135
357
Kemal Sunal komedi değil dram filmlerinde de hafızamıza kazınmıştır. Yoksul ve Düttürü Dünya da harika filmlerdir. Çocukluğum Kemal Sunal filmleriyle geçti özellikle Hababam sınıfı Şener Şen'le olan diyalogları herhalde en komikleridir.
 

detay14

Yeni Üye
4 Tem 2016
18
63
Yoksul filmi kesinlikle belki mükemmel senaryosu yok hikayesi bir sonuca varmıyor (aslında varıyor lakin sanki devamı çekilecek hissi uyandırıyor) ama samimi ve gerçekçi, sıradan açıkçası ama bu sıradanlık sakil kaçmıyor hiç tipler, müzikler dönemini iyi yansıtıyor.
Filmin başında saf görünen tipin sonunda sisteme ayak uyduruşu "Banker Bilo" ve "Namuslu" filmlerini hatırlatıyor.Çok uzatmayayım çok replik var kafamda ama her aklıma gelişinde beni gülümseten Yosulun Kerim beye çay getirmesi bir süre onu telefonla konuşurken seyretmesi sonra "en iyisini sen yapıyosun valla kerim bey; cırt pırt, okey, yes tamam bitti'' repliği birde atari sahnesi vardı çocuğun sağa sola yatışı Yokslun onu izleyip "ha aslanım geliyor kaçırma vur vursana lan" diyerek destek oluşu... Çok uzatmayayım bilmiyorum o dönemleri yaşamamış ve çok seven biri olarak aşırı abartıyorum belki ama benim için her daim en iyi Kemal Sunal filmleri sıralamamda ilk film yoksuldur.
 

camozu

Onursal Üye
12 May 2014
181
3,377
şimdi beni iyi dinle içerde patron var..kendini gösterirsen belki sana bi başrol çeker..
bu senin son şansın haa ,rolünü iyi dinle .. sandalyede Esin Eser oturuyor .,adam akıllı eseri döveceksin Tak Tak Tak ..göreyim seni hiç falso yapma..sakın karıştırmıyasın haaa.. o sandalyede oturanı Esin Eser ,esmer olanı Eser .. yok hayır sarışın olan Esin Esmer .. anlaşıldı dimi tamammı ?

merak etme hocam Eseri paramparça edicem ..
 
Üst