Gordon Tay Yayınları 1. Seri Sayı 78 - Uzaydaki Sır

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,004
Sarıyer
Değerli dostlar;

1970 lerde hala babasının eline bakan bir öğrenci olduğum dönemde kıstlı harçlığımın hepsini çizgiromanlara yatıramıyordum, elbette. Yatırdığım kısımla da hiçbir zaman Gordon almadım (ama çok Zagor aldım). Ama o zamanlar çizgiroman (ÇR) okumanın tek yolu satın almak değildi. ÇR sever konu komşudan, akrabadan alıp okumak da bir yöntemdi tabii ki. Bu durumda okunanlar geçmiş, hatta 10 yıl geçmiş senelerin ÇR'ları olurdu. O yıllarda yetiştiğim Büyükdere'de ahşap evlerin yanında çok sayıda gayrimüslim de yaşardı. Karşı komşumuz ismini hatırlayamadığım şekerci amcanın oğlu Rudi (baterist ya da gitarist idi) Yunanistan'a taşındığından onun ÇR larını okumama izin verirlerdi. ZıpZıp'ları ve 1950 lerin 60 ların Teksas, Tommiks, Teks gibi klasiklerini Rudi'nin ÇR dolu valizi sayesinde okuma fırsatım oldu.

Çr okumanın bir diğer metodu da, akranlarla değişmekti. İşte hiçbir zaman para verip al(a)madığım Gordon, Tarzan, Zembla, Mandrake, vs gibi bir çok ÇR ile kitap değiş tokuşu sırasında tanıştım.

Şimdi size o zamanlar almadığım Gordon'lardan birini sunacağım.

Sevgi & Saygı






bx48hgwxj6mgcagmf.jpg


Bu sayıyı son ayların düzenli Gordon tarayıcısı Mehmet Ali nezdinde bu seriye emeği geçen tüm çizgidiyarı takipçilerine armağan ediyorum.
 
Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Değerli dostlar;

1970 lerde hala babasının eline bakan bir öğrenci olduğum dönemde kıstlı harçlığımın hepsini çizgiromanlara yatıramıyordum, elbette. Yatırdığım kısımla da hiçbir zaman Gordon almadım (ama çok Zagor aldım). Ama o zamanlar çizgiroman (ÇR) okumanın tek yolu satın almak değildi. ÇR sever konu komşudan, akrabadan alıp okumak da bir yöntemdi tabii ki. Bu durumda okunanlar geçmiş, hatta 10 yıl geçmiş senelerin ÇR'ları olurdu. O yıllarda yetiştiğim Trabzon'da Faroz'da komşularımız vardı. Karşı komşumuz ismini hatırlayamadığım komşumuzun yine ismini hatırlamadığım üniversitede okuyan oğlunun ÇR larını okumama izin verirlerdi. ZıpZıp'ları ve 1950 lerin 60 ların Teksas, Tommiks, Teks gibi klasiklerini komşumuzun oğlunun ÇR dolu valizi sayesinde okuma fırsatım oldu.

Çr okumanın bir diğer metodu da, akranlarla değişmekti. İşte hiçbir zaman para verip al(a)madığım Gordon, Tarzan, Zembla, Mandrake, vs gibi bir çok ÇR ile kitap değiş tokuşu sırasında tanıştım.




Sevgili dostum hikayen benim hikayem aslında.
Aldım ve bana ait yerleri kırmızı yaptım.
Ben ben miyim, yoksa sen ben misin?
Karıştı her şey.
Teşekkürler bu karışıklık için..
 

aytekincelen

Süper Üye
15 May 2010
726
192
yanlız benim rudi diye arkadaşım olmadı keşke olsaydı teksas tomikis oynardık :)
 
Son düzenleme:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
ışın tabancası böyle tek gözü kapatarak ateşlenmez.lazeri nokta koyar noktadan ışınlarsın.:)
sanırım gordonun acemilik dönemlerinden bir seri,ustanın tarayıcısında hayat bulmuş.:)
bizde tadını çıkaralım çok teşekkürler muhterem.:)
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,071
Harika bir sunum
ve güzel bir paylaşım...
Bize düşen de size ve sevgili fedakar "Mehmet Ali " dostumuza
gönül dolusu teşekkürlerimizi iletmek.
Sağlıcakla kalın.
Saygılarla...

bayrakzaf.gif
 

Mehmet Ali

Süper Üye
1 May 2009
3,357
53,635
TAM 35
Herşeyden evvel gönülden teşekkürler.Burada sunduğunuz kitaplarda yazdığınız doyumsuz yazılar forumumuzda paylaşılanın sadece çizgi roman olmadığının kanıtı.Dostluğumuzu paylaşıyor ve sizin gibi engin hoşgörülü dostlar kazanıyoruz.Tıpkı arşivini bizlere açarak bu bulunmaz kitapları okuma şansı veren profesör gibi.Kitabınız,güzel anılarınız ve en önemlisi dostluğunuz için bir kez daha teşekkürler.
 

akyıldız

Süper Üye
15 Nis 2010
1,773
2,614
çok teşekkürler. yeni çizgiroman , naif ve güzel girizgah yazısı sabah mahmurluğumu attım sayenizde
 

hanefi

Süper Üye
13 Şub 2010
3,143
820
Sevgili dostum,
öyle bir yazmışsın ki, çaya atılan şeker gibi olmuş.
Çay şekere, şeker çaya karışmış. Tadınca anlıyorsun çayda şeker olduğunu.
 
Üst